מישהו כאן שיחק shadowcatser?

מנגו99

New member
מישהו כאן שיחק shadowcatser?

שלום אנשים, מישהו כאן שיחק shadowcatser? זה מ ToM, רציתי לדעת אם מישהו יודע איך אפשר לשחק אותו בצורה טובה יותר,תפקידו בחבורה, איזה perstige classes טובים יהיו לו וכו' תודה

Serpent Axis

New member
תודה!

נזכרתי במשחק הזה לא מזמן, היה לי אותו כשהייתי ילד. לא זכרתי איך קוראים לו וברגע שקראתי את ההודעה שלך פתאום נזכרתי. אבל לעסקים: אתה מדבר על משחק מחשב שמבוסס (בצורה קצת משונה) על מבוכים ודרקונים, שהוא משחק תפקידים. ישנה אומנם קטגוריה במשחקי מחשב שנקראית "משחקי תפקידים" אבל אין לה הרבה קשר למשחקי תפקידים של ממש. משחקי התפקידים שאנחנו מדברים עליהם כאן בפורום הם משחק שבו כמה חברים יושבים סביב שולחן ומספרים ביחד סיפור דמיוני, כשכל אחד מהם מספר את הסיפור כנרטיב, מנקודת מבט של דמות (ראשית) מסוימת (מתאר את הפעולות שלה בדיבור, כמו סופר ומדבר כשהיא מדברת, כמו שחקן תאטרון). אחד השחקנים לא משחק דמות מסוימת אלא מנחה את מהלך העניינים, הוא מתאר את הסיטואציות שהדמויות נתקלות בהן (השחקנים מגיבים כשהם מתארים את פעולות הדמויות שלהם) ואת הדמויות האחרות שהשחקנים פוגשים (דמויות משנה והיריבים של הדמויות הראשיות). משחקי תפקידים הם משחקים שונים בתוך ההגדרה הזו, בחלקם השחקנים משחקים הרפתקנים אמיצים בעולם פנטזיה כמו בשר הטבעות ובאחרים הם משחקים בלשים כמו שרלוק הולמס, את אבירי השולחן העגול, ערפדים בטרגדיות, מוטנטים קומוניסטים בקומדיות עתידניות, מלאכים נופלים או את דיוק ניוקם בערב של אקשן. את\ה מוזמן להישאר ולקרוא עוד על המשחק שאנחנו משחקים.

DDN

New member
לפי מה החלטת משחק מחשב?

זה לא נראה לי שהוא דיבר על משחק מחשב

Ihavenonick

New member
לי נראה שהוא דיבר על מקצוע SHADOWCASTER

רמזים לכך: "תפקידו בחבורה" וגם- " איזה perstige classes טובים יהיו לו"

Blue Beetle

New member
אכן

גם הוא ציין במפורש שזה מ- Tome Of Magic. לא יודע, הידע שלי בספרי הרחבה של מו"ד לא מגיע עד כדי כך, אולי כשננסק יעבור בסביבה..

מנגו99

New member
ממש לא משחק מחשב......

אני ממש לא מדבר על משחק מחשב.....אלא בדיוק על אותו דבר שאתה מדובר כמו שיש class של BARD/FIGTHER/WIZARD וכו' בספר tome of magic יש class של shadowcaster

ננסק

New member
אוי, אחלה מקצוע שבעולם

בכלל, ה-ToM הוא ספר מצוין. סוף סוף מכניסים שיטות קסם באמת יוצאות דופן. עוד לא היה לי בחבורה מטיל צללים, אבל מאחר וזה מקצוע מרשים למדי אני מאמין שבקרוב יהיה לי, כשאתחיל מערכה חדשה. העניין עם ה-Mysteries שלו נראה די מגניב, מזכיר שילוב מוצלח בין מכשף לאשף. (wizard ו-sorc, אם אתה לא מכיר בעברית). הייתי הולך עליו ולו רק בגלל הפוטנציאל שהוא מציע למשחק תפקידים - אם כי כדאי להמנע מהארכטיפ הגותי\אמו שנראה לכאורה מתבקש (אווו אני בצללים, אווו אני רע, אווו הכל אפל ורק אני מבין כמה רע וכו'). עדיף בהרבה לקחת השראה ממקצועות היוקרה, הם בהחלט לוקחים את הרעיון למקומות אחרים ומתרחקים מהאמואיות. במקצועות היוקרה הייתי מתרחק רק מזה שמשלב בין מטיל צללים לנוכל, כי הוא נראה לי כמו בזבוז דרגות, והיכולות שהוא נותן לא מרשימות במיוחד. אפילו שהרעיון שלו די מוצלח (גנב + מישהו ששולט בצללים), מספיק לקחת כמה דרגות כנוכל כדי לקבל השפעה שכזו, חבל לקחת דרגות גם במקצוע עצמו.

