מישהו מכיר?

מישהו מכיר?

שלום. יש לי שאלה ונדמה לי שאם יש מישהו שיודע אז הוא פה... השבוע הסתובבתי בשוק של העיר העתיקה בירושלים וקניתי מין גוש לבן-צהוב שאיני זוכר את שמו. זה בטוח עשוי מגבינה (לפי הריח - של עיזים), זה קשה מאד (מגיע כגוש עגול שקוטרו 8 ס"מ לערך), ומלוח מאד. לא שומרים את הגוש בקירור (גם בחנויות האחרות לא). ניסיתי לשאול את המוכר בשביל מה זה והוא אמר לי שמכינים מזה מרק כלשהו, אבל העברית שלו הייתה רצוצה והערבית שלי לא בשימוש מאז המבחן האחרון בתיכון. מישהו יודע איך קוראים לזה ואיך אוכלים את זה (דרך הפה.... את זה אני כבר יודע...). תודה רבה

Rebeccan

New member
כנראה גבינה מיובשת

רק לא הבנתי למה לקנות מה שלא מכירים ולא יודעים מה לעשות
הבדואים ודרי המדבר מכינים גבינות כשיש חלב, אבל מייבשים אותן כדי שאפשר יהיה לשמור לאורך זמן לצורך שימוש - משרים במים, וגם המליחות תרד עם ההשריה (המלח הוא חומר משמר במקרה זה) לא בטוח שתאהבי את הטעם ... במקרה כזה, רצוי לטעום לפני שקונים
שבת
שלום
פרינצסה
בגן הפרחים

Rebeccan

New member
אה, עוד משהו קל

אפשר לאחר השרייה במים - לחתוך קוביות ולשמור בשמן זית עדיף במקרר אפשר להוסיף גם עשבי תיבול לצנצנת עם שמן הזית (ריחן, נענע וכו' .. לפי הטעם) פרינצסה
בגן הפרחים

נירהמ1

New member
אני חושבת שמה שראית זה ג'יבן

זו גבינה מלוחה קשה. לפני שמכינים ממנה משהו צריך להשרות אותה כמה זמן במים, וגם אחרי ההשריה היא עדיין קשה למחצה - משהו כמו גומי. בפעם האחרונה שראיתי ג'יבן (זה היה בבית עיראקי), אכלנו אותו על טוסט (כמובן לאחר ריכוך). אני חושבת שיש לגבינה הזאת אותם שימושים של גבינה צפתית קשה.

וואלה...

נראה לי שזה באמת ג'יבן. תודה רבה לכולכם על ההבהרות והעצות. חוץ מזה, כמה הערות: 1. המחיר היה כל כך זול יחסית (הכל זול בעיר העתיקה), וזה היה משהו שלא ראיתי בשום מקום, אז קניתי. אם לא נקנה וננסה איך נדע מה טעים? 2. זה אמנם פורום שקשור לאוכל (ועוד חלבי, רחמנא לצלן), וניתן להבין מהשאלה שלי שאני קונה דברים בלי הרבה שיקול דעת, אבל הפנייה אלי בתור אשה לא נכונה, אם כי משעשעת... ושוב, תודה רבה לכולכם/ן.

קוראים לזה לָבָּן גָ'מִיד וזה עשוי

מחלב כבשים או פרה בתוספת יוגורט. מערבבים ביחד חלב ויוגורט ואחרי שמוציאים מהבלילה חמאה נשארים מי הגבינה שאותם מייבשים ומזה מכינים את הלבן ג'מיד. איך משתמשים: מערבבים את הגוש עם מים, בהתחלה זה קצת קשה אבל להוסיף כל הזמן מים עד שמתקבלת תערובת נוזלית כמו במרקם של חלב. עכשיו תעשה עם זה מה שבא לך, בדרך כלל מוסיפים למרק בשר או לכל תבשיל אחר אפילו כשמכינים קישואים ממולאים אז שופכים את זה על הקישואים במקום מים ומבשלים.

נירהמ1

New member
מכל מלמדי השכלתי - גם אני השכלתי

עכשיו. תודה על הטיפים גם ממני.

yifatushc

New member
תודה לכולם על המידע המפרה! ../images/Emo13.gif

מעולם לא השתמשתי בג'יבן, אך בעקבות השרשור אכניס אותו לרפרטואר הדברים שכדאי לקנות ולנסות...
שבת שלום
יפעת

למעלה