מישהו מכיר ?

לינוי169

New member
מישהו מכיר ?

את בית אקשטיין בקיבוץ גן שמואל ליד חדרה?מזה שיטת aba?

TikvaBonneh

New member
שיטת ABA

במעון בשיטת ABA יש צוות שעובד אחד על אחד עם הילדים במשך רוב הזמן.
יש מנחה שמכינה תכנית למידה אישית לכל ילד בשיתוף ובהסכמת ההורים, ומדריכה את הצוות כיצד לישם את התכנית.
אם יש בעיות התנהגות, היא מדריכה את הצוות כיצד להתמודד.
היא עוקבת אחרי ההתקדמות של כל ילד ומעדכנת את התכנית תוך כדי.

ההסבר תופס לכל מעון שמכבד עצמו

יש מקומות שחורטים על דגלם דרך מסוימת.
כדאי ללמוד מראש ולהבין מהצוות על מה מדובר בדיוק.
יש שיטות שעובדות ויש שלא. קודם כל תראי שזה מתאים לך ולא יהיה טיפול בדרך אחת בגן ובבית גישה הפוכה. את זה תוכלי לגלות ע"י לימוד מה זה ABA ושיחה עם צוות הגן.

TikvaBonneh

New member
אז אני אפרט יותר

מה שמאפיין ABA זה שהצוות מקבל תכנית מאוד מובנה ומפורטת של שלבי העבודה לקראת המטרה, ונדרש לבצע רישום מדוייק של ההתקדמות. יש מדידה שוטפת יומיומית של עמידה במטרות.

מעניין. כשאני רואה קושי גדול בנושא מסויים

(בלי צורך למדוד) עוזב אותו לגמרי. אם יש רצון למשחק אתגרי מה טוב. יש לאן להתקדם.
אם זה הופך לבעיה מחכה כמה ימים ומנסה בעדינות לחזור. כשיש נכונות לחזור לנקודה הקשה זה כי כבר יש הפנמה ויכולת להתמודד ואז לרוב גם הצלחה.
אם אני מתעקש זה נדון לכישלון.
גם לנו המבוגרים יש צורך בסוג של הפנמת הדבר כדי להצליח בו.
ילד אחרי מספר כישלונות לא ירצה להמשיך, יפתח אנטי.
אני זוכר שהיה אלוף בזחילה אבל לא המשיך, נשאר בשלב זה. המליצו על כל מיני דרכים. הלכנו למטפלת שניסתה והגיעה למסקנה שהעי טוב בשבילו לשים כמה כדורים קטנים בבגדים כדי שלא יהיה נוח לזחול ולכן יתרומם.
התוצאה - אין יותר זחילה. עזבנו הכול ואז בשבוע למד לעמוד, 6 וללכת. הכול רק בשבוע. היו עוד רעיונות שאותם כבר העדפנו לא לנסות כדי לא לקלקל מה שיש.
לדעתי ההבדל הרבה יותר תהומי, ואם הוא לא מוגדר נכון ההסבר שלך עלול לגרום להורה לחשוב שזה דבר אחד, להתנהל בבית עם הילד בגישה שהבין והוא מאמין בה ולא להבין למה כול מה שנבנה עד אותו שלב מתמוטט לחלוטין.

ד"א לא אני בקשתי פרוט אבל אם כבר מגישים לך

להנחתה (הסבר ראוי על ABA) בבקשה לא לפעול כמו גוף שדורש דמי חבר ע"פ הוראות החוק, אבל מציג רק את הפרשנות הנוחה לו. (כול מנה"ח ראה אז זה בעסק 1 לפחות).
או להיות ברורים עד הסוף או לא להתחיל. אחרת זה הטעיה שעלולה להתפרש מכוונת ואז שוב ויכוחים.
לפעמים אני מציב גבולות מאוד ברורים וחדים, אדם מן הצד יחשוב שאני אכזר, אבל ילד עד גיל 9 לא חוצה כביש לבד.
בהלך מסוים יד ביד. זה גבול ברור. לא נוגעים ועושים ניסיונות בחשמל.
ירצה לג'ברש בבקשה, כשפוגש אפשרות לחבר חדש מפסיק את זה כמעט מיד ביוזמתו וללא התערבות, ואם יש צורך בתנועות סטריוטיפיות ברגע נתון למרות החבר החדש אני לא אצליח לגרום לו לחדול, רק אצור תסכול גדול יותר. אז למה שאתערב ? אח"כ אם ירצה לשתף אנסה להסביר.
ABA פועל קצת אחרת, לא ?

