מישהו מכיר את המאכל כיפתא עים אורז?

shushino

New member
מישהו מכיר את המאכל כיפתא עים אורז?

שלום לכל הכורדים, אני צברית אבל אימי ז"ל בישלה מאכל כורדי שהוא כופתאות אורז. בכורדית קוראים כיפתא,הייתי מאוד רוצה את המתכון. אשמח לקבל את המתכון הכורדי ..... בתודה שושי
 
../images/Emo198.gifערב טוב וברוכה הבאה לפורום כורדיסטאן

ערב טוב לך ברוכה הבאה לפורום יהדות כורדיסטאן אנא כורדי
בטח שמכירים אחת קובה אורז אחת מסוגי הקובות המנצחות שמתבשלת בכמה סוגי מרקים ובדרך כלל גם זאת הקובה שיש בחמין של שבת מתכון שלי מתכון לקובה אורז / מתכון כורדי מסורתי מהמתכון הזה יכול לצאת קרוב ל 40 כדורי קובה תלוי בגודל / אפשר להקפיא חלק
לבצק 1 קילו אורז - להשרות במיים קרים עד ריכוח - זמן ריכוח כשעתיים שלום חצי קילו ק"ג בשר אדום טחון חצי קילו חזה עוף טחון תבלנים לפי הטעם - מלח - פפריקה אדומה בערך כף שלמה אופן ההכנה - כשהאורז מתרכח וקל לפרק אותו באצבעות להעביר לסניה מגש גדול ועמוק ללא נוזלים להתחיל ללוש את האורז עד שמתקבל אבקה - בדרך כלל קוטשים את האורז עם הוו'אן עלי ומכתש / עדיף להוסיף את הבשרים את התבלינים וללוש עד שמתקבלת עיסה בצק שנח וקל לעבודה
למלית 1 ק"ג בשר אדום עדיף עם חלקים של שומן טחון גס - בדרך כלל למי שלא מתעצל עדיף לחתוך את הבשר לקוביות טנטנות מאוד בדרך כלל מוסיפים כמה כפות של דאיינה / למי שיש / דאיינה זה שומן כבש שמבושל שעות על האש עד שמתקבל כשמן שהדאיינה מתקררת היא נהפכת להיות מרקם לבן כמו חמאה/מרגרינה - בשרית אם יש דאיינה אין צורך בשמן לתיגון 3 בצלים חבילה של פטרוזליה טריה תבלינים למילוי לפי הטעם - מלח - פפריקה אדומה - בהרט מתחילים עם טיגון הבשר עד להשחמה ולאידוי כמעטשל חצי מכמות הנוזלים שבבשר הנוזלים להוסיף את הבצל / בבצל יש נוזלים אז חשוב שוב להמשיך בטיגון וכול הזמן לערבב בזמן שנשארו מעט מאוד נוזלים והמילוי מתחיל לקבל צבע שחום יש להוסיף את הפטרוזליה להמשיך לטגן על אש קטנה עד שנשארים מעט מהנוזלים יש להוריד מהאש ולתת למילוי להתקרר
אופן המילוי דומה למילוי קובות
בדרך כלל קובה אורז היא גדולה שמפוצצת בבשר לוקחים כדור מהמלית יוצרים ערוגה ולתוכה בערך 2 3 כפות בשר מהמלית לסגור ולהדק היטב - חשוב שתהליך הסגירה יהיה טוב ולדאוג שהאוויר מתוך הקובה יצא את הקובה אורז אפשר לבשל בכול סוגי המרק של הקובות - מרק דלעת וירקות - מרק עוף גרגירי חומוס וגזר מרק עגבניות - וכו' אני מעבירה לך מתכון של בישול קובה אורז בחמין / אפשר לאכול אחרי חמש שש שעות שהתבשיל היה מונח על פתליה/ להבת אש קטנה/ או על פלטה של שבת
למרק - חימין לשבת או אחרי שהונח כמה שעות על פלטה / תנור / פתליה
חומוס שהושרה לילה שלם תפוחי אדמה חיטה שהושרתה כמה שעות עצמות לטעם נתחי בשר גדולים - עדיף חלקים עם שומן למי שאוהב גרונות של הודו
תהליך בישול המרק לקובה אורז / חמין בסיר גדול ורחב לטגן מעט את נתחי הבשר / צריבת הבשר מעט השחמה להוסיף את גרונות ההודו ואת העצמות / גרגירי החומוס - את תפוחי האדמה ולכסות בציר בשר / למי שלא הכין ציר בשר להשתמש באבקת מרק בטעם בשר / תבלינים לפי הטעם / פפריקה אדומה בערך שלוש כפות / מלח לפי הטעם / אפש למי שאוהב להוסיף כף אחת 2 של דבש מוסיף לצבע של החמין / להביא לרתיחה ברגע שהתבשיל רותח להנמיך ללהבה בנונית את החיטה להוסיף רק אחרי שהתבשיל קיבל את הרתיחה הראשונה.... חשוב שהחיטה לא תקבל מכה ראשונה ותתפרק בזמן כול תהליך הבישול את הקובות לסדר מעל כול / יש שנוהגים שציר המיים יכסה את הקובות ויש שלא אם החלטת שכן מתבשל בציר של מיים אז שהמיים יכסו את הקובה ואם החלטת שלא אחרי בישול ראשוני של הקובה יש לשפוך ובזהירות חלק מהנוזלים עד לגובה של תפוחי האדמה הבשר חומוס וחיטה... רק אחרי שהקובה קיבלה רתיחה ראשונית להנמיך את הלהבה לבנונית - כשהיא מבשלת את התבשיל באיטיות - לא רתיחה בערך כ 20 דק' - אני בדרך כלל מעבירה מיד לפתיליה שהלהבה נמוכה כשעה לפני כניסת השבת אפשר על פלטה של שבת או בתנור - לכסות את הסיר בדיבלה כיסוי לסירים שבדרך כלל תופרים משאריות בדים - חשובה שיהיה בדים עבים וסגור משתי הכיוונים במשך הלילה לבדוק אם חסר מיים אז להוסיף לפי הצור - חשוב שהמיים יהיו חמים - בדרך כלל שאריות שרוקנו מהתבשיל או מציר הבשר שהוכן
הכורדים נוהגים לאכול את החמיין בזמן קידוש של שבת אצל ההורים שלי בדרך כלל מעבירים את הסיר לאח /קמין ומניחים על הגחלים סבתא שלי לרוב הייתה מבשלת את החמין על תפליה ולרוב בחורף הייתה קוברת את רוב הסיר בגחלים אש טבעית מוסיפה המון טעם ומיוחד לאוכל הכורדי / הסוד לטעם הנהדר
הצעות הגשה / סלסלה של ירקות - בצל ירוק - מלפפנים - צנוניות - פלפלים ירוקים וחריפים - זייתים ירוקים מקווה שעזרתי לך ומקווה יותר שיצליח לך ושיצא טעים אם יש שאלות אני כאן לתת תשובות / אם תבקשי עוד מתכונים הפורום מזמין אותך ובכלל את מוזמנת להשאר איתנו
בתאבון ולבריאות בברכה עמנואלה ברזאני
טיפ - אפשר להכין את הקובה ביום חמישי כדי להוריד מהמעסה של ההכנות לשבת ולהניח במקרר ואם זה נעשה כך יש צורך בגילגול נוסף וחיזוק הקובה לפני שהיא נכנסת לסיר בכול שלב ובכול צורה של בישול / כך מצילים את הקובה מהתפרקות בזמן בישול נ.ב הכורדים ממעיטים להשתמש בתבלינים אלה אם כן לפי מידת הצורך - בדרך כלל נוהגים לשמור על טעמים יותר טבעיים
 

