מישהו מכיר את השיר necromancer

חגאוס

New member
מישהו מכיר את השיר necromancer

מהאלבום the aerosol grey machine של van der graff generator ? עד כמה שאני יודע נקרומאנסר זה סוג של מכשף אפל כזה, וזה ממש לא מתאים למילים של השיר, מה נסגר?

עמית ע

New member
אתה בטוח שאתה מאזין לשיר הנכון?

מילות השיר הן מונולוג של בעל אוב שחי ביער ומתאר את מלחמתו בכוחות האופל. מתאים בול לכותרת השיר.

חגאוס

New member
בדיוק,זה השיר שאני מדבר עליו

אבל עד כמה שאני מכיר את המושג "בעל אוב" זהו קוסם שמשתמש בכוחות האופל ולא נלחם בהם, לא?

עמית ע

New member
בעל אוב זה מדיום

כמו בעלת האוב המקראית שאיפשרה למלך שאול לדבר עם הנביא שמואל בשביל לשאול את עצתו לפני הקרב בו נהרג. זה נחשב מעשה שלילי ביהדות, אבל הוא לא בהכרח למטרות שליליות. תראה את התכניות האמריקאיות עם כל מיני מדיומים שמעלים רוחות למען האורחים בקהל ומסייעים להם לסגור מעגלים לא סגורים. אפילו אם זה בלוף מוחלט, המטרה והתוצאה טובה.

TheDudeall

New member
האמת שהתרגום היותר נפוץ של נקרומנסר

כאחד שהוא גם חובב משחקי תפקידים,פנטזיה ומדע בדיוני הוא מחייה מתים,למרות שהתרגום הנכון הוא בעל אוב.

עמית ע

New member
RPG

משחקי תפקידים ופנטזיה אמנם נולדו בקולג'ים באמריקה בשנות השבעים, אבל התחילו לתפוס תאוצה רק באמצע שנות השמונים, הרבה תודות לחברת TSR, שדחפה את שיווק סדרת ה-RPG שלה שנקראה Dungeons and Dragons במקביל לסדרת ספרי Dragonlance של הסופרות מרגרט וייס וטרייסי היקמן. בקיצור ולעניין, אני לא חושב שהאמיל קיבל איזושהיא השראה מהמשחקים האלו.

TheDudeall

New member
גם אני לא חושב ככה אבל

ככה בד"כ אנשים מתרגמים נקרומנסר,בעצם,האמיל לא נראה לי כ"כ מושפע מסלנג חברתי עממי בהתחשב בשפה הגבוהה שלו.

למעלה