מישהו מכיר ?

teaptg

New member
מישהו מכיר ?

בניסיון למצוא פתרונות יצירתיים במקביל לתרופות שהרופא המומחה כנראה יתן לי .
מישהו התנסה במזרון שיש בו MEMORY FOAM ? מכיוון שאלה מאוד יקרים מצאתי שיש אלטרנטיבה בדמות שכבה דקה יותר שמניחים על המזרון ואמורה לשרת את אותה מטרה . מישהו מכיר ? ניסה ? עוזר ? השמועות אומרות שMEMORY FOAM הכי טוב לפיברו .
כמו כן , מה זה טיפול בPRESSURE POINTS ? האם עשוי להועיל ? בספא שאני מכירה מציעים טיפולים כאלה ואני מתלבטת האם זה יעשה יותר רע מטוב .

כן, הראשון, סימן שאלה לשני

החומר הזה נקרא ויסקו אלסטי. יש כריות ממנו, ברמות גובה שונות ובשתי צורות: צורה שני גלים וצורה ישרה.
ואכן, מזרונים יקרים, בלי סיבה אמיתית. סתם מערבבים אותנו עם מיליון סוגים בשביל לעשות כסף. ואכן יש שכבה של ויסקו אלסטי שאפשר לשים על המזרון - את רוצה שאני אחפש לך שוב איפה קונים וכמה זה עולה? הגילוי שלי את השכבה הזו היה לשאלה של סיגל.
זה לא יקר בטירוף.

זה רך וזה נעים, יותר מכל חומר אחר. כדאי לך לנסות לשכב על זה בחנויות לניסיון. אם זה הכי מתאים לפיברו? זאת נראת לי שאלה כללית מדי. כי כל אחד מתאים משהו אחר.
אצלי דוקא שכיבה על מזרן רך עושה לי כאבים איומים. אבל באמת השכבה העליונה רק של ויסקו רק נותנת ריכוך לחלק שבה במגע עם המזרון ולא לתמיכה של הגוף כולו.

לגבי הדבר השני, לא ברור לי המושג. "נקודות לחיצה" הן מצד אחד הנקודות המפורסמות שמשמשות לאיבחון פיברומיאלגיה.
ומצד שני זה גם מושג למשל בשיאצו, שם הם עובדים עם נקודות שתואמות את שיטת "המרידיאנים" כמו בדיקור סיני.
ובכלל נקודות לחיצה משמשות גם בסוגים אחרים של טיפולים במגע.

אז סתם בלי להבין את המושג השני ודעתי האישית בלבד, לגבי הציפוי למיטה, מציעה לך לנסות קודם בחנות לשכב על כזה. מאד מציעה לך לעשות ניסיונות עם שינוי הכרית. לי זה עשה הבדל עצום והיה ממש פריצת הדרך הראשונה שלי לשיפור.
ואם זה לא יקר מדי (נדמה לי שזה היה בטווח של 200 ש"ח
) לא יזיק נסות את הציפוי ויסקו אלסטי. זה בודאי יותר זול מאשר לקנות מזרן סופר מתוחכם שעולה המון המון כסף.

ולגבי הדבר השני: א. מציעה לך לא לנסות שום טיפול אם את לא מבינה אותו עד הסוף. אנחנו רגישים מדי ולא יכולים להרשות לעצמנו לעשות ניסויים על גופנו הדאוב, לדעתי.
אז מה שזה לא יהיה תלמדי על זה מראש, יתרונות / חסרונות וגם אם את מנסה משהו חשוב שהמטפל יעשה פחות מאשר יותר.
ואם את סובלת מכאבים כמו שתיארת, שנוגעים בך וזה הופך לסימן כחול אפעס לא נראה לי שנקודות לחיצה זה בדיוק הכיוון...

בהצלחה.

