מישהו יכול לעזור לי?

טולילו

New member
מישהו יכול לעזור לי?

לצערי אאלץ להפרד בקרוב מרכב העבודה שלי, קוראני פונקציונאלי באורך 4 מטר ורוחב של 2 לטובת רחובותיה נטולי החנייה של בירת המרכז, ת``א, למען אגיע אל מחוז חפצי בלי לבזבז זמן בפקקים ובעיקר מפני שכנראה אני הולכת ליזוב את העבודה. בקיצור ולעניין( אחרי מונולוג מפתיע זה), עוד אין לי רישיון לדו גלגלי, אבל אני כולי תקווה כי יהיה בקרוב, אין לי שום ניסיון או ידע בחיות כאלו (למרות שאני מנויה על ``אוטו``),ואני חייבת סיוע מיידי: על מה כדאי לי לנסוע(נסיעות בתוך העיר בלבד)?, מה כדאי לי לדעת ,ומה כדאי לבדוק בחיה המשומשת?, כמה זה אמור לעלות לי בכלל? בסוף , אך לא פחות חשוב, זה בכלל כדאי, הרוח בפנים, החליקה בכביש והקצה הרטוב של הריפוד בקסדה אחרי נסיעה בגשם זלעפות? שלום, ותודה על הדגים

Phangan

New member
קודם תעשי רשיון לאופנוע עד 500CC

זה תהליך של חודשיים לפחות... בזמן הזה תתחילי לאסוף חומר על הכלים בשוק ותמצאי לך את הכלי בשבילך.... YES YES זה כדאי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Phangan

M.Z

New member
אפשר לנסות...

בעיקרון את עומדת בפני 2 אפשרויות- 1) רשיון 50סמ``ק וזה אומר כל הקטנועים הקטנים שאת רואה אם יש לך רשיון לרכב מעל 3 שנים את יכולה לעשות 3-4 שיעורים אצל מורה נהיגה, וטסט פנימי - ז``א רק מבחן שליטה ברחבה סגורה (בלי יציאה ונהיגה בכביש). 2) אפשרות שניה - רשיון עד 500 סמ``ק- רשיון זה ירחיב את האפשרויות לדו``ג ותוכלי לנהוג על אופנוע ממש. הכל פונקציה של כסף, רצון, ואהבת אופנועים. אם תרצי עוד פרטים כגון מחירים ועלויות - רק תגידי

Miss Mor

New member
לדעתי כדאי

ורצוי רשיון עד 500 אבל - בתור אופנוע ראשון ובלי נסיון אך ורק קטנוע!!! עד שלומדים מתרגלים ומשתפשפים קצת. יש מבחר רחב ומגוון של קטנועים טובים והם הכי טובים ונוחים לעיר. בברכת נסיעה בטוחה :) Miss Mor

M.Z

New member
לא חייב , לא חייב

אין הרבה קשר בין הקטנועים 50 סמ``ק לבין האופנועים. למעט תירגול שיווי המשקל- שגם אותו מי שרכב על אופניים, כבר מתורגל בו. ועוד אם המדובר הוא נסיעה עירונית בלבד - אין כמעט שוב שפשוף של רכיבה למעט עירונית, שגם היא די מתונה בביצוע , אלא יותר בשימת הלב ומיומנות בבריחה מסכנות קרובות. ניתן לשקול בחיוב רשיון עד 500 וכמובן יש צורך לראות אם היא רוצה כלי תחבורה לעבודה או אהבת חיים

Miss Mor

New member
האמת היא

שזה די אידיבידואלי הרבה שאני מכירה התרסקו בגלל חוסר נסיון וזה גם משהו פסיכולוגי שאתה נוסע על קטנוע קטן וחמוד ולא על איזה מפלצת וכמו שאתה יודע, כמובן, יש היום אופנועים קטנים שהם בעצם מפלצות ומה לעשות, צריך נסיון וידע בשביל להגיע בשלום ממקום למקום לא כולם נולדו עם כלי בין הרגליים ;-)

זאת...ועוד....

