מישהו\י???

מישהו\י???

אני אנסה שוב,מבטיח שזו הפעם האחרונה: אני צריך עזרה בבניה של הרפתקה-6 דמויות - ילדים בגילאים 7-11. מכיוון שלא שיחקתי יותר מדי בחיי -מגוון הרעיונות שלי די מצומצם! אשמח לעזרה!! חשוב לציין כי אני אני מתנדב והמטרה היחידה שלי היא הנאת הילדים המשתתפים (למה זה חשוב? כדי שלא תחשבו שאתם עוזרים לאיזה רודף בצע שחושב לעשות כמה שקלים ע"ס יכולת ועזרה של אחרים (-: שבת שלום תודה מראש סקשיפשיצקי מסנג'ר - [email protected] icq- 282092200

lordsot

New member
איזה דרגות? איזה שיטה? איזה

עולם מערכה? אם היתה מתאמץ כצת היתה מריץ חיפוש באינטרנט.

ננסק

New member
תגנוב כאילו אין מחר

ראית אתמול סרט שמצא חן בעיניך? קראת לאחרונה ספר? איזו סדרת טלוויזיה אתה אוהב? תגנוב מכולם. זה קל - קח את הרעיון הבסיסי ושים אותו בעולם המערכה שלך. קח את השלד, תוריד ממנו את הבשר (הדמויות, המקומות של הסיפור המקורי), ושים עליו בשר משלך (דמויות ומקומות מעולם הפנטזיה שלך). תן לנו דוגמא לסדרה\ספר\סרט\קומיקס שאתה אוהב, ואני (ובטח גם חברי הפורום) ננסה לעזור לך להפוך את זה להרפתקה.

וואלה תודה! -תשובה לעניין-הבעיה:

ושוב זה לא מעצלנות (אחרת לא הייתי עושה את זה - וד"א מצאתי אתר מצוין שנותן גם הרפתקאות להורדה-בטח אתם מכירים) העניין הוא שאני לא יודע מה יהיה מספיק אטראקטיבי- ומיכוון שאין לי יותר מדיי נסיון במשחקי תפקידים ודמיון חשבתי להעזר בידע שלכם... אולי ברעיון כללי להרפתקה שעשתה לכם את זה...מה היתה המטרה? במה נתקלתם בדרך? אני אחדד את הנקודה ומעט אקצין ואומר שאני איש רציונלי - צר אופקים (חח) שמעולם לא נמשך לעולם הדמיון. מה שהייתי הכי רוצה זה שיתנו לי דוגמאות ל"מה קורה בעלילה" מכאן אני אמשיך - ואני יודע שאני יכול לעשות את זה טוב ! שיהיה המשך יום טוב ותודה!

Sabre Runner

New member
אנחנו צריכים יותר פירוט.

מה בדיוק אתה מתכוון לעשות? איפה? איזו קבוצת ילדים? מה הם אוהבים? מה מושך להם את הדמיון? מה הדברים שאתה יודע לעשות טוב? מה הדברים שאתה לא יודע לעשות טוב (מבחינה סיפורית, זאת אומרת)? נתחיל עם דברים יותר מפורטים: האם אתה מריץ בשיטה מוגדרת מראש כלשהי? איזה סוג של עולם? עתידני? פנטסטי? פוסט-אפוקליפטי? בלשי? אימה? חללי? מה המטרה שאתה רוצה להשיג כשהכל ייגמר?

סבבה-תודה-אז ככה:

מדובר בקבוצה של ילדים בגילאים 7-11. הילדים מחולקים לקבוצות של 2 או 3 בקבוצה -כל קבוצה מייצג דמות (אין לי ברירה). מבחינה סיפורית (מנסיון עבר) אין לי בעיה לרתק אותם ולגרום למתח מסוים. הבעיה שלי היא שאין לי "בנק" רעיונות מספיק גדול -מכיוון שלא שיחקתי בעצמי. הייתי רוצה שזו תהיה עלילה שתמרחשת בתקופת ימי הביניים (אולי לפני-חח) ושלילדים תהיה השפעה על מה שקורה בהמשך. מעבר לזה,רעיון למטרה עיקרית,החלטות שצריכים לקבל בדרך,מפגש עם יצורים\אנשים וכו',יש לי אך מעט אני חושב שפה העזרה העיקרית שאני צריך-רעיונות... ושוב תודה!

ננסק

New member
סתם רעיונות?

