מישהו מבין בזה?

אנה8492

New member
מישהו מבין בזה?

אני נוטלת תרופות כבר שנים, ויש לפחות תרופה אחת שאני רוצה להפסיק להשתמש בה, או אחרת להפחית כמות. שמעתי איפושהוא שיש רופא שמטפל עם תמציות נטורופתיות או הוליסטיות לא יודעת איך זה נקרא. פשוט ממש השמנתי וזה מפריע לי מאוד
מישהו מבין בזה או בפיתרון אחר להפסיק תרופה? לא מצליחה..

DOCTOR W H O

Member
מנהל
היי אנה

אסור לאף אחד שאינו רופא שמבין שבכדורים (לא נטורופת) לומר לך איך ומה להפסיק.
אפילו על סמך ניסיון אישי, כי כל אדם מגיב אחרת לאותו כדור.
את חייבת ללכת לרופא שנתן לך את הכדורים, ואם לא הוא אז לקבוע למישהו באותו תחום, ורק הוא רשאי לומר לך איך להוריד, ומה להוריד בהתאם לרצונותייך.
אכן יש כדורים שאינם משמינים.
שימוש מוטעה או לא נכון בהורדת הכדור בלי מעקב יגרום לך לתופעות לוואי חמורות ואף מסוכנות.

אנה8492

New member
תודה

האם את יודעת אם זה נכון שכדורים לא משמינים פחות מועילים? רציתי להחליף והרופאה שלי סירבה בטענה שאני לוקחת אותם כבר שנים אז למה להחליף

היי אנה

תחליפי כמה פעמים שצריך רופאים ופסיכיאטרים עד שתמצאי מישהו/י שקשוב לצרכייך ומנסה יחד איתך למצוא פיתרון. רופאה שמנפנפת אותך ושוללת את רצונך כי את כבר הגבה זמן על אותם כדורים אז למה להחליף זו רופאה שלא לוקחת את הצד שלך בחשבון

אופירA

New member
מנהל
תרופה שאת רוצה להפסיק להשתמש בה

זה שיקול נבון מאוד להחליף תרופה בגלל שהיא גורמת להשמנה.
האם ניסית להסביר את השיקול הזה לרופאה שסירבה להחליף אותה?
אם כן, והיא עדיין לא הבינה, ולא הסבירה לך למה כדאי לך להמשיך לקחת את התרופה הזו ולהשמין - הייתי מחליפה רופאה.
אם לא הסברת לה, אז ברור שהיא לא מבינה למה להחליף תרופה שעוזרת לך שנים.

צריך דו שיח עם הרופא המטפל, מתוך הבנה שאת זו שמחליטה איזו תרופה לקחת ואיזו לא. את יכולה להחליט להפסיק את התרופה, ולבקש מהרופאה שתסביר לך באיזו הדרגה להפסיק אותה, כי זו ההחלטה שלך.
כמובן שאת לוקחת סיכון של התוצאה, ותוכלי להמשיך לשכנע את הרופאה שתציע לך תרופה חלופית שאינה משמינה.

כל תרופה מתאימה באופן אחר לכל אדם, ולכן אי אפשר להגיד הכללות מגוחכות כגון "תרופות שלא משמינות פחות מועילות".
זה אינטליגנטי והגיוני בדיוק כמו להגיד "גברים יותר מצחיקים מנשים"...

אני לא מבינה מה הקשר בין הפסקת תרופה לבין תמציות. תרופות צריך להפסיק בהדרגה זהירה.

למעלה