נסיעה על קטנוע בהחלט מוסיפה ניסיון ונותנת פוש התחלתי מצויין לעולם האופנועים.... יותר ``קל`` ו``נחמד`` לגלות את מגבלות הבלימה למשל, בקד` לעומת האח`, בקטנוע.... הקטנוע עוזר בפיתוח ראיית כביש וניתוחי מצב זריזים, וזה כידוע נחוץ והכרחי להשרדות על הכביש. אני חושב שהתלחה עם 50 סמ``ק לאלו שאינם מבקשים לצאת מחוץ לעיר היא ההתחלה הנכונה. הוצאת הרשיון מסתכמת בכשבוע (בדוק !) והיא זולה להפליא. כך גם הכלים והביטוח (זולים). כלי קל וזול לתחזוקה מאין כמוהו. נותן מושג טוב אם רצוי להכנס לעולם הדו-גלגליים מבלי לעשות צעדים מרחיקי לכת. בקיצור אני חושב שהטוסטוסונים זו ההתחלה לשואלת השאלה המקורית. בהצלחה :) השדון... מקבל בברכה אנשים חדשים לעולם הדו גלגליים. :)

zataomm

New member
האמת

האמת הייתי ממליץ לך לפנות למורה לנהיגה ולשאול אותו בדיוק איזה סוגי רשיון קיימים ומהי הדרך הקצרה להשיגם. ככל הידוע לי אם יש לך רשיון לרכב מעל שלוש שנים את יכולה לגשת למבחן שליטה על קטנוע (במגרש חניה סגור) בלי לעשות תיאוריה לפני זה ובלי אף שיעור, אך אני משער שאין לך שום ניסיון ברכיבה על דו``ג ולכן תצטרכי לקחת שיעור או שניים או יותר על מנת להתמקצע (את יכולה גם להתאמן על קטנוע של חבר/ה, אבל את זה אני לא אמרתי לך), לסיכום: מבחינת החוק, מבחן שליטה והבייתה (בניגוד דעת אחד מחבריי לפורום). אך ישנם עוד לפחות שני סוגי רשיונות עליהם אני יודע (ולכן אמרתי לך שהכי כדאי שתשאלי מורה לנהיגה): א) רשיון לרכב דו``ג אוטומטי בלבד (אני לא זוכר את הגבלת הנפח 250/500 סמ``ק). ב) הרשיון הסטנדרטי הבסיסי לדו``ג עד 500 סמ``ק. עד כאן לעניין הרשיון. לעניין הידע: כמובן שידע הוא פונקציה של זמן אך בתור התחלה את יכולה להחליף את המנוי שלך לאוטו במנוי חודשי אחר (יותר זול) הנקרא מוטו שהוא למיטב ידיעתי ירחון הדו``ג הטוב והנמכר ביותר בארץ. אפשרות נוספת היא להצטרף לפורום שלנו, לקרוא, לשאול שאלות וכו`, הפורום הוא מאגר ידע גדול שאוב ישר מהשטח. כמו כן את יכולה לצאת לסיור וירטואלי ברחבי האינטרנט לאתרי האופנועים השונים (תמיר או איל חברי הפורום יכולים לספק לך מידע יותר מדויק על האתרים השונים). ועד שיעלה דף התוכן המיועד בתפוז את יכולה לקפוץ לדף הקהילה של הפורום הישן ב- IOL שהוא אוצר בלום של מאמרים, קישורים ועוד (חלקם אפילו רלוונטיים למצבך הראשוני). ואני מצטרף לחבריי בברכת ברוכה הבאה, את לא תתחרטי על הצעד שאת עושה, או שאולי כן... יחזקאל