Avigail levi1

New member
../images/Emo24.gifערב טוב וברוכה הבאה

אי אי אני כבר מריחה את סיר התבשיל שלך אני בטוחה שעם המון תבליני אהבה אין ספק שלא יצליח לך נסיון ראשון שני שלישי עם הזמן זה ילך וישתפר לך בסוף את תהי אשפית טובה ותעבירי את המתכון הלאה ממליצה לך להדפיס ולשמור בספר המתכונים לך בהצלחה ובתאבון - ארוחת מלכים
לשישי שבת
 

shushino

New member
תודה רבה עמנואלה ברזאני

שלום לכם לפורום שמי שושי,אני מאוד שמחה שיש פורום של העדה הכורדית זה ממש נהדר.. ותודה רבה על המתכון של הכיפתא,נורא מתגעגעת למאכלים הכורדים. אדפיס את המתכון ואוסיף אותו לספר בישולים,וגם אבשל את המתכון,כי חבל שלא מצאתי את הפורם יותר מוקדם!! בתודה לכם אתם מאוד נחמדים וכייף להיות בפורום ..... בתודה שושי
 
../images/Emo24.gifברוכה הבאה לפורום הוא ../images/Emo240.gif../images/Emo240.gif../images/Emo240.gif

בדיוק שבוע ,אתמול חגגנו את הברית לפורום כולנו עיפים רקדנו צ'ופקי עד שנפלנו מהרגליים
 

shushino

New member
../images/Emo49.gifתודה ושמחה שנכסתי לפורום בזמן בשעה טובה

 
../images/Emo198.gifכולנו כאן משפחה אחת גדולה../images/Emo24.gif

۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞
۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞۩۩۞ זה המקום להרגיש את הביחד - והכול בנוש כורדיסטאן ומה שבניהם אני שמחה שאת כאן - חשוב לכולנו וחשוב לפורום נוכחות מוגברת תביא להצלחה לפורום "שבט כורדים יחד" ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼
 

אילבן

New member
אצלנו מכינים את זה קצת אחרת.

במקום מילוי מכינים כדורים עם האורז הטחון הבשר בקר ובשר עוף. בגודל תפוז בערך. התבלין המרכזי בקפתא הוא זרדצ'ווה [כורכום]. עמנואלה. המתכון שלך הוא בעיקר לפסח.
 
למעלה