מישהו מוכן.........

nepthys

New member
פעם כתבתי הסבר בפורום "דרך הלוחמים"

שנראה לי מתאים גם עכשיו- מאגיה "זה לצאת מנקודת הנחה שביקום הדברים מסודרים בסדר כלשהו, והאדם יכול לשנות את הסדר הזה, ע"פ רצונו בלבד. אפשר גם להגדיר את זה כ"מימוש מחשבה במציאות". באמת קשה להגדיר דבר כזה, מכיוון שבמאגיה אין דמות עיקרית, אל, שלה יש רצון - אלא יש את היקום, וליקום יש איכויות. דוגמא לאיכות - אני מאמינה שביקום אם לוקחים ממך משהו, אז את תקבלי משהו בחזרה. עוד דוגמא לאיכות - יש כאלו שמאמינים שאם תעשי משהו רע, יקרה לך משהו רע, בערך כמו נקמה. בזה אני דווקא לא מאמינה. בכל מקרה, מימוש המחשבות והרצונות יעשה פשוט ע"י שחרור רגש. את זה אני באמת לא יכולה להגדיר, אני מניחה שלאט לאט ניתן יהיה לקשר בין "שחרור רגש" לאותה החוויה, שאותה אנו חווים כמעט בצורה יומיומית. בד"כ אותו שחרור לא יתבצע מחשבתית בלבד, רוב האנשים עושים את זה במסגרת פולחן כלשהו, כאשר הפולחן (או יותר טוב, "מעשה סמלי") אמור לעורר באדם רגשות וגם לעזור לו לשחרר אותם. כישוף שונה, בכישוף את יוצאת מנקודת הנחה שקיימים אלים, או יישויות, ושאת צריכה לבקש מהם לעשות דברים (אפילו אם לך לפעמים יש כוח לפי אמונתך, עדיין יש סיבות לגבי למה לפנות לאל). אז מקיימים פולחן לכבוד אותו האל, ומקווים שהוא יבצע את רצונך. אני יכולה להרחיב עוד ועוד על כל הנושאים שיוצאים מתוך ההגדרות האלו, אבל עדיף לי פשוט לקבל שאלה ישירה וממוקדת." עזר?

nepthys

New member
שאלה שנשאלת המון

ועד כה לא מצאתי דרך טובה לענות על זה. במקום זה אני אפנה לאסטרולוגיה. כל חיי לא האמנתי באסטרולוגיה. פשוט קשה לי להבין איך יכול להיות שזה קיים. יש לי המון שאלות בנוגע לזה. (דוגמא - מה אם מישהו יחיה על מאדים? אז מאדים כבר לא ישפיע עליו, ובמקום זה, כדור הארץ ישפיע עליו? מה קושר בני אדם דווקא לנקודת מבט אסטרולוגית מכדור הארץ? ואיך נקבעת איכות של כוכב, רק על פי המראה והמיקום שלו? אם כן, אז אם כוכב ישנה את מיקומו, מה יקרה?). בכל מקרה - אני לא מאמינה באסטרולוגיה. למרות זאת - גיליתי שהחוקיות שלה מדהימה בנכונותה לפעמים. אני עומדת המומה ולא יודעת אם להאמין או לא - יש עובדות בשטח, אבל אין הבנה אמיתית שדרכה אני יכולה לקבוע בבירור שזה קיים. זה אותו הדבר בנוגע למאגיה. ודרך אגב - לדעתי הגישה הבריאה יותר לעיסוק במאגיה היא סקפטיות. ככה שחוסר האמונה/לא אמונה שלי הוא מצויין ואני מקווה שהוא ישאר ככה. רוב האנשים בד"כ רואים את זה כבורות, אני רואה אותם כבורים בעצמם..:)

למעלה