Easy_Rider

New member
כל מה שרצית לדעת על הוצאת רישיון

איך, למה, וכמה... מוציאים רישיון לאופנוע בזמן האחרון עצרו אותי מספר אנשים בשאלה איך מוציאים רישיון לאופנוע. ובאמת, במהלך שיטוטי ברשת טרם נתקלתי במאמר שמסביר בצורה פרטנית איך לעשות את הדבר הזה. ולכן בסקירתי הפעם אפרט ואסביר את כל מה שצריך לדעת על רישיון לרכב דו-גלגלי בישראל. ראשית, למה בעצם זה כדאי. או במילים אחרות, למה ``לקחת את הסיכון`` שכרוך ברכיבה על כלי חשוף ולא מוגן כאשר ישנה אלטרנטיבה בדמות כל אותן קופסאות פח. חלקן, אני חייב להודות, מעוצבות להפליא, נוחות ןמהירות. ובכן, בתור תושב גוש דן עצם העמידה בפקקי התנועה העצומים של הבוקר ושל שעות אחה``צ יכולה להוציא משלוות נפשו גם את הטיפוס הרגוע ביותר... שלא לדבר על החיסכון בזמן. בנוסף, זהו הקץ לכל בעיות החניה, ותורם כמובן גם להפחתת זיהום האוויר. אבל כל אלו הינם נושאים מישניים ושוליים לעומת הדבר האמיתי – החופש, התאוצה, הקלילות, המהירות, והיכולת לקום בבוקר ולרכב צפונה או דרומה בהחלטה של רגע. אם הגעת עד לכאן אני מאמין שלא צריך להמשיך ולשכנע ונותר רק לברך אותך על הצטרפותך הקרובה למשפחת האופנוענים. OK, אז בואו נראה מה יש לנו כאן. במדינת ישראל קיימות 4 דרגות רישיון נהיגה לרכב דו-גלגלי. הראשונה היא רישיון לאופנוע בנפח של עד 50 סמ``ק, ניתן להוציאה החל מגיל 16. השניה היא רישיון לאופנוע עד 500 סמ``ק, אותה ניתן להוציא החל מגיל 18. אותה דרגת רישיון קיימת גם ל-אופנוע אוטומטי עד 500 סמ``ק. והדרכה הבכירה היא כמובן רישיון לאופנוע ללא הגבלת נפח, או מה שנקרא ``מעל 500``. כדי להחזיק ברישיון נהיגה לאופנוע יש לעבור מספר שלבים, כאשר הראשון הוא הוצאת כרטיס תלמיד. ניתן לעשות זאת בכל תחנות משרד הרישויי הממוחשבות הפרוסות ברחבי הארץ. לאחר שברשותך כרטיס התלמיד (שהוא טופס ממוחשב עם תמונתך ופרטים מזהים נוספים), עליך לגשת לבדיקת עיניים אצל אופטומטריסט מורשה מטעם משרד התחבורה. עלות הבדיקה היא בין 20 ל- 25 ₪ והיא לוקחת כ- 10 דקות. השלב הבא הינו בדיקה רפואית. במידה וברשותך רישיון נהיגה לרכב והינך מבקש/ת רישיון נהיגה לקטנוע 50 סמ``ק הינך פטור/ה מבדיקה זו. במידה וברצונך להוציא רישיון נהיגה לאופנוע אזי הבדיקה הרפואית הינה מחייבת המציאות. חיילים שימו לב ! עליכם להביא מקצין העיר אישור על מצבכם הבריאותי במקום חתימת רופא על הטופס. אחרי כל השלבים הללו הצטיידו נא בהמון סבלנות ובמצב רוח טוב (כדאי להביא גם סנדוויץ` מהבית...) ו-ברוכים הבאים למשרד הרישוי. במידה והינכם בעלי רישיון נהיגה לרכב אתם בטח לא מעוניינים לעשות עוד פעם את מבחן התאוריה, ולכן – את הפטור מתאוריה מקבלים בסניף משרד הרישויי הקרוב למקום מגורכם. לא לשכוח להצטייד ברישיון הנהיגה שלכם ובתעודת זהות !!! כמו שאמרתי מקודם, זה אכן לוקח המון המון זמן, ולכן מומלץ בחום להגיע מוקדם בבוקר. וואו !!! זהו !!! עכשיו, אחרי כל הבירוקרטיה המעייפת אפשר סוף כל סוף לגשת לעסק... אין לי שום כוונה להמליץ על מורה נהיגה מסויים , אבל בכל זאת פטור בלא כלום הרי אי אפשר. בד``כ נוטים לבחור מורים לנהיגה על סמך המלצות וקשרים אישיים, המלצתי היא לבחור את המורה