מישהו מוכן להסביר...

StagaDish

New member
פיוג'ן.. בעיקרון..

בשנות ה-70 נקרא ג'אז רוק... ומאז הוא התפתח וגובש.. וקיבל את השם פיוג'ן. מהמילה האנגלית התכה - כלומר, היתוך של שני חומרים שונים המחוברים בנק' מסויימת.. או כמה נק' לייצרת שלם (במקרה שלנו, מוזיקאת ג'אז - רוק.)

locnar

New member
אתה יכול למצוא הכל בקובץ doc שצורף

להודעות הקודמות.

locnar

New member
בבקשה

קובץ מצורף - גירסה מצונזרת של עבודה בנושא. נעשה בוורד אקס פי, אז אם לא נפתח טוב, לשנות את הפורמט בsave as למה שמתאים לעורך הטקסט שברשותך.

locnar

New member
וכאן

תוכל למצוא תמליל של שיחה מעניינת שניהלתי עם פיוז'ניסט אחר, בפורום אחר. :)

FABER

New member
ראשית עלי להודות שמאוד נהניתי

מהדו-שיח שניהלת עם אותו יובל רון , מסתמן שאכן ישנה הבנה עמוקה מאחורי אותם צלילים הבוקעים מכלי הנגינה ויתרה מזו גם מחשבה מרובה ונתינת משמעויות לכל תו ותו, הכנסת האידאולוגיה שלך למוסיקה היא מבחינת האמן אידיאלית ובכך קרובה לשלמות הרעיון שהוא רוצה להעביר בשפה המוסיקאלית אל המאזין המצוי. אך דבר פעוט עמד בדרכי כאשר קראתי את הכתוב, אותו דבר פעוט היה הניגוד המושלם (או שאינני מבין בזה..ואנא תקן אותי) בין אותו רגש חוויתי והכנסת אותם רגשות אל תוך הצלילים ואל שלב הקומפוזיציה ומנגד עומד לו החישוב הקר של אותם שלבים שציינת למשל: הגדרת המצב הנפשי שבו אתה רוצה לעסוק או חיבור אל חוויה אישית וכו.. וכל זאת עוד לפני שהתיישבת ולא נכתב אפילו תו אחד. הניגוד והפער שבין אותו רגש וחוויה אינטימית שהיא נושא ומושא היצירה אל מול שליפת המידע מן המאגר בראש וכפיית ההרגשה על עצמך , דומה לספרן אשר שולף מיידע ממאגר ספרים ומאמרים, יוצר אצלי בלבול איך יתכן שיצירה רגשית כל -כך המבוססת על חוויות אינטימיות ,שמחות או עצובות, יכולה להבנות בצורה רובוטית כל-כך , קרה כל-כך . והיכולת שלך למספר את אותם שלבים ולהעמיד אותם בסדר כרונולוגי הוא זה שמגביר את הבלבול אצלי. אני אינני מלחין אך התנסיתי בעבר בכתיבת מוסיקה ומבחינתי אותו קטע (עקום ככל שיצא לי) פרץ החוצה מבלי מחשבה על שלבים או איזה ניסיון שלי לחבר עצמי לאירוע מן העבר, זה פשוט יצא מעצמו, אפשר לאמר שחוסר המקצועיות שלי בתחום הוא זה שמנע ממני מלהבין את שלבי ההלחנה ולכן אבקש ממך לבאר לי נושא זה ולהעמיד אותי על טעותי.

locnar

New member
זה יהיה תיקון קצר :)

למה זה בכלל לא רובוטי וקר: החיבור למושגי שפה, צורה, ותוכן בכל תחום ממדעי האסתטיקה חייב להיות בלתי אמצעי. כמו החיבור לשפה. הסבר: יש לך מאגר ידע עצום בעל רבבות פריטים, נניח השפה העברית. אתה רוצה לנסח רעיון שלך. אתה שולף תוך רגע את עשרים המילים הנכונות, בקומבינציה הנכונה, ובהקשר הנכון מתוך כל הרבבות. איך אתה מסוגל לכך? משום שהחיבור בין השפה לתוכן והמשמעות הוא בלתי אמצעי, או אסוציאטיבי. שאתה אומר "אני אוהב מוסיקה" (או כל משפט אחר לצורך העניין...) אתה לא דואג לאיך אתה מאיית את זה, לזה שכותבים מימין לשמאל ולא משמאל לימין, סימני פיסוק, או אם זה נכתב בעט כדורי או במעבד תמלילים. אתה רוצה להביע רעיון, ונעזר בהכרת משמעות המילים. הידע שלך מופעל אוטומאטית ומישם את החוקים של השפה. בתנאי שאתה מכיר את השפה כמובן. בסינית לא תצליח לנסח את הרעיון הזה כ"כ מהר. אותה התופעה בקומפוזיציה - מי שמכיר את השפה (מוסיקה, תיאוריה - אותו דבר...) ויש לו רעיון, רשאי לבטא אותו באופן אמצעי, בתנאי שהחיבור למשמעות והתוכן אינו כזה. כלומר, מי שרק ישב כל היום ויחבר קומבינציות של אקורדים כי הוא רוצה ליישם תיאוריה לא ילחין ממש... הוא יותר יצור תרגילים בהרמוניה. אם יש לו רעיון שברצונו לבטא, והוא נעזר בכלים האלה, אז הוא כבר מלחין.

FABER

New member
את שליפת המילים מתוך המאגר

כל אחד יכול לעשות וניתן לאמר את אותן מילים ממש בהרבה צורות שונות, מה שמבדיל בין המשמעויות הוא צורת ההתבטאות שלך-איך נאמרות המילים, לטון הדיבור יש משקל קריטי בדיבור והוא זה שמשמש את הנמען בהבנת הרגש של הדובר ולא תמיד המילים עצמן. אתה יכול לתאר לעצמך שדברי היו נשמעים ונתפשים אצלך קצת שונה אם שיחה זו הייתה מתנהלת פנים-אל-פנים :)

locnar

New member
יכול לעשות כל מי שמכיר את השפה

אותו הדבר לגבי מוסיקה, מי שיודע את השפה יכול להלחין. אם זה לא הולך לך בסינית, אם אתה לא יודע מוסיקה, ילך לך במוסיקה בערך כמו בסינית. יכול להיות מלא משמעות אך עילג. כמו בלוז מסורתי. או מלא שפה וחסר משמעות - כמו מטאל טכנוקרטי שרק מריצים בו סולמות ומקצבים שונים והאמצעי הופך להיות המטרה.

nordlead

New member
לסקי...

שלח לי למייל את המשך העבודה בבקשה...מעניין לקרוא.......... תודה קריוק

locnar

New member
אין שם משהו שאתה לא יודע :)

זו בסך הכל עבודה לבגרות... שהוגשה עם הרסיטל לפני כמה שנים...

Ruslan Sirota

New member
ken ve

yuda koen bikesh ibud le bigband shel windward
zoher? eze ktaim ratzu sham ba bhina..

למעלה