ננסק

New member
המתעתע יותר שגרתי

ל-SC יש רשימת "לחשים" (הם נקראים כאן "מסתורין", ופועלים קצת אחרת), מצומצמת בהרבה, והוא נדרש לבחור ללכת במורד Paths מסוימות, ובכך לוותר על אחרות. בכל אחת הוא מקבל משהו כמו שלושה מסתורין (מסתורינים?..)לדרג, ויכול להשתמש בכל אחד מהם בנפרד מספר פעמים ביום - בקיצור, עשו קצת עיקום של השיטה הרגילה, אבל הלחשים קצת חזקים יותר, ובנוסף הוא מקבל לא מעט יכולות די מוצלחות. המתעתע הוא פשוט הכושף הקרבי מהמדריך השלם ללוחמה, רק לכיוון של אשליה ותרמית. שזה מגניב, אבל בתכל'ס זה מעין מכשף עם מגבלה קשה על המסורות מהן הוא יכול לקחת לחשים, וכמה יכולות מקצוע שקשורות לעניין.

מנגו99

New member
אחלה מקצוע?:)

אי אפשר עם השמות בעברית האלו...:) רק אנגלית בקיצור אני משחק אחד כזה עכשיו והוא מרגיש די מוגבל... תראו למה (בהשוואה ל sor/wiz) 1. בשביל ה mysteries צריך גם INT וגם CHA ולא רק תכונה אחת 2. אין שום דרך להגדיל את ה mysteries שאתה יודע (כלומר בונוס אם יש לך ability גבוה כמו אצל sor/wiz) 3. אין שום דרך להגדיל את מספר השימוש ב mysteries שאתה יודע (כלומר בונוס אם יש לך ability גבוה כמו אצל sor/wiz) 4. הקטע של ה path שיש לו מגביל מאוד כי אם יש mystery טוב ברמה 3 אתה חייב לקחת את אלו שמתחתיו גם אם הם ממש ממש לא משהו. 5. אין הרבה אפשרות בחירה מבין ה mysteries בהשוואה ל sor/wiz/shadowcaster כולם ברמה 13: Number of spell known: Shc: 13 + 6 lesser fundamentals Wiz: choose daily up to 25 different spells from a potentially long list of spells Sor: 32 Max number of cast spells per day: Shc: 31 + 18 lesser fundamentals Wiz: 25 (int 16) + 4 level 0 sor 34 +6 רואים את הבעי? לא משנה די לבכות.:) איזה PRESTIGE CLASS לדעתכם יכול להיות איתו טוב. ראיתי את הדברים שב TOM אבל אין משהו שממש משך אותי.

ננסק

New member
מרוב אנגלית לא רואים את היער

אתה שוכח שהיכולות של ה-SC די שולטות בסופו של דבר. כמות הלחשים לא ממש רלוונטית בעיני, כל עוד יש לו *מספיק*, ולדעתי יש לו מספיק. בכל מקרה, לא הייתי הולך על אף מקצוע יוקרה מלבד אלו שמומלצים ב-ToM. ה-SC מאוד ייחודי, ועקב כך, כנראה שלא ישתלב היטב עם מקצועות יוקרה אחרים. אבל זה ממש תלוי - אולי אם תשאל לגבי מקצועות ספציפיים, אוכל לתת עצה.

ogmios

New member
../images/Emo6.gif

דווקא חתולן הצללים נשמע כמו מקצוע יוקרה משעשע למדי. וברוך הבא.

ogmios

New member
בלעחס, טעות שרשור

זה היה אמור להיות משורשר להודעה של "מצטער על הטעות וכו'". טל"ח.

למעלה