לנהיגה (רכיבה במקרה זה) ע``ס הסבלנות ויחסי האנוש. שיעורי הרכיבה יכולים להיות עניין מייגע לבעלי חסרי ניסיון, ולכן הסבלנות של המורה חשובה ביותר. אבל, אין דבר מהנה יותר מלרכב לפנות ערב ביום קיץ חם להרגיש את הרוח ולהתמכר לתאוצה, ולכן יש כאלה שזה יקח להם יותר זמן אך בסופו של דבר זה פשוט, קל, וכמובן אפשרי לכל אחד !!! מינימום השיעורים לחסרי רישיון נהיגה עומד כיום על 15 שיעורים בטרם תוכלו לגשת למבחן המעשי. לבעלי רישיון נהיגה נדרש מינימום של 8 שיעורים. מחירו של שיעור על קטנוע 50 סמ``ק הוא כ-60 ₪, על אופנוע 500 סמ``ק כ-70 ₪ ועל אופנוע מעל 500 סמ``ק כ-90 ₪. רוב המורים לנהיגה בחרו כאופנוע שמשמש ללימוד עד 500 סמ``ק בקוואסאקי ER5, או בסוזוקי GS500. שני אופנועים אלו הינם בסיסיים ובעלי התנהגית כביש סלחנית. בנוסף, מרכז הכובד הנמוך שלהם (בניגוד לאופנועי דו``ש) תורם ליציבות, בעיקר בביצוע פניות. שיעורי הרכיבה מטרתם להכין את התלמיד למבחן המעשי, ולכן אל תצפו ללמוד את רזי הרכיבה הנכונה !!! הלמידה האמיתית מתחילה עם קבלת הרישיון והיציאה לכביש לבד (ועל כך בהמשך). המבחן המעשי מורכב משני חלקים, הראשון הינו במחן שליטה במגרש סגור, והשני הינו רכיבה בכביש הפתוח הציבורי. מבחן השליטה מתחיל בביצוע שמיניות בתוך מלבן המסומן על הכביש, כמובן שאסור לצאת מהקווים המסומנים, כל שכן להוריד רגל תומכת לקרקע. לאחר מכן ממשיכים בנסיעה רצופה לסלאלום, קרי נסיעה בין נקודות המסומנות על הקרקע, ומשם ממשיכים למבחן היציבות. מבחן היציבות הינו נסיעה איטית (ללא מצערת פתוחה) בין שני קווים ישרים המסומנים על המגרש לאורך של כ- 40 מטר. לאחר מכן אלו שצלחו את החלק הראשון בהצלחה (לא להיבהל – זה הרוב!) יוצאים לכביש לחלקו השני של המבחן. בחלק השני מבחנת יכולת ההשתלבות בתנועה והרכיבה הנכונה ע``פ כללי התעבורה. כלומר, ביצוע נכון של פניות, עקיפות נכונות, שמירה על הימין , מתן זכות קדימה וכו`. בהחלט ניתן לומר שישנו דגש רב על נושא הפניות, פניה מכביש דו סיטרי לחד סיטרי ולהיפך, פניה מכביש חד סיטרי וחד סיטרי וכו`. חשוב מאד ללמוד את כל הכללים וכמובן לתרגל. מורי הנהיגה מכירים את הבוחנים ואת מסלול המבחן שלהם והן יתנו את הדגשים בבוקר המבחן המעשי. מניסיון אישי, חשוב להיות רגועים ולבצע את כל המבחן בצורה בטוחה ושקולה. חשוב מאד לשמור על תיפעול נכון של האופנוע, כלומר בלימה מתונה ותאוצה חלקה, פניות נכונות תוך שמירה על קו אחיד בפניה. בשעה טובה ומוצלחת, עברתם את ה``טסט``, וברשותכם רישיון נהיגה לאופנוע. זכרו כי מהירות הרכיבה במהלך השיעורים היתה פחות או יותר 30 קמ``ש... (אולי ביום טוב הגעתם ל-50). בחיים האמיתיים כמו שאתם יודעים רוכבים טיפ טיפה יותר מהר, בקצב התנועה שמסביבכם. ולכן לאחר שרכשת את האופנוע/טוסטוס למד/י לרכב עליו בעצמך !!! כלומר, כיצד הוא מאיץ וכיצד הוא בולם. כיצד לבצע פניות וסיבובים מבלי לאבד את האחיזה ו``ליפול`` אל תוך הפניה. כל זאת לאט ובטוח, כל אחד בקצב האישי שלו. ככל שתרבו לרכב בכבישים שונים ובמצבים משתנים (גשם לדוגמא) יגדל הביטחון העצמי, תכירו את הכלי בו אתם משתמשים ותוכלו להפיק ממנו את המירב. רכיבה מהנה ובטוחה לכולם.

