מישהו מחק לי הודעה?

WaveGal

New member
פרדוקס והיפוכו...../images/Emo2.gif

מה תגיד כשימחקו את זאת? האם נקלענו ללופ אינסופי? ("...-שוקו. -למה את תמיד מתחכמת? [סטירה]" שורו, שם ,שם)

bennyTKD

New member
../images/Emo32.gif פרדוקס במיוחד להקל וגקל

הנה פרדוקס במיוחד להקל וגקל: יש 2 כללים בחיים שידועים לכל ילד: 1. אם תיזרוק חתול
באוויר, הוא תמיד (אבל תמיד!) יפול על הרגליים (ולא על הגב). 2. אם תמרח חמאה על פרוסת לחם, והפרוסה תיפול לך, היא תמיד (אבל תמיד!) תיפול כשהחמאה כלפי מטה (כלפי הרצפה). ועכשיו לפרדוקס: קח חתול
(לא לאכול אותו, הקל. תירגע, אנחנו עורכים ניסוי מדעי), וקשור לו על הגב פרוסת לחם מרוחה בחמאה (כשהחמאה כלפי מעלה - כלפי התקרה). עכשיו זרוק את החתול
באוויר. מה יקרה? לפי כלל מספר 1, החתול חייב ליפול על הרגליים, ולא על הגב. אבל לפי כלל מספר 2, החמאה חייבת לפגוע ברצפה, כך שהחתול חייב ליפול הפול (עם הגב לרצפה והרגליים באוויר). כיוון שלא יכול להיות שאחד התנאים לא יתקיים (כי הרי הם ת-מ-י-ד מתקיימים), החתול לא יוכל ליפול לקרקע. מה קיבלנו? קיבלנו מכונת anti-gravity תוצרת בית. אולי כך
טסים? בני

יש לך טעות בניסוי

כשערכו את הניסוי בחלקים והגיעו לשלב ב' (הפלות פרוסה מרוחה בחמאה) הסתבר כי הפרוסה נפלה תמיד כשהחמאה כלפי מעלה. בירור קצר ומהיר גילה כי האשם במאסטרנט שנהג למרוח את החמאה על הצד הלא נכון של הפרוסה!

bennyTKD

New member
עצה למאסטרנטים ו/או ארנבים ../images/Emo28.gif

עצה למאסטרנטים ו/או ארנבים (האמת, אם יש פה בפורום מישהו שהוא גם מאסטרנט וגם ארנב, זה די יפתיע אותי, כך שיכולתי לרשום "או" במקום "ו/או", אבל אחרי שראיתי פה את הקל וגקל, אז הכל יכול להיות...) בלינק זה יש סיפור עם מוסר השכל (לקרוא עד הסוף, לא להתעצל...)

bennyTKD

New member
../images/Emo32.gif המבחן שלא היה בטכניון

דעלית, אהבתי איך שהבחור מהלינק שלך הפך את החתול/חמאה למאמר מדעי... למדת בטכניון, מה? אז אתה תאהב את זה. במחשבה שניה, אם למדת בטכניון אז אתה בטח מכיר את זה כבר. בני

אכן הכרתי כבר, וכבר הספקתי לשכוח

טודה
על הנוסטלגיה ועל הזכרונות ולפני שתשאל - בקורס המקביל בטכניון (עקרונות הנדסה כימית 2מ') לא היתה שאלה כזו.

bennyTKD

New member
מה, ביל גייטס המציא את הקורס הזה?

[תראה, אמנם לא למדתי בטכניון, אבל אני אנסה להוכיח...] נתון: Bill Gates III צ.ל.: ביל גייטס הוא השטן הוכחה: convert every single letter in his name into its corresponding ASCII number B 66 I 73 L 76 L 76 G 71 A 65 T 84 E 69 S 83 + 3 = 666 מ.ש.ל. ואם תטען ששמו הפרטי הוא וויליאם ולא ביל, אתן לך עוד הוכחות ממערכות ההפעלה שהוא מוכר: M S - D O S 6 . 2 1 77+83+45+68+79+83+32+54+46+50+49 = 666 W I N D O W S 9 5 87+73+78+68+79+87+83+57+53+1 = 666 מ.ש.ל.

לא, לא עמדתי לטעון על השם

עמדתי לנטפק על ה3 שצץ לו מעצמו. ואז נזכרתי שלמדתי בטכניון. ברור שזה קבוע סקינר. דורות של סטודנטים משתמשים בו בהצלחה עד היום.

bennyTKD

New member
על השימוש בקבועים

אני שמח לראות עוד שיטה בה משתמשים בקבוע. הפעם האחרונה שראיתי שימוש בקבוע היתה זו, ואני מודה שעד היום היא מצחיקה אותי. מי יודע, אולי אחרי שתסתיים תחרות שירי הקל וגקל, יעשו פה תחרות ההודעה המצחיקה בפורום. אני יודע שזו תהיה אחת המועמדות שאני אצביע עבורן (אבל במקום הראשון אני עדיין חושב שההודעה של הקל לסלבו לוי שימחוק את ההודעה של גקל כי היא אוף-טופיק...) (ואם אתה שואל את עצמך איך זה שלא עניתי לך בבדיחה? מה, נגמרו לבני הבדיחות? אז, לא, אבל אני מפחד מהכאפות שמיתר מחלקת...) בני

hajy

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אז גם אתה הייתה אחד מה צופים הקבועים של התכנית "פרפר ליליה"?

הבדיחה הזו הייתה עתיקה עוד כשלמדתי

בטכניון. אתה ברצינות חושב שפרפר לילה המציאו אותה?

Lagrangian

New member
בערוץ 8

הראו שאם זורקים את הפרוסה מגובה שהוא פעמיים גובה של שולחן טיפוסי, ההסתברות שהיא תיפול על הצד המרוח קטנה יותר.

bennyTKD

New member
קטנה יותר ממה?

(אני מניח שהודעתך לא היתה בדיחה, אלא ברצינות) לא הבנתי. לפי הפרדוקס, ההסתברות שהיא תיפול על הצד המרוח היא 100%. האם לפי ערוץ 8 ההסתברות היא קטנה מ-100%, או שאתה מתכוון - היינו מצפים שההתסברות ליפול על צד מסויים היא 50%, וגילינו שההסתברות שהיא תיפול על הצד המרוח היא אפילו פחות מ- 50%?

אני חושבת שהכוונה היא:

ההסתברות בנפילה מגובה כפול קטנה יותר מאשר כאשר היא נופלת מגובה רגיל. (רגיל וכפול מתייחסים לגובה של שולחן)

bennyTKD

New member
אז עדיין לא ברור משהו

עדיין לא ברור אם לפי ערוץ 8 ההסתברות לנפילה מגובה שולחן רגיל היא 50% (כמו הטלת מטבע), או שהם מצאו שבאמת יש סיכוי גדול יותר שהפרוסה נופלת עם החמאה לכיוון הריצפה (או אולי הם דווקא גילו שזה הפוך?!)

למעלה