מישהו יכול לעזור? 8-(

zambia

New member
מישהו יכול לעזור? 8-(

שלום לכל חברי הפורום. למרות שאני לא כל כך נראית בין מוסרי ההודעות גם אני - כן כן - מכורה לפורום, ודבר ראשון שאני עושה כל בוקר עם הגעי לעבודה זה לראות מה השתנה ומה חדש. ולכן כשצצה לי שאלה, אצתי רצתי לפורום כדי לשאול. ובכן: אני נורא רוצה לעשות למחר בערב קציצות בשר אבל קציצות רגילות נהיו מאוד משעממות אולי למישהו יש איזה מתכון שיקפיץ את הקציצות הרגילות מדרגה? תודה רבה מראש זמביה

כתבתי פעם בפורום מתכון לכדורי בשר

ברוטב גזר. הטעם שלהם פשוט מעולה. אני אנסה לצרף לך את הקישור ואם זה לא יצליח פשוט תכתבי למעלה במנוף החיפוש כדורי בשר ברוטב גזר.

droli

New member
כדורי בשר בפפריקה

במקום להכין כדורי בשר רגילים ברוטב עגבניות, אפשר לחמם מעט שמן להכין בהיכון מים, ולהוסיף 2-3 כפות פפריקה. טעם פשוט שונה יש לרוטב הזה..

yaron1

New member
ארטישוק ממולא בכדורי בשר טחון

היתי מציע לך במקום כדורי בשר ברוטב כלשהוא לקחת את כדורי הבשר ולמלא איתם ליבות ארטישוק וכל זה שוחה ברוטב בהיר חמצמץ נהדר על בסיס טימין ורוזמרין. אמנם בעונה זו אין ארטישוק טרי אבל בהחלט אפשר (וזה גם חוסך המון עבודה) להשתמש בליבות קפואות, יש של פרי גליל והם מצויינות. אם זה מעניין אותך ארשום לך את המתכון.

yaron1

New member
ארטישוק ממולא

לחבילה של כ 8 ליבות ארטישוק.(יש להוציא מן החבילה הקפואה לשים בקערת מים רותחים מספר דקות וליבש היטב. למלית: כ 500 גרם בשר טחון 1 בצל גדול קצוץ פלפל שחור פלפל אנגלי כ 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים. צנוברים מטוגנים קלות. מלח לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות לחכות שיצטנן ולערבב עם הבשר התבלינים הצנוברים והפטרוזיליה. למלא בתוך הליבות כך שמתקבל גבעה קטנה מעל הליבה. לצפות קלות את הליבה בקמח מעורב בפלפל שחור ואח``כ לטבול בביצה ולטגן במיחבת מכל הכיוונים (לא להגזים בטיגון. לסדר בתבנית כאשר הליבה נוגעת בתחתית התבנית. לרוטב: 1 בצל גדול פרוס לרצועות. 1 כפית טימין (עלים בלבד) 1 כפית רוזמרין קצוץ. 2 שיני שום קצוצות מיץ מ 1/4 לימון (מי שאוהב חמוץ יותר ישים מיץ מחצי לימון). 11/2 כוס מרק צח (אפשר מאבקה). פלפל שחור טחון טרי 1 כף קמח מלח שמן זית לטיגון לטגן את הבצל ב 3 כפות שמן זית עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את השום הטימין והרוזמרין והפלפל ולטגן עוד מספר דקות. להוסיף את הקמח ולטגן עוד מספר דקות. להוסיף את המרק הצח כשהוא קר לערבב להביא לרתיחה. לשפוך את הרוטב לתבנית יש לודא שגובה הנוזל יגיע ל1/2 גובה מלית הבשר. להוסיף את הלימון והמלח. לכסות ביריעת ניר כסף לעשות מספר חוריפ ולאפות כשעתיים בחום של 250 מעלות. על מנת להסמיך את הרוטב לפתוח את יריעת ניר הכסף כ 15 דקות לפני גמר האפיה ולהמשיך לאפות.

odeia

New member
איזה מרשם?

היי, איזה מרשם את מחפשת כבר הרבה זמן? תגידי ואולי יהיה לי משהו טוב בשבילך שבת שלום

נופר 30

New member
לא ידעתי שאין לך

אני עושה כל מני סוגים אם את רוצה תגידי ואני אשלח לך

beagle

New member
יש ב``בישולה`` מתכון

לקציצות ברוטב מתקתק משהו, עם משמשים, נדמה לי. הכנתי פעם, ויצא נפלא. אם תרצי אכתוב אותו פה.

רובנס

New member
אני נוהג להוסיף לקציצות הבשר אגוזים

לא משנה הסוג פעם קלויים ופעם לא וטוחן אותם יחד עם שיני שום מוסיף פטרוזיליה או כוסברה או מנטה או פרסה קצוצים דק דק מתבל בפלפל שחור מלח קוריאנדר או מוסקט או קינמון ומחפש את הרוטב המתאים לי לאותו רגע החל מסברס ופלסיפלורה רסק משמשים,תפוחים או כל שילוב אחר כאשר לפירות החמצמצים אני מוסיף סוכר ולמתוקים אני מוסיף רוטב בלסמי ולעיתים יין לבן או אדום תלוי ורוטב סויה וכך אין צורך להצמד למתכונים מסוימים ויש חדוות בישול כל הזמן. את הרוטב אני מבשל כך: מחממים שמן זית מאדים 2-1 שיני שום פרוסות,בשלב זה אם אני שם בקציצות קשיו אני מאדה חלק ברוטב ושם אותם שלמים ולפעמים אני אוהב להוסיף קורנית או טרגון טרי קצוץ בשלב אידוי השום או הבצל לפעמים עם שניהם ולא משחים אותן ברגע שהשום משחים זה ישירות לפח כי הוא נעשה מריר מוסיפים את הפרי הנבחר מועכים היטב במזלג מוסיפים בלסמי או סויה, סוכר או רק תבלינים מוסיף מעט יין אם בכלל לא תמיד אני אוהב שהיין מורגש אלא אוהב נטו את טעם הפרי או שאני שם 1/4 כוס מים מינרלים מכין את כדורי הבשר ושם בסיר לאחר שהרוטב רתח אם מתחשק ליופי אני שם חצאי פרי או פלחי פרי עביםמכסה ומבשל על להבה נמוכה עד לצימצום הרוטב ולפעמים יש צורך להפוך את הכדורים זהו מקוה שתביני משהו מתוך כל הבלגן

אמירה

New member
לפי הבנתי הכוונה לקציצות המטוגנות?!

אם כן, אז, אני מוסיפה תפוח אדמה מגורד,או קישוא או גזר או בטטה,(לא מבושלים ותמיד תמיד צנוברים,שלא לדבר על סוגי הבשרים, לי הכי מתאים הודו אדום,אבל תמיד ניתן לשנות ולערבב ביניהם.

רובנס

New member
אמירה במטוגנות הוסיפי פרסהאם את

אוהבת במקום תפו`א וצריך לבשל במי מלח את הפרסה לפנישמוסיפים לבשר

אמירה

New member
בהחלט כן, אני מאד אוהבת פארסה

אבל במקום לבשל אני מאדה בסיר אידוי,יוצא עדין וללא הרבה מים.

למעלה