מאז שיש לי בעיות גב, ועוד יותר, אחרי שפרצתי דיסק

אני כבר לא מסוגלת בכלל לישון על מזרנים רכים.
המזרן שלי הוא מסוג SKS. זה מזרון של ספוג מאוד מאוד דחוס, לא ממותג בכלל (ולכן עולה גם הרבה פחות מכל שאר המזרנים האחרים שמצאתי בחנויות המתמחות במזרנים - ממותגים - לרוב) קשה כמו אבן ונפלא לגב שלי.
&nbsp
אגב, אאל"ט את גם שאלת על אריוס בזמנו.
אני כבר בין 3-4 שנים נוטלת את התרופה הזו יומיום. לי זה נהדר כי הייתי סובלת מכל מיני אלרגיות קטנות שהיו מגרדות לי את הגוף נורא. רופאת עור נתנה לי מרשם ואמרה לי לקחת אותו כל יום.
קסם. פשוט קסם.

teaptg

New member
קראתי באיזה אתר פיברואי

שצריך משהו באמצע בין רך לקשה . בכל הקשור למזרון . אני ישנה כרגע על מזרון קשה . קפיצים . של איקאה. גיהנום. אני מתכוונת לקנות את השכבת קצף הזו בתקווה לטוב . אבל אין ספק שלפחות עבורי המזרון קפיצים עושה הרבה רע . אני יכולה לסמן את רכישת המיטה הזו כתקופה שהכול להתחיל להדרדר ...

אז תז'רקי אותו!!

אם המזרון לא טוב לך, ואת אפילו יכולה לציין אותו כנקודה של החמרה - לזרוק, תיכף ומיד, להפטר מהעינוי.
השלב שבו נתתי דעתי וקניתי מזרון חדש (כמו שכלנית ציינה) ועשיתי ניסיונות עם כריות - היה צעד ענק קדימה.

בעיקר בגלל שיש לנו הפרעות שינה, מזרון וכרית מתאימה זה ממש מאסט, יכול להשפיע על איכות השינה דרמטית. ועל הכאבים אחרי לילה שבו הגוף נתון לחסדי המזרון.

אני מכירה כל כך הרבה אנשים שקנו מזרון בהמון כסף, יכלו לקנות אוטו בכסף הזה, שסובלים ממנו לילה לילה אבל "תקועים" איתו כי לא נעים להם מעצמם שהוציאו עליו כ"כ הרבה כסף.

באופן אישי אני מוצאת שמזרון קפיצים לא עשה לי טוב, עדיף לי מזרון שהוא בעל מידת קשיות אחידה.

ואגב, אני ישנתי עם כרית ויסקו אלסטית, וחשבתי שהיא הכי מתאימה ובריאה לי. ואז יום אחד ישנתי אצל חברה (בשל התמוטטות שדרשה השגחה) והיא נתנה לי כרית פוך ישנה ומסמורטטת בת מיליון שנה.
קמתי בבוקר בתחושה שגיליתי את הגביע הקדוש, זה היה מדהים איך מלילה אחד היה לי שינוי עצום בכאבים. קמתי בנאדם אחר.

אז למרות רגשות אשם צימחוניסטים עברתי מהויסקו לפוך שניסיתי למצוא הכי דומה לזה של החברה.
אבל לכל אחד מתאים משהו אחר, מסתבר.

תנסי לקנות את הציפוי ויסקו. זה נדמה לי בעובי 5 ס"מ להנחה על מזרון קיים ולא צריך להיות יקר.

ואם זה לא יפתור את הבעיה לגמרי, תתני את המזרון קפיצים הזה למישהו שאת שונאת וצאי למסע לחיפוש המזרון שיהיה הכי טוב אלייך בשעות הלא מבוטלות שאנחנו מבלים עליו.

ריפנזל

New member
מה שויו אמרה.

ואל תסתמכי על מה שאת קוראת יותר ממה שאת מרגישה.. אז מה אם איפשהו כתוב. כל אחד מאיתנו סיפור מאוד פרטי של שילוב סימפטומים ובעיות קודמות. אין משהו שהכי אוב לכולנו, חוץ ממנוחה

&nbsp
את המזרון שלי בחרתי אחרי שנשכבתי על כל כך הרבה מזרונים, ומייד הרגשתי שהם לא טובים לי, עד שהגעתי לזה שלא רציתי לקום ממנו - ואותו קניתי ואני מאושרת מההחלטה.
עלה לי בסך הכל ₪1600 ומחזיק נפלא כבר הרבה שנים.

מסכימה. מזרון ספוג, קשה וזול הכי טוב לי

בלי להתברבר בין מיליון הסוגים של מזרונים משוכללים לכאורה שעולים מלא כסף.