להלן סתם רעיונות. חבר אותם איך שאתה רוצה - אחד לשני, לגורמים קיימים בעולם שלך, למשהו שהמצאת הרגע. 1. עדה של מכשפים מסתוריים מנסים לזמן את "טירת השדים" ממישורי הגיהנום: טירה עתיקה ומרחפת שעמוסה בשדים נוראיים, כוח הרס בל ישוער. המכשפים רוצים להשמיד את "עיירות החוף", קבוצה של ערי-מדינה לאורך חוף הים הפנימי, אזור מסחרי פורח ומצליח. למה הם רוצים להשמיד את העיירות? מה הם צריכים לעשות כדי לזמן את טירת השדים? (איפה צריך להתבצע הזימון, איזה מגילות עתיקות\חומרים נדירים צריך) איך השחקנים ילמדו אודות המזימה ויסכלו אותה? 2. לפתע פתאום הפסיקו לזרום מים בנהר הבראאס, מקור החיים (הקסום בחלקו)של יער שורינגפורד ושבטי הגובלינים שחיים בו. גובלינים אלו גרים על העצים, הם מתמחים בירי קליעים מרחוק, ציד, גידול פירות - הם לא רעים מטבעם ולא מחפשים לבזוז אנשים. אך כעת כשמקור החיים שלהם יבש, הפירות הטריים כבר לא גדלים והחיות עוברות למקומות אחרים, מתחילים הגובלינים לפשוט על שיירות שעוברות באזור ואפילו מעיזים להגיע עד לעיירות בני-המחצית שבפלג המקביל. הנהר יבש בגלל מלחמה קשה בין גמדי הנחושת, החיים עמוק בתוך ההרים מהם זורם הנהר, לבין ענקי הסערה שחיים בפסגותיהם. הגמדים חסמו את הנהר כדי להפריע לענקים, ולא היו מודעים כלל להשלכות הנוספות. הדמויות יצטרכו לגלות את מקור הבעיה ולעזור לגמדים להילחם בענקי הסערה, מאחר והם לא יסכימו להוריד את הסכר ללא פיתרון למלחמה. אלא שמסתבר שהגמדים חטפו את ביתו של מנהיג ענקי הסערה... או אולי היו אלו דרוארגרים, גמדים מרושעים ממעמקי האדמה, שהתחזו לגמדי הנחושת כדי לגרום לשני העמים להיכנס למלחמה. כעת, כאשר כל גמדי הנחושת עסוקים במלחמה, הם זנחו את המכרות יקרי הערך שלהם והדרוארגרים מתנפלים עליהם בשקיקה, דרך מנהרות אפלות המובילות לארצות תת-קרקעיות. 3. לפתע פתאום נוחתת במאחז הצבאי "שור הדרום" - אוסף של ביצורים אשר שומרים על ארצות התרבות מפני שבטי העוגים הברברים של הדרום - ספינת אוויר מוזרה. מסתבר שהיא מגיעה ממעבר לערבות הברברים, מקום אליו איש לא יצא מעולם, מעיר הקריסטל המופלאה אשר אף אחד מעולם לא שמע עליה. ספינת האוויר מתרסקת בקירבת המאחז הצבאי, הרוסה לגמרי. לאחר שהניצולים הבודדים זוכים בריפוי, הם מספרים לכולם בבהלה שהם יצאו צפונה כדי לבקש עזרה - מסתבר שעיר הקריסטל נמצאת תחת התקפה מצד שר צבא אורקי רב עוצמה, שמצא חפץ קסום עתיק, שריד ממלחמות האלים. בעזרתו הוא הפך את העוגים והאורקים שתחתיו למכונות מלחמה מטורפות, והם כעת צרים על עיר הקריסטל, ובקרוב היא תיפול! חייבים להגן על אוצרות המדע והאומנות שבעיר, אנא עזרו לנו! אבל איך נגיע לעיר הקריסטל ללא ספינת אוויר? נצטרך לצאת למסע מסוכן דרך ערבות הברברים, שם ממתינות מפלצות מסוכנות, שאריות רבות-עוצמה ומרושעות ממלחמת האלים, קסמים נבזיים, מזג אוויר קשה, ולא לשכוח - צבאו של האורק המרושע...

וואווו -גדול אתה!!!

אחלה רעיונות! יש עוד?? אשמח אפילו לרעיונות פחות מפורטים (לא שזה לא טוב -אבל לא רוצה להגזים)... כמו כן -עוד שאלה - איזה סוגי כשפים\קללות\קסמים קיימים? ושוב-המון תודה מראש!!!

ננסק

New member
ווובכן...

