מישהו מכיר את

kikona126

New member
מישהו מכיר את

זולטי? חושבת לעבור אליו במכבי, מי שמעה, מכירה או היתה אצלו? אני יודעת שהוא ניתח אותי אבל לא יצא לי לראות או להכיר אותו... (הוא בטוח מכיר אותי טוב...) זהו! זה הסוף לד"ר סמואל ה(כדאי שאני לא אגיד ה"מה"...) אבל מי שרוצה מוזמנת להשלים...

זואילי

New member
ברכות לפיטוריה של הד"ר

למרות שדווקא היה נראה שלקראת הסוף פרחה לה אהבה ואמפתיה קלה, לא?
טוב, החלטת ועשית. זולטי הוא מהרופאים הבכירים בגניקולוגיה בתה"ש. ומנתח מומלץ. ראיתי אותו רבות אבל הפעם היחידה שדיברתי איתו הייתה בזמן אישפוזי אחרי הניתוח האחרון והוא ענה לי על המון שאלות והסביר לי המון דברים. התרשמתי ממנו. נראה לי החלטה סבבה. נסי ותראי. ותדווחי...

kikona126

New member
איזה כיף זה לשמוע את זה

אני מקווה שיהיה טוב
יש לי אצלו פגישה בדיוק עוד חודש מהיום.

gui1

New member
הייתי אצלו פעם אחת

עוד שהייתי טירונית באנדו , הלכתי אליו עם ציסטה בגודל 200 קמ והוא אמר לי שהוא ממליץ על ניתוח פרטי ולא ציבורי - שכמובן הוא ינתח - כי אחכ הוא לא אחראי על הפוריות שלי אבל זה היה לפני 6 שנים שהאנדו עוד לא היה פופלרי ף בסופ ניתח אותי סוריאנו שאז היה אנונימי וגם זולטי היה נוכח לא חזרתי אליו מאז אבל מצד שני לא חזרתי לאפ רופא אז אין לי מה להגיד דא יום הולדת שמח דא2 ביום רביעי היללנו ושיבחנו את הסרזט מה קרה ? והאם המחזור היה מלא דימצומים ומלא כאבים מוכרים ?

kikona126

New member
הכאבים היו מיום רביעי...

חשבתי שזה היה חד פעמי כי דימם בבוקר, ואחרי זה הפסיק הדימום. יום חמישי לא היה דימום רק כאבים (אבל ממש חזקים) ויום שישי מה שהיה ביום רביעי חזר על עצמו, עד שביום שבת קיבלתי.... לא ציפיתי לזה, החודש האחרון עבר לי ממש ללא כאבים...., עכשיו כואב לי איפה שאמרת שהתחילו לך הכאבים (מעל התחת בצד) ואני מקווה שזה ירגע שיגמר הדימום... גם אותי הוא וסוריאנו ניתחו. אבל לא מכירה אותו, מכירה רק את סוריאנו. רופאים תמיד ימליצו על פרטי כי הם מרוויחים מזה... (והם לא ימליצו אחד על השני כדי שהשני לא ירוויח, גם אם זה לא התחום שלהם...)

gui1

New member
קיקו

אז אחרי הניתוח הכל חזר? הגלולות עזרו ?

kikona126

New member
ואו אני מקווה שלא...

לא עבר הרבה זמן מהניתוח... רק 3 חודשים. ו-2 מחזורים מאז
על דיכוי! אחרי הניתוח עדיין היו כאבים שרק הדיאטה הפסיקה אותם (אבל ממש הפסיקה) והשבוע קיבלתי ואני עדיין מדממת ואפילו שלא הרבה כל נגלה של דימום מביאה איתה כאבים (שם מעל הישבן ומקרינה לי ללמעלה) אם הכל חזר, לא יודעת עדיין לא עשיתי אולטרה סאונד מאז (כי לי גם היתה ציסטה) ככה שאני לא יודעת. מנסה ללכת היום לרופאת משפחה להוציא ממנה מרשם לגלולות אחרות (היא בעד שאני אחליף אותן) או לקבלת חיזוק לגלולות או משכח כאבים טוב... (יש לי ג'ולה בגב כרגע
יש שם בכלל בלוטות לימפה?)