מצאתי את הלינק עם המחירים

http://www.mizran.co.il/117325/שכבת-נוחות

600 ש"ח של מזרוני קיסריה. 900 ש"ח של מנדלבאום. ומחיר יותר גבוה של פולירון.
את לא חייבת לשלם את דמי המשלוח, לבדוק איפה יש חנות שמחזיקה את המוצרים של החברות האלו הכי קרוב אלייך, כך גם תוכלי לשכב עליהם לניסיון ולעמוד על ההבדלים (אם קיימים).
וגם לרכוש בלי לשלם עוד דמי משלוח, כי בניגוד למזרון זה מתגלגל ונראה לי אפשרי לסחוב, ברכב ואולי אפילו באוטובוס.

אני מכיר משהו מאוד יעיל לפיברומיאלגיה

יש לי מטופלים שלוקחים את זה וזה ממש הרחיק להם את הכאבים ושיפר את רמות האנרגיה.
מי שרוצה עוד פרטים מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית.

אם יש לך תרופה יעילה לפיברומיאלגיה אתה תקבל פרס נובל

או לפחות המון המון כסף שמחכה למי שיפצח וימצא את התרופה.

חבל שאתה שומר לעצמך את האינפורמציה, אם תפרסם את זה תוכל להיות איש עשיר ומצליח ומפורסם ולא סתם מטפל שקר כלשהו.

תהיתי אם למחוק את ההודעה הזו

מצד אחד, היא חוקית לגמרי. בלי פרטים, בלי שומדבר ומזמין לכתוב לו וכו'.
מצד שני... טוב, כמו שכבר אמרתי כמה וכמה פעמים, מזל שיש פה ויו.
(מנצלת את ההודעה לשיעור חינוכי, ותודה למפרסם שלא פנה אליי לקבל אישור לפרסם אצלנו, ולכן אני מרגישה חופשי לנצל אותו בחזרה.)
אכן, עד היום לא נמצאה תרופה לפיברומיאלגיה, בעיקר כיוון שזו תסמונת שנגרמת מסיבות רבות וגורמת לתסמינים שונים אצל כל אחד ואחת.
יש המוני טיפולים שמקלים על החולים השונים, אבל עד היום, ואני מזכירה לכל מי שקוראת כאן, לא נמצאה שיטת טיפול אחת שמתאימה לכולם.
כך שאתן מוזמנות לפנות למר בחור כאן מעליי, אבל רק תזכרו, שמי שטוען שיש לו טיפול "יעיל" למחלה, גם לא מכיר אותה ככל הנראה, וגם עובד עליכם.
אגב, זוכרות את הפסיכומטרי?
"יש לי מטופלים" זה אומר שלא כל המטופלים, אלא חלקם, והוא גם לא אמר שאלה מטופלים שחולים בפיברו, כך שניתן להאמין שזה עזר, אבל לא בהכרח לחולי פיברו.
או, בקיצור, כך נשמע בנאדם שעושה עליכן סוג של מניפולציה*.
&nbsp
*אני חייבת לציין שמאוד יכול להיות שאחת השיטות או יותר בהן מטפל מר בחור תוכל לעזור לכמה מכן. יש כאן כמה שנעזרו בחלקן וסיפרו על שינויים בזמן הטיפול. עם זאת, זכרו שכמו שעל כל אחת התרופות משפיעות באופן שונה, כך ייתכן שגם הטיפולים האלה ישפיעו בצורה שונה על כל אחץ ואחד.

אני לא אמרתי שיש לי תרופה לפיברומיאלגיה...

