מישהו יכול לעזור?

Death messiah

New member
מישהו יכול לעזור?

אני הנדסאי שלומד חשמל.. עכשיו בפרוייקט שלי יש פרק של תכנון תאורה... מישהו יכול לתת לי אתרי עזר על זה? במיוחד על פריסת גופי התאורה בחדר... אני ממש צריך עזרה בזה.. חישבתי את כל מה שצריך.. רק את הפריסה של גופי התאורה שכחתי איך עושים... תודה מראש.

Death messiah

New member
אגב מישהו מכיר תוכנה

לשרטוט לוחות חשמל ושלא תהיה מסובכת כמו AUTOCAD תודה מראש

nhezy

New member
תאורה

כנס לסרגל הכחול ולחץ על "קישורים" כנס לאתר של אוסרם(OSRAM) בקישור של LIGHTING DESING יש הסברים ונוסחאות נסה למצוא את החומר שמתאים לך בנושא. נסה להעלות שרטוט של החדר הגודל וגובה התקרה או גובה ההתקנה מעל האיזור אותו אתה מעוניין להאיר.תן פרמטרים לעוצמת הארה שאיזור המואר צריך. תקבע את סוגי גופי התאורה שבהם אתה מעונין להתקין ועל סמך כמות הארה תצטרך לחשב את כמות הגופים.כמובן יש עוד פרמטרים לחישוב כמו צבע קירות מקדם החזרה,אבק,סוג פעילות ועוד שמשפיעים על סך LUX שצריך. למי שיש תוכנה יעשה את זה בשניות,אולי הם יעזרו לך.

Death messiah

New member
אז זהו אני מחפש תוכנה כזאת

אם למישהו יש בבקשה שיתן ת'שם שלה... הנה בינתיים תכנון של החדר אוכל.. זה רק חדר אחד מיני רבים שאני מתכנן בפרוייקט שלי אגב מישהו מכיר תוכנה לשרטוט לוחות חשמל? מצאתי כמה תוכנות אבל הם בעיקר לאלקטרונאים

lekner

New member
כדי למנוע הפרשים ניכרים

ברמת ההארה יש למקם את גופי התאורה בצורה סימטרית ומרחקים שווים ככל האפשר המרחק בין הגופים לא יהיה גדול יותר ממרחק הגוף למשטח המואר המרחק בין הגוף לקיר יהיה מחצית ממרחק בין גוף לגוף לאחר מציאת מספר הגופים נסה לחלק אותם סימטרי לדוגמא חדר 15 מטר על 8 מטר מצאת 20 גופים הגיוני לחלק ל 5 על 4 בניסוי נקבל 15/5=3 כל 3 מ' מרכז גוף לאורך לכן מרחק מהקיר יהיה 1.5 מ' 8/4=2 כל 2 מ' מרכז גוף לאורך לכן מרחק מהקיר יהיה 1.5 מ' היחס בין האורך לרוחב ובין מספר הגופים לאורך ולרוחב חייב להיות קרוב ככל האפשר בדיקה 15/8=1.875 5/4=1.25 לצורך הדוגמא כדי שתבין נחלק את הנורות אחרת נגיד 10 לאורך ו 2 לרוחב היחס יהיה 10/2=5 שים לב 1.25 הרבה יותר קרוב ל 1.875 לכן ברור ש האפשרות הראשונה הרבה יותר טובה טיפ. במידה והגופים לא מסתדרים הוסף גופים כדי להגיע לסימטריה אך לעולם על תפחית אפילו גוף אחד מקווה שהיה ממצא יש עוד שאלות תשאל בקשר לתוכנה מייקרוסופט ויזיו מעולה וקלה לחומר נוסף כנס לאתר שלי

Death messiah

New member
וואי ממש תודה

אני ממש מעריך את העזרה שלך... אני צריך להגיש את הפרוייקט בסוף פברואר.. התוכנה הזאת טובה לחשמל? כי אני צריך גם להוסיף קבלים לשיפור מקדם ההספק (Qc) יש בזה גם את הסימון של הרכיב הזה?

Death messiah

New member
יש מצב שאני אוכל להיות איתך בקשר

במסרים פה ותוכל לעזור לי יותר לעומק מבחינת הפרוייקט ספציפית?

lekner

New member
גם במייל וגם בטלפון בכיף והנה

שרטוט דוגמא של מיקום התאורה כפי שהסברתי שורטט ב אינטליקאד

lekner

New member
שיפוץ הנוסחאות יעזור מאוד למראה

הפרוייקט הנה שיפוץ שעשיתי לך לנוסחאת השטף ומקדם RK הסבר איך להוסיף נוסחאות: לחץ במקום בו ברצונך להוסיף את המשוואה. בתפריט הוספה, לחץ על אובייקט ולאחר מכן לחץ על הכרטיסיה יצירת חדש. בתיבה סוג אובייקט, לחץ על Microsoft Equation 3.0. אם Microsoft Equation Editor אינו זמין, ייתכן שיהיה עליך להתקין אותו. לחץ על אישור. או שתוריד מהאינטרנט תוכנה שנקראת MATH TYPE

למעלה