kikona126

New member
אני לא הייתי קוראת לה ד"ר ../images/Emo178.gif

הגיע המחזור, שיגע אותי במשך 5 ימים ועדיין לא הפסיק. כל דימום הכי קטן שמגיע בא עם כאבים לא מוסברים! ואתמול התחיל לכאוב לי גם הגב... מצאתי עת עצמי חוזרת למה שהיה לפני כן... וזה לא שלא היו כאבים אחרי הניתוח, הם נרגעו שהתחלתי את הדיאטה. והנה מחזור אחד מרושע מחזיר אותם... גלולות היא לא תחליף לי אלא אם כן זה לעבור לפרוברה (זה שהיא נראת כמו גבר לא אומר שגם אני צריכה להראות ככה!) ובפעם האחרונה שאמרתי לה שכואב לי הגב היא טענה "שזה לא מהאנדו, ואין קשר בין זה שהשחלות שלי היו דבוקות לגב (ולמעי הגס) שיש לי או בכלל שהיו לי כאבים, ושאני צריכה ללכת לאורטופד" ודי! כל פעם שאני רוצה ללכת לגניקולוג אני צריכה לחשוב פעמים אם בא לי או לא? או אם בא לי לדבר עם המזכירה שלה או לא? אז זהו שלא! לא בא לי אפילו להכנס לזה... ואולי הנחמדות שלה היתה ריגעית? (כי דוגרי מה קרה פתאום?) עכשיו תסבירי לי את המשפט הזה: טוב, החלטת ועשית. טוב (נו), זה מה שהחלטת ועשית או טוב (כל הכבוד) שהחלטת ועשית את זה ?

זואילי

New member
בוודאי שטוב! אפילו מאוד

שהחלטת לעזוב אותה וקבעת תור לרופא אחר. לא היה לך נוח איתה, היית מתרגזת עליה, אפילו עכשיו את תוהה אם הנחמדות שלה הייתה רגעית - פאק איט. למה את צריכה גם את זה על הראש (וללב)? לחשוב פעמיים אם בא לך או לא?? היא לא שווה אפילו את האנרגיה המחשבתית הזאת. זה לא שאת הולכת לרופא נשים כל חודש. אז לפחות כשאת כן הולכת/תלכי - המינימום הוא שתצאי עם הרגשה טובה. עוד לפני גילוי האנדו בגופי, עברתי כ"כ הרבה גניקולוגים. מאחד לשני. כי כל אחד שיצאתי ממנו/ממנה מבואסת (זה היה אז בגלל הערות שהכל בראש שלי/ שאחרי ההריון הכל יעבור/ שאין מה לעשות וכו' וכו') - הייתי ישר מחפשת רופא אחר. זה שנתקעתי אצלו היה מהסיבה הפשוטה שהיה חייכן ונחמד. באנדו כמובן הוא לא הבין בשיט ומרח אותי 8 שנים. (פוטר כשדוח הניתוח הראשון הוטח בפניו והוא העז להגיד ש "תמיד ידענו שזה אנדומטריוזיס!" והוא עוד חיפש *ובכוח* בבדיקה וגינלית כל מיני "פיספוסים"). תודה לאל שרופאים זה לא חתונה קתולית ויש בחירה. אמנם בחירה דלה, אבל "יגעת ומצאת - תאמין"... כל כך עצוב לשמוע שאת סובלת עכשיו. עוד "דוגמא" לתיאוריה שפיתחנו על עניין הכאבים שחוזרים... אבל הרי אי אפשר להתווכח על כך שכואב לך. (וגם אי אפשר להתווכח על זה שחלק נכבד מאיתנו סובלות מכאבי גב בזמן ווסת בין אם יש לזה הסבר או לא, ודרך אגב גם אני הייתי אצל אורטופד בזמנו על הכאבים האלה... כולנו באותה סירה שזר לא יבין אותה. גם לא חלק מהרופאים מסתבר). מתוקה, מקווה שהכאבים יחלפו במהרה. שולחת לך חיבוק גדול