אני מבקש לא להכניס לי מילים לפה או להודעה
רשמתי שאני מכיר משהו יעיל לפיברומיאלגיה, וזה לא קשור לשיטות הטיפול שלי, זה משהו פשוט מאוד ואני לא צריך להיות עשיר בגללו או לקבל פרס נובל.
ידוע שתזונה טבעונית שמבוססת על חלבונים מהצומח ועל תזונה עשירה בפירות וירקות עוזרת מאוד להרחיק התקפים ולהעלות רמות אנרגיה בצורה משמעותית ולשנות את אורח החיים.
לא כל אחד מסוגל להיות טבעוני, לא כל אחד מוצא מה לאכול, ולכן אני שמח לשתף אתכם במוצר שיכול מאוד לעזור.
אני רואה בזה שיתוף, לא פרסום, ולא בשביל כסף, אני מרגיש שמחובתי לשתף כל אחד רק כדי לעזור לו, וזה שוב - לא קשור לשיטת הטיפול שלי ולא מצריך להגיע אלי.
המוצר נקרא ג'וס פלאס, ואלו קפסולות של פירות ירקות ופירות יער שהוציאו מהם את הסוכר המים הנתרן ושאריות הריסוס, המוצר מאושר FDA ו-GMP ועוד.. המוצר נבדק מחקרית לאורך 21 שנים ורק לפני שנתיים השוק נפתח גם בארץ והתקבלו כל האישורים הדרושים.
כשאני אומר מחקרים אני מדבר על יותר מ60 מחקרים מתוכן 32 קליניים ו-9 מחקרי זהב שפורסמו בכתבי העט הנחשבים ביותר.
מעדויות שאני מקבל מחולי פיברו - הם מדווחים שיש שיפור ברמות אנרגיה וההתקפים התרחקו.
המוצר הזה עוזר לעוד המון דברים. הוא פשוט פירות ירקות ופירות יער.
אני לא מחפש לעבוד עליכם, אני בעצמי מטפל ברפואה סינית ואני ממש לא מתלהב מכל מוצר שחושפים בפני.
מי שרוצה לשאול עוד שאלות מוזמן לשאול בפרטי או כאן.
אני רק משתף, מוזמנים לחקור, לשאול, להקשות, לברר, לנדנד.
בברכה ולבריאות.

מה שאתה כותב על תזונה טבעונית הוא לא נכון ולא מוכח

זה בכלל לא "ידוע שתזונה טבעונית כך וכך", זה טרנדי, זה כן.
באופן אישי אני מכירה אנשים שטבעונות עשתה בהם שמות, כולל נזקים בלתי הפיכים.
(בחודש האחרון חבר של חברה מת, הוא נפל והיה לו שבר פשוט אבל בגלל שהגוף שלו היה כל כך חלש בגלל טבעונות של עשרות שנים, הוא מת)

בכל המחקרים שנעשו על פיברו ותת"כ במשך 20 שנה לא מצאו שום פרמטר של שינוי בתזונה שהוכח כעוזר.

נכון ששיפור תזונה, לכל אחד על פי מה שמתאים לו יגרום להרגשה כללית יותר טובה.
וספציפית לגבי התוסף שאתה מתייחס אליו, למחלה הזו יש סטטיסטיקה זהה בכל העולם, בארצות עולם שלישי כמו בעולם מערבי ובכל תנאי אקלים וכדומה. כך שגם בארצות שבהן התזונה מתבססת בעיקר על ירקות (כולל הודו, שחלק גדול מהאוכלוסיה שלה טבעוני) או בארצות שבהן פירות יער הן חלק נכבד מהתפריט (סקנדינביה לצורך המשל), התחלואה במחלה הזו היא זהה.

ואני מבינה שהכוונה שלך טובה וכמו המון מטפלים שפגשתי כל אחד מתלהב ממשהו שעזר לאיזה מטופל שלו מיד מציעים מתוך רצון טוב. וסליחה שכתבתי בסגנון פוגעני. באמת סליחה.

אבל תבין שאנחנו מותקפים במיליון עצות מהסוג הזה. אני יכולה לכתוב רשימה של עשרות רבות של תוספי מזון ותרופות אלטרנטיביות שמומלצות לחולי פיברו / תת"כ, על ידי גורמים מבוססים יותר או פחות, ושבדקתי אותם לעומק. התגובה שלי נובעת מזה שכל בנאדם שאני פוגשת (גם בלי ששאלתי), שלא לדבר על מטפלים אלטרנטיביים שלא לדבר על חנויות של מוצרי טבע מיד קופצים עלייך עם איזה מוצר שהם בטוחים שהוא מעביר או משפר את המחלה, והוא לא. ובשנתיים שעוד "בזבזתי" את זמני בניסיון על הדברים האלה התקוות והציפייה שההבטחות האלה גורמות לנו והאכזבה המרה כל כך שבאה בעקבות המון המון ניסונות שלא מביאים לשום שיפור היא לא הוגנת ולא מגיעה לנו.
לא בטוחה שמי שלא חווה את זה יכול להבין.