רעיונות פחות מפורטים: 1. החבורה מגיעה למקום בו כולם מדברים שפה שהם לא מבינים, ורק אחד החבר'ה שם - שהוא גם מגזע לא מקומי - דובר בשפתם, וגם בשפת בני המקום. הוא מתחבב עליהם כמובן, ונעשה ידיד די קרוב, וגם מצטרף לחבורה כשהם יוצאים לביצה הקרובה כדי להשיג את X יקר הערך מ-Y: בלעדי X, העיירה תבלע על ידי הביצה!. ואז הוא בוגד בהם ובורח עם כל הכסף, או חמור יותר, עם X. ואז צריך לרדוף אחריו, כמובן. 2. מסתבר לחבורה שהמלך מת למעשה כבר מספר שנים, והמכשף האישי שלו משתמש בלחשי הטעיה ואשליה כדי לגרום לאלו שנפגשים איתו לחשוב שהוא חי. החבורה מגלה את זה איכשהו ומיד באה להתעמת עם המכשף - אך מסתבר שהוא לא עושה זאת מתוך זדון, להיפך - הוא יודע שבלי המלך, (חסר הבנים), הממלכה תיפול למלחמת אזרחים. אך המכשף שמע שבן המלך, שכביכול מת בזמן שיצא להשיג את X, עדיין חי. הוא עצמו לא יכול ללכת לחפש אחריו, כי הוא חייב לשמור על הממלכה. אולי החבורה תוכל לצאת לשם? סוגי כשפים\קללות\קסמים: אתה מדבר ספציפית על מבוכים ודרקונים?

Sabre Runner

New member
זה באמת נשמע לא רע.

את רעיון 2 אפשר, עם קצת תוספות, להפוך למשהו מאוד מורכב שיאתגר את חוש ההרפתקאה והמוסר של אנשים. אבל ימי הביניים זה לא מקום טוב. הם היו ימים מלאים באלימות מטורפת (ע"ע המשחק שאני מריץ בפורום - Blood Red World) וזה לא משהו שכדאי לחשוף אליו ילדים. אני רואה שכיוונתם פה לעולם פנטסטי, זה יותר טוב.

ננסק

New member
אני מאמין שכשהוא אמר "ימי ביניים"

הוא התכוון "עולם רגיל של מו"ד". מי שלא התעמק במיוחד בימי הביניים ההיסטוריים, נוטה להתייחס למו"ד כאל ימי הביניים: כולם גרים בעיירות כאלו, אין טכנולוגיה, ויש מלכים ויערות.

נכון-זו היתה הכוונה של "ימי הבינ...

ימיי הביינים מבחינתי...(אחרי הכל אני איש חינוך - ולא אחשוף את הילדים לאלימות דרך המשחק...) כשכתבתי כשפים\קללות\עונשים\פרסים - אני לא בדיוק יודע למה אני מתכוון, נשאל את זה אחרת:אילו סוגי עונשים אפשר להעניש דמוית בהרפתקה? אילו סוגי פרסים? וכו'. ושוב (חחח נדוש כבר) המון תודה הרעיונות שלך מעולים-באמת! תודה בשמי ובשם הילדים

אמממ ועוד שאלה קטנה-

איך יוצרים מפה? יש משהו מסוים שכדאי שאציין במפה? איך לקרא לשמות מקומות (אולי תוכלו לזרוק רעיונות) תודה

ננסק

New member
תעתיק מאטלס

ברצינות. תיקח את אזור קזחסטן, תהפוך אותו כך שצפון הוא דרום, ויש לך מפה מעולה. אחד ממשחקי התפקידים הכי טובים שאני מכיר מתרחש בפרובינציה מצפון לים השחור, בתקופה היסטורית שבה עוד היה קסם בעולם (כביכול). יש שם כל מה שתרצה: יערות ענקיים, שרשראות הרים, עמקים, נהרות, ארצות יבשות ושוממות, ים לבה עצום, ג'ונגלים וביצות. איך לקרוא למקומות? ככה. יש עוד המון כאלו באינטרנט.