זואילי

New member
גואי, את מפספסת שירשורים???../images/Emo88.gif

נו, הסקרים שערכנו על ניתוחים יחסית קלים לאנדו יחסית קל. כמובן שזה לא מדעי מוכח וכו', זה סתם התרשמות פרטית של כל אחת אחרי הניתוח של כל אחת. וכמובן שזה תלוי מיקום המוקדים, אם נשמר דיכוי לאחר הניתוח ועוד ועוד. מה שאני יכולה להעיד על עצמי, וזו נקודת האור היחידה כרגע, היא שגם אחרי הניתוח הראשון וגם אחרי האחרון - הכאבים שלי נעלמו. וכל עוד אינני מזריקה לגופי הורמונים שאני כה מתגעגעת אליהם (כמובן פסיכי לחלוטין) ושאין לי מכשפה בת זונה - אז חיי כיום נטולי כאבים פיזיים. (טוב נו, הזרבופון לפעמים כואב ושורף אבל זה כבר לא קשור לאנדו). קשה לי להתנתק מהמחשבה שזה עשוי להיות זמני, ז'תומרת שזה רגעי חסד של חיים ללא כאב, אבל אם נגיד בעוד 10 שנים אוכל לדווח ש 10 שנים שלמות ומלאות חייתי ללא כאבים אז אאמין חחחח. אולי אהיה לארג'ית אם עצמי ואתן שנתיים. ככה בפירגון שיש לי איזה ניצחון על האנדו. (לא יאמן כמה האנדו הזה פוצע את הנפש).

kikona126

New member
זואילי

הצטלמת עם היצור לפני הניתוח? ככה שתהיה לך מזכרת ממנו? (חוץ מהקעקוע...) אני הייתי עושה וידיאו עם כל התנוחות המוזרות שלו ואז מגיעה עם זה לפגישה עם סוריאנו ומראה לו... למה שרק הוא יראה לנו סרטים? (ואחרי זה עוד ישמור אותם אצלו ולא יביא לנו העתק שנוכל לראות בבית?)

זואילי

New member
טרם הבאתי את עצמי לזה..

למרות שאני בהחלט חושבת על הכנת בוק. מה את אומרת, יתאים לקיר התמונות עם החברות? ז'תומרת... הוא כבר חבר??
מצד אחד אם לא אצלם אז אפנה מהסיסטם את התקופה הזאת, מצד שני אם לא יהיה תיעוד לא אאמין שאי פעם פיתחתי רגשות לזחל.

kikona126

New member
באמת? היא מפספסת שרשורים?

אין מצב... היא יודעת על אנשים פה הרבה יותר ממה שהם יודעים על עצמם... "זאת הצרפתייה עם הסרזט והציסטה הצלולה" "זאת בדיוק ילדה" "אה את ...." אני עד עכשיו לא מצליחה לעקוב אחרי הניקים ומה הם מספרים, ובכלל הניקים ומי זה האדם ששיך לניק אפילו שראיתי אותו... או שאם אני כן יודעת מי זה האדם, אני לא יודעת איך קוראים לו, אם אם אני יודעת איך קוראים לו אני לא יודעת מי הניק שלו
הסתבכתי עם עצמי! בקשר לכאבים, אני חושבת שזה משהו יחסי, וזה קטע של הרגל אצל בן אדם. אבל כרגע שאני רושמת את זה אני מגלה שזה לא...

gui1

New member
בנות יקרות לא פספסתי את השרשר

הוא פשוט היה עוד מימי סטלין , שירד שלג בתא והזוקים היו מגיבים ל ק 300 חשבתי שמאז היה עוד שרשר עם תובנות טכנולוגיות מתקדמות , עדיין כואב קיקו ? אם אכן מדובר בשריר תפוס אולי שווה לך לעשות שיאצו או טווינה זה יכול מאד לשחרר ללהרפות ולהרגיע שווה בדיקה כמו כן אולי שווה לקחת את הפמינט המינון שם של הפרוגסטרון כפול 3 מהאסטרוגן , אני לוקחת אותו כבר שהוע בהתלחלה היו קצת כאבי ראש אבל לאט זה נרגע

kikona126

New member
ניראה לי שהאנדו מפחד מהרופאת משפחה שלי...