אתה נותן מספרים אבל לא כותב מה הוכח במחקרים האלה. אשמח ללינק, או לשם של מחקר ואחפש אותו דרך אתרי מידע אקדמיים.
לטעמי מה שאתה כותב הוא לא רציני. מה זה "שיפור ברמות האנרגיה"? יש הרבה דברים שמעלים את האנרגיה לטווח הקצר או הבינוני אבל מביאים לירידה באנרגיה או חוסרים בטווח הארוך.
האם העלייה באנרגיה היא בתחום של הפגיעה במיטוכונדריה שיש לנו? או בשיפור באיכות השינה שמביא לחידוש אנרגיה?
אני לא יודעת מה זה מחקרי זהב, מעולם לא נתקלתי בביטוי הזה. ומה בדקו ב-32 מחקרים קליניים? ומה מצאו?

ובכל מקרה כל תוסף מזון חייב להיות נקי מריסוסים טו בגין וית'. ולהגיד שהוציאו מזה את הנתרן סוכר ומים זה לא להגיד כלום, מה כן יש בזה?

ואם אתה מתייחס לרפואה מסורתית סינית ולטבעונות באותה נשימה בטח ידוע לך שמבחינת הסינים לא לאכול חיות משול להתאבדות. הם לא מבינים בכלל את הקונספט של צמחונות או טבעונות.
הסינים דווקא ישבו לי על הראש עם "מזון מלכות" שלתפיסתם הוא גביע הזהב של העלאת אנרגיה. חברה סינית עשתה מאמצים גדולים כדי למצוא בשבילי מזון מלכות טרי ולא מוקפא או מקופסל ואפילו קנתה בשבילי את זה בהמון כסף. אבל בדיקה מעמיקה, כולל ייעוץ נטורופטי העלתה שבעיה הורמונלית שיש עלולה להחריף, כי מזון מלכות בין היתר משחק מאד חזק על הורמוני מין. הנטורופט היה חכם ואמר שעדיף לא לקחת צ'אנסים אם יש ספק.
כך לגבי התוסף שאתה מציע. לכל אדם יש את מחלות הרקע שלו ואת הרגישויות שלו וכל המלצה צריכה להיות מותאמת אדם ואם אפשר להיות זהירים יותר מאשר פזיזים עדיף.

אתה לא חייב לענות לי. הכוונה שלך טובה.
רק שיש המון המון ועוד המון המלצות מהסוג הזה. וזה כבר מזמן הגיע לרמה שזה מאד מעצבן לקבל את העצות האלה (שמגיעות מהמון רצון טוב של המון אנשים שלא באמת יודעים ומומחים לנושא הזה).
רק כדי לנסות את כל הדבירם האלה, לא כל שכן לקרוא קצת עליהם, ייקח יותר מסיבוב חיים אחד, שנות חיים של אדם לא מספיקות כדי לנסות את כל הדברים שאולי עוזרים..
לכן, כי אין לי אנרגיה ואני צריכה ללמוד לחסוך בה ולתעל אותה בחוכמה, אני יותר קשובה לעצות שמגובות מחקרית ומדברות בלשון של עובדות.
וגם עצות שמשתמשות בשפה יותר צנועה וזהירה האוזן שלי יותר פתוחה לשמוע.

כי לכתוב "משהו יעיל" זה אומר שאם זה לא יהיה יעיל לי אני יכולה לתבוע אותך למשפט למשל? או אם זה יגרום לי נזק? זה ההבדל בין חברות תרופות לתוספי מזון שמחייבים אותם לכתוב שזו לא תרופה ולא נועד לרפא מחלות. כי חברות תרופות משלמות הרבה מאד כסף על טעויות שקורות להן ולכן הן נזהרות הרבה יותר.

המון טבעונים לא אוכלים באופן בריא ולכן הורגים את עצמם...

