מישהו מכיר?

א77

New member
השם מצלצל כמו משהו מרוסיה

ואולי סיביר. למרות שלא שמעתי, ואוליי חושיי הפעם מטעים אותי, אם כן, אז תקן אותי.

pookipsi

New member
השם הוא מליטא

והמשמעות שלו היא בדים ישנים, מכיוון שאחד מאבותי היה מוכר בדים. סבא שלי מחפש קרובי משפחה שאולי שרדו כמוהו את השואה, אבל הוא לא מוצא. חשבתי שאולי מישהו מכם נתקל בשם הזה בחיפושיו שלו.

friend9

New member
טרפוצ'ניק

www.jewishgen.org/databases/Belarus ברשימת שמות מפלך מינסק 1910 – 1914 יש מסמך אחד עם השם TRAPOCHNIK . המסמך עצמו נמצא בארכיון מינסק. www.jewishgen.org/jgff/jgffweb.htm ברשימת חוקרים של משפחות יהודיות מופיעה הכתובת של הדס קרן שחוקרת משפחת טרפוצ'ניק מליטא. האם זו את? אם לא – כדאי להתקשר אליה ולברר. http://chrysalis.its.uct.ac.za/shelter/shelter.htm [אם הקישור לא עובד, אפשר למצוא בגוגל לפי שם האגודה Poor Jews Temporary Shelter , ולפתוח cached.] 3 אנשים בשם M. Trapotznik, Trepetznik, Tropotznik ששהו בלונדון במעבר בדרכם לדרום אפריקה: בן 28 בשנת 1903, פועל, יליד אוסטרולנקה, נשוי. בן 30 בשנת 1900, סנדלר, יליד מינסק, נשוי + 6. בן 28 בשנת 1903, חייט, יליד קובנא, רווק. בבזק 144 רשומים 3 טרפוצ'ניקים: בתל אביב ובהרצליה. ברשימת המהגרים לארה"ב של אליס איילנד יש כמה. האין זאת התחלה נאה?

pookipsi

New member
אכן זאת אני

ההדס קרן הנ"ל. בקשר לשלושת הטרפוצ'ניקים, אלה הם סבא שלי, דוד שלי ובן דוד של סבא שלי. את שאר המידע אני אעביר לסבא שלי, אולי הוא ידע אם מישהו ממשפחתו הגר לדרום אפריקה בתחילת 1900. בכל אופן, תודה רבה לכולכם.

למעלה