הוא החליט להרגע היום קצת... הגב נרגע. הכאבים בבטן באים והולכים אבל נהיים חלשים מפעם לפעם... לפעמים מפתיעים, אבל התחושה היא שזה נרגע. נקווה שמחר גם נרגיש ככה...

kikona126

New member
אני לא יודעת אם לבכות או לצחוק...

אבל הייתי היום אצל הרופאת משפחה (כי אין לי גניקולוג כרגע) היא לחצה על הבטן ועל הגב (אוף כמה אני צעקתי שמה, הרגה אותי!). הכאבים שיש כרגע בבטן זה באזור של הניתוח (בצד השמאלי) והגב, הגלי חום שם מהאנדו. הכאבים בגב, מתברר שנתפס לי שם שריר (יש לי ממש ג'ולה שמטיילת לה שם... או כמו שכתוב בהפנייה "נמוש ספזם שרירים" לא מצאו מילים יותר יפות לתאר את זה!) היא אמרה שכניראה ההתכווצויות שהיו עם הכאבים השבוע תפסו שם את השריר (אוף איתו הוא מקרין לי לכל הגב!!!) ולמה אני לא יודעת אם לבכות או לצחוק? כי קיבלתי הפנייה למיון |פרצוףשלסמייליעםכובעשלסיוםתואר| המחזור שקפץ לביקור בשבת והתחיל לו כבר ביום רביעי לא הפסיק, ויותר גרוע גם הכאבים שלו לא... גם אם לא יורד כלום כואב, ואם יורד אז עוד יותר כואב.... אז היא אמרה שבגלל שאין לי גניקולוג כרגע היא מביאה לי הפנייה למיון במידה והכאבים יחמירו (אפילו שאני חושבת שיותר ממה שהיה לי בחמישי אין מצב שיהיה... את יום ההתעלפות עברתי!) שיעשו לי שם את כל הצילומים והבדיקות שצריך. תביני שהיא קיבלה אותי היום בשעה 9 אחרי שהמרפאה כבר נסגרה. והחליטה בינתיים בנוסף לבדיקות דם שאני צריכה לעשות, לשלוח אותי גם לעשות פרופיל הורמונלי כדי לנסות לראות מה עוד לא מאוזן שם... דרך אגב, שלחה אותי גם לבדיקת קורטיזול (cortisol), מה זה הבדיקה הזאת? יכול להיות שהיא חושדת על תסמונת קושינג? או שסתם היא רוצה לבדוק את רמת הלחץ שלי לאחרונה? אה ואיך עושים אותה? זאת בדיקת דם רגילה נכון?

kikona126

New member
דרך אגב

היה היום קטע שאמרתי לה שאני לא יכולה להסביר לה את הכאב, או כמה הוא כואב. והיא ענתה לי "אני יודעת הכאבים של האנדו הם כאבים מאוד חזקים" מישהו יכול להסביר לי למה היא רופאת משפחה ולא גניקולוגית?

אין הסבר הגיוני

חייבת להודות שביקשתי מרופא המשפחה שלי לעשות הסבה מקצועית לגניקולוגיה (אנחנו בקשר טוב) והוא כמעט התפחלץ
מצטערת קיקונה על מה שאת עוברת, לא יודעת כמה מיון יוכל לעזור, לרוב באנדו' הם נותנים זריקת וולטרן ואם צריך מאשפזים להשגחה ולמתן משככי כאבים לפחות ממה שאני זוכרת. השאלה היא אם היא פירטה בהפנייה עוד סיבות חשודות מלבד האנדו' כדי שיעשו עוד בדיקות ואז כדאי ללכת כי יעשו הכל במקום גם אם תחת אישפוז ויהיו לך תשובות מהר שלא כמו בקופ"ח. אכן דילמה
לא יודעת לגבי קורטיזול, תנסי לעשות חיפוש באתר "אינפומד". תרגישי טוב יקירה, לילה שקט וטוב

למעלה