סייטן זה לא בריא, סויה וטופו בכמויות גדולות זה לא בריא, ארוחה גם אם היא לא טבעונית חייבת להכיל מכל אבות המזון.
לפי הסינים - 100 גרם בשר ביום - זו הכמות המומלצת, ממליצים יותר על בשר עוף.
לא מכיר את מה שאת מספרת על מזון מלכות מבחינת הסינים.
בקשר לתוסף, מדובר בפירות ירקות ופירות יער, זה הכל...
אני יודע שבקהילה שלי יש אנשים שמשתמשים בזה וזה עוזר להמון בעיות בינהן פיברומיאלגיה.
שלחתי לך בפרטי את קובץ המחקרים.
מחקרי זהב אלו מחקרים שהוזכרו בכתבי עט מובילים.
מבין ומכיר את התופעה של מטפלים שמתלהבים מכל מיני תוספים שעבדו על איזה מטופל אחד או שניים שלהם.
לא במקרה שלי, אני אישית מתנסה במוצר, ועם מחלה כמו שיש לי ברקע זה לא מובן מאיליו שאשתמש בזה, אבל, לשמחתי זה עוזר לי מאוד. בנוסף כמו שאמרתי - חקרתי מכל כיוון את המוצר, חיפשתי עדויות אמיתיות ומצאתי לנכון כן להציע אותו למטופליי...
פנו ועדיין פונים אלי המון נציגים, משווקים וכל מיני בשביל למכור לי תוספים ומוצרים, אז אני לא קופץ על כל אחד בכלל. בקשר לתוסף הזה - כבר לפני שנה וחצי חשפו אותי בפניו וניסו, אבל בחרתי לבדוק, לחכות לעדויות אמיתיות...
חג שמח ולבריאות.

מרגישה צורך לספר את סוף פרשת המזון מלכות

למקרה שמישהו מתעניין:
אז אחרי שאותה חברה עשתה מאמצי על כדי להשיג מזון מלכות טרי (כן מוקפא, טעיתי קודם, התכוונתי לא מיובש), וישבה לי על המוח חזק (ומצד שני יושבת לי חברה באותה עוצמה לגבי שמן קוקוס. שתיהן בקנאות של אנשים שבטוחים שאם אני רק אעשה מה שהן אומרות לי אני ארפא), עשיתי טלפונים ויגעתי הרבה כדי לקבל תשובה מוסמכת אם אכן כדאי לי ובטוח לקחת את זה. בסופו של דבר כאמור ההחלטה היתה שלא.

אז החברה הזו לקחה את המזון מלכות. היא עצמה סובלת מסוכר גבוה וכבר לא צעירה ותשושה מאד מעבודה באמת מאומצת בלי חופש בכלל.
היא לקחה את התוסף הזה במשך כמה חודשים, ואז דיווחה לי בכנות שהיא לא הרגישה שום הבדל בהרגשה, זה לא שיפר לה שום פקטור של בריאות.

כך שכולם רגועים. :)
בינתיים אני למדתי לא מעט על מוצרי כוורת, מהתחקיר שעשיתי. ואכן משתמשת במוצר כוורת של חברה שעושה רושם מאד מאד רצינית, עם תוצאות מחקרים מאד מפורטת. וגם את זה אני לוקחת בזהירות, הרבה פחות מהמינון המומלץ.

ואם בטבעונות עסקינן אז ריפ הזכירה לנו שדבש זה האוכל של הדבורים. ומזון מלכות כשמו כן הוא, אוכל מאד מאד מרוכז שמתאים לדבורים מלכות, ולא בטוח עד כמה לבני אדם.

והעיקר שכל אחד ימצא מה מתאים לו, לפי תחושתו וניסיונו, ולא מתוך לחץ של חברים שוחרי טובתו, עד כדי לא נותנים לו לנשום ולחיות מרוב הלחצות.

אגב, גם על השמן קראתי ואכן שמן קוקוס אכן בדוק ומומלץ לחולי תת"כ, עם הסתייגות לגבי בעלי ערכים בעייתיים של שומנים בדם. השגתי את השמן הכי טהור, לקחתי. לא מסתדרת עם הטעם. לא ראיתי איזה שיפור. ממשיכה לשים שמן קוקוס על העור, הוא נספג די טוב גם כך. ולפחות עוזר עם הקור בחורף, גם זה משהו..

ברכות

למעלה