ננסק

New member
כשפים\קללות\עונשים\פרסים

טוב, בוא נחלק את זה לכמה חלקים. אתה מדבר על אמצעי ענישה ותגמול לדמויות - כשפים וקללות הם רק דרך משחקית אחת לעשות זאת. תגמולים לדמויות: ראשית, תגמולים חוץ משחקיים. לתת לדמות נקודות ניסיון (אם אתם משחקים מו"ד) על דברים שהשחקן עשה ומוצאים חן בעיניך. לתת לו תוסף חד פעמי של נקודה לתכונה כלשהי, בתור ברכה מהאלים. תגמולים משחקיים חומריים: לתת לה אוצר שווה, כמו למשל שיקוי של היעלמות או חרב קסומה - השיקול כאן הוא להתחשב בכך שהאוצר ימשיך להיות ברשותה בעתיד. אם תיתן לשחקן חרב משמידת דרקונים, אף דרקון כבר לא יהווה אתגר. ומצד שני, אם לא תשים דרקונים בהרפתקה, השחקן יתמרמר שהחרב שלו לא שווה כלום. הפתרון המומלץ: תן חפצים עם שימושיות מוגבלת, ותן אותם במידה. חבית יין קטנה שמספקת יין ללא הפסקה תהיה חביבה מאוד על מלכים ואצילים, וגם אפשר לשכר בעזרתה שבט אורקים שלם, עם קצת חשיבה חכמה. שלישית, תגמולים משחקיים שאינם חומריים. אם החבורה נכנסת לפונדק וכולם מזהים אותם מהשמועות ששמעו אודות "האביר עטור שריון האריה, שהביס דרקונים, והאלפית עם הכובע הירוק שחיציה קולעים למרחק של עשרות מטרים", זה יהיה מגניב. הפונדקאי יתן להם הנחה, החבר'ה בבאר ירצו לשמוע סיפורי הרפתקאות ויביטו בהם במבט נלהב, וגם ישמחו לעזור ולנדב מידע. תגמולים נוספים דומים הם תואר רשמי של המלך (רוזן), או אולי מעמד צבאי רשמי ("מי אני? אני סוכן עלית רשמי של הוד מלכותו, אדוני!"). שחקנים מתים על זה, ובצדק. עונשים לדמויות: ראשית, לקחת מהם את מה שנתת. אבל זהו עונש מסוכן מאוד: עליך להשתמש בו רק כאשר השחקנים מרגישים שזה ראוי, שמגיע להם שיקחו את מה שהשיגו. השחקנים עובדים קשה (מבחינתם) כדי להשיג את נקודות הניסיון, את האוצר ואת המוניטין שהם צוברים, והם מאוד מתרעמים (ובצדק) אם אתה לוקח להם את זה כי אתה לא יודע איך להתמודד עם חרב משמידת דרקונים. אבל כאשר החבורה מתנהגת באופן מביש, זה רק הוגן שהמוניטין שלהם ידרדר. כשהם נודעים בתור פושעים, זה רק הגיוני שאבירי מסדר המגן הקדוש (שחזקים יותר מהחבורה באופן משמעותי), ירדפו אחריהם, יטילו עליהם כשפי שיתוק, ויחרימו מהם את כלי הנשק הקסומים על מנת למנוע מהם לגרום עוד נזק. יש להם מזל שהם לא נזרקים לכלא! קללות הינן בדרך כלל אמצעי סיפורי, לא אמצעי ענישה. כאשר דמות מקוללת, יש לפניה מטרה חדשה: למצוא דרך להסיר את הקללה. מבחינתך כמנחה, מדובר בתמריץ להרפתקה. באחת ההרפתקאות הקאלסיות האהובות עלי (שלא באמת יצא לי להריץ אף פעם), כל הדמויות מקוללות כך שיהפכו לאבן בתוך חודש ימים, אלא אם יעשו את רצונו של דרקון מרושע. השחקנים נמצאים תחת מגבלת זמן מלחיצה מאוד לעשות את דבריו של הדרקון (לא דברים נחמדים במיוחד) או למצוא דרך להסיר את הקללה. כל כמה ימים הם מאבדים נקודות כושר וכוח, ותנועותיהם נעשות איטיות יותר... לפעמים, כשהם נמצאים תחת לחץ עז והם נכשלים בגלגול הצלה, הם הופכים לאבן למשך מספר רגעים! מאוד לא נוח באמצע קרב, ומצד שני, דווקא יכול לבוא לטובתם (למשל, אם רגע לפני המכה שתחסל אותך, אתה הופך לגוש אבן שאי אפשר לפגוע בו). אני מאוד ממליץ להשתמש בקללות למטרה סיפורית. עבור ענישה, יש אמצעים אחרים.

ננסק-באמת המון המון תודה!!!!!!!!

עזרת לי מאוד! האם יש מקום שיש בו הרפתקאות לדוגמא שאוכל לשאוב עוד רעיונות ממנו? תודה!

ננסק

New member
בכיף

אני לא ממש מכיר מקומות ברשת עם הרפתקאות מוכנות בחינם, אבל בטח יש לא מעט.

למעלה