TikvaBonneh

New member
הסבר ראוי על ABA

תראה,
אשמח לענות לך על כל שאלה ספציפית על ABA כמיטב יכולתי.
לא בטוחה שהבנתי את השאלה לגבי התנועות הסטריאוטיפיות וABA.
אתה שואל האם בשיטת ABA יש דרכים להפחית תנועות סטריאוטיפיות?
אני הרציתי בכנס בנושא גרייה חושית באוטיזם.
אין כיום שיטות יעילות במיוחד להפחתת תנועות סטריאוטיפיות.
ריפוי בעיסוק עלול דווקא להגביר אותן.
אבל לא זה מה ששאלת, נכון?
נדמה לי ששאלת האם מנחת ABA תראה לנכון להפעיל התערבות על הבן שלך בסיטואציה שתארת להפחתת הגרייה.
אז, קודם כל, המטרות צריכות להקבע בשיתוף ההורים.
אם אתה כהורה יודע שטובת הילד היא להמשיך לספק את הצורך שלו בגרייה, אתה צריך לספק את הנתון הזה למנחה ואתם תחליטו יחד, כשההורים של הקטין הם הפוסקים האחרונים כמובן, לא לנסות להפחית את התנועות הסטריאוטיפיות.
אין לזה סוף. אני למדתי ABA שנתיים. אני לא יכולה להעביר את כל הידע שלי בתגובה קצרה בפורום, אבל אני מקווה שעשיתי לך קצת סדר.
הכי חשוב לי, ולכן שמתי על זה דגש,
שהורים ידעו שהם חייבים להיות שותפים בקביעת מטרות הטיפול.
זו זכותם וחובתם.

TikvaBonneh

New member
הסבר נוסף על הקניה לפי שיטת ABA

נתחיל מהנושא שהעלת, מה קורה בשיטת ABA כשמזהים קושי גדול בנושא מסויים.
צריך לדעת לבחור נכון את המטרות.
יש שאלה של עלות מול תועלת.
וכתבת גם "אם אני מתעקש, זה נידון לכישלון".
אז - מה זה התעקשות? האם כל ניסיון להתגבר על קושי גדול נידון לכישלון?
אני יכולה לספר מהניסיון האישי שלי עם הפידידונים שלי.
מתי השתמשנו בשיטה שתארתי, (DTT), ולמה.
DTT היא שיטת הקניה המקובלת בעבודה בABA עם אוטיסטים.
ובכן, אחד הבנים שלי אובחן כנמוך מאוד מבחינת השפה והקוגניציה. הוא לא הבין אף מילה שנאמרת לו ולא ידע לדבר. היה ברור לנו שהוא במצוקה בגלל זה. הוא נשאר רעב כי לא הבין שאני קוראת לו לבוא לאכול. הוא בכה כשקר לו כי לא ידע לבקש שמיכה.
הוא כבר היה בן שלוש, והמצב רק הלך אחורה.
החלטנו שצריך לטפל בקושי הגדול הזה.
הוא טופל בשיטת ABA לצורך רכישת שפה.
למרבה השימחה, לא נכשלנו.
הפרוגנוזה שאתה מציג, של קושי גדול ====> כישלון בטוח, לא תפסה במקרה שלנו.
בABA המשוואה היא: קושי גדול === הרבה שלבים בסולם שנועד להשגת המטרה.
לגבי נושא הכישלונות, טוב שהזכרת אותו.
אכן, לא פרטתי את כל המרכיבים של DTT.
אחד המרכיבים הוא לשמור על אחוז גבוה מאוד של הצלחה.
בודקים מה היכולת של הילד, ונותנים לו תרגילים ברמת קושי מותאמת ליכולת שלו.
מעלים את רמת הקושי רק לאחר שהוא התקדם.
וההערה שלך לגבי ההסבר שלי.
הוא לא נועד להכשיר אנשים לעבוד בשיטת DTT, אלא לתת מושג כללי על השיטה.
אל תנסו את זה בבית.
תכנית כזו צריכה להיבנות ע"י מנחת ABA מוסמכת ומנוסה.

המעון בחדרה ונתניה

אם אני עושה 1+1 אז יש לך בחירה בין נתניה לחדרה, שנה הבאה ועכשיו וגם מעון התנהגותי בחדרה ומעון אינטגרטיבי (רגשי) כי נדמה לי שנתניה זה רגשי יותר. בכל מקרה מאוד מומלץ לך להתחיל להסתכל על השיטות (ABA שזה התנהגותי ושיטה רגשית/ dir). בדרך כלל הורים די מהר מתחברים לאחת השיטות, מזדהים אתה וככה ממשיכים.
במקרה שלך זה ברכה שיש לך אפשרות בין שני סוגי טיפולים במעונות. לפני הנסיעות, דרך הטיפול הרבה יותר קריטית.

דברי עם שני הגנים, באלוטף בנתניה בטוח יש עוסית שתוכל להסביר לך וגם להראות ואני מניחה גם בחדרה....
מעון בשיטה הרגשית מקבלים רק אם הילד בן 3 בספטמבר ולא אחרי, מעון ABA מקבלים שנתיים בכל מקרה, גם עד גיל 4.

למעלה