"האי הירוק, המקרר ואני" / טוני הוקס
אני מתנצל מראש, אין לי את הספר פה לידי (השאלתי לחבר) אבל אני אנסה לספר עליו ממה שאני זוכר. טוני הוקס הוא סטנדאפיסט בריטי שבעקבות לילה סוער ואפוף אלכוהול בפאב, עם החבר'ה, מצא את עצמו מנסה להקיף את אירלנד תוך חודש בטרמפים, עם מקרר כדי לזכות בהתערבות. ההוצאות (טיסה + שהות באירלנד + מקרר), אגב, היו גדולות יותר ממאה הפאונד עליהם הוא התערב. אבל מה לא עושים כדי לזכות בהתערבות... כן, העלילה מופרכת ומטורפת, אבל גם אמיתית, ככה שיתכן שעוד יש מטורפים בעולם. מרגיע, לא? בכל אופן, מסתבר שאירלנד לא כל כך גדולה ושלהקיף אותה זה לא כזה מסובך, ככה שיוצא שיותר מלהיות מירוץ מטורף נגד הזמן, הספר הופך להיות אוסף של תיאורים צבעוניים של פאבים ברחבי אירלנד, והטיפוסים הצבעוניים עוד יותר שמאכלסים אותם. מסתבר שהאירים הם בדיוק האנשים שיתלהבו מבנאדם שמטייל עם המקרר שלו, אז בין בירה לבירה, הוקס גם מצליח לקחת את המקרר שלו לפגוש את המלך של הממלכה הקטנה בעולם, לגלוש גלישת גלים ועוד כל מיני דברים כאלו. אי אפשר להגיד שזו ספרות גדולה מידי, אבל הספר ממש מצחיק (לפחות אותי), ומה שיותר חשוב - גורם לך לרצות לארוז את התיק וליסוע לטייל באירלנד! אגב, נתקלתי לפני כמה חודשים, בחנות ספרים בניו-יורק, בספר נוסף של הוקס. כנראה שהלך לו טוב עם ספרים על התערבויות מטורפות, כי בספר השני שלו הוא מנסה לאתר את כל נבחרת הכדורגל הלאומית הקרואטית (אני חושב) כדי לנצח אותם, אחד, אחד, בטניס שולחן. - אבל לדעתי זה כבר קצת מותח את הגבול...