מישהו מכיר יין גרפה

Naughtius

New member
גרפה הוא...

תזקיק שאריות תעשיית היין... כלומר - הוא לא יין. אלא תזקיק, כאמור של השאריות של תעשיית היין (קליפות ענבים, ענפים וכו'). הוא גם מוגדר כדז'סטיף, כלומר נלגם לאחר הארוחה (סופר דופר פופולארי באיטליה - מאד לא פופולארי בכל מקום אחר). אה! ויש לו כוס מיוחדת משלו - כוס גראפה, די מגניבה. מותגים של גרפה אני לא מכיר, כולל המותג שכתבת בהודעה שלך. ובנימה אישית: ריח של רגליים.

siete

New member
דווקא מאד פופלרי בשנים האחרונות

בכל אירופה וארה"ב. ממשקה נחות, בשנים האחרונות הוא מקבל הרבה כבוד ויוקרה. כשאומרים "גראפה די משהו", המשהו מתייחס לסוג הענבים. ובנימה אישית: גראפה, לעניות דעתי, אחד הדג'סטיפים הכי משובחים שיש. אני מאד אוהבת גראפה די ברונלו.

Chewbacca

New member
siete צודקת,

כמעט לכל יצרן יין איטלקי היום יש קו גראפה. המוביל לדעתי הוא Angelo Gaja שלכל יין מהיינות הגדולים שלו יש גראפה תואמת. למשל Grappa Costa Rossi, Grapa Sori Tildin ועוד.

Naughtius

New member
איך זה אומר שהיא צודקת ?

בזה שאתה אומר שלכל יצרן יין איטלקי יש מותג גראפה ? היא אומרת שהוא פופולארי בארה"ב ואירופה, אני אמרתי שהוא פופולארי בעיקר באיטליה... אז אתה אומר שהיא צודק ולראייה הבאת את זה שבא י ט ל י ה מייצרים הרבה גראפה...

siete

New member
לא התכוונתי לומר שמייצרים אותה

בארה"ב ובארופה, אמרתי שהיא פופלרית שם, כלומר, נמכרת שם במסעדות יוקרה ובמחירים גבוהים מאד.

Chewbacca

New member
ואם היא לא הייתה פופולרית כל כך

המחירים לא היו עלים כל כך והייצרנים לא היו טורחים כל כך על זיקוק הגראפה האיכותית ביותר, וממתגים אותה עם השמות של היינות הטובים ביותר שלהם. בקבוק גראפה טוב עולה היום כמו קוניאק משובח (יש כאלה שעולים מעל 100$)

Naughtius

New member
אני יודע...

בגלל זה התגובה שלי לא הייתה אלייך אלא לצ'ובקה.

an3c

New member
הגראפה כפי שנאמר

פופולרי מאוד, ובטח שלא רק באיטליה. בצרפת המשקה נקרא מארק(MARC). והערה קטנה, בטח שלא משתמשים בענפים(!) אלא בקליפות, גרעינים ובגבעולי האשכול.

Hakaris

New member
הגרפה המפורסם

הוא המותג Fior di Vite ('העלמה בשק') - בקבוק עטוף בשק יוטה הגרפה הוא כאמוסוג של ברנדי זול (וגם יהיה לידו על התצוגה בברים) שמזוקק מהשאירות של הענבים בדרך כלל נשמר במקפיא ומוגש קפוא (בשוט כמובן) לחיים!

marsala

New member
Naughtiusאת לעשות לנו סדר בחיים?

לא הסתדרנו עד שהגעת..אולי תקח שניה אויר ותגיד שלום לפני שאתה מתפרץ? תן כבוד ותקבל כבוד, מוש

למעלה