Easy_Rider

New member
תיקון טעות קלה

נידרש מינימום של 8 שיעורים לבעלי רישיון נהיגה לרכב דו גלגלי המבקשים לעבור לדרגה גבוהה יותר (לדוגמא מ- 50 סמ``ק ל- עד 500 סמ``ק). לכל השאר המינימום עומד על 15 שיעורים. ישנה אופציה להוצאת רישיון נהיגה עד 50 סמ``ק לבעלי רישיון נהיגה לרכב מעל 3 שנים ושהם מעל גיל 21 ע``י ביצוע מבחן שליטה ללא יציאה לטסט בכביש הציבורי כאמור.

dyanai

New member
הצעה

אולי חברי הפורום ימליצו על מורים! לי היה מזל, אחי הקטן הוציא רישיון על 500 סמ``ק לפני ומניסיונו ידע למי לא לפנות (המורה שהיה לו). ועצה טובה מידידה שלו הפנתה אותי למורה אמיתי ולא אחד שרק מעביר אותך טסט! לא היה שום דמיון בין מה שהוא למד למה שלמדו אותי.

אוף-טופיק : איזי ...כנס כאן רגע....

האם Copy-Paste עובד כאן מפורמט של Word... וזי די ברור למה אני שואל אותך דווקא לאור ההודעה המרשימה... :) לא ??? :) השדון...בודק אפשרויות... :)

איילR

New member
תתחילי ב50 סמ``ק

לעיר 50 סמ``ק יספיק לך בהתחלה (עד שהמחלה תתפוס אותך). לגבי קניה 1.תגדירי בהתחלה לעצמך מה את רוצה מהקטנוע- ספוטיבי? , מעוצב? ,זול וכו` 2. תראי כמה כסף יתאים לך ולמה הוא יתאים במסגרת הדרישות שלך. 3. תשתדלי להתקדם כמה שיותר בשנתון - תוחלת החיים של קטנועי ה50 לא ממש גבוהה. 4. אחרי שתבחרי את הדגם והשנתון התייעצי איתנו - זאת אומרת יש דגמים שלא כדי לגעת בהם (לדוגמה הדאלים MASSAGE ויסלחו לי הפראיירים שקנו אותו עוד מעט יבואו אלו שיחליפו אותכם) 5.לגבי כלים ספציפיים - לאאאאאאא לקנות כלי עם עבר של שליחויות !!!!!! 6. הסתכלי על המוכר אם הוא ילד מתלהב סביר להניח שהוא קרע את הכלי ולא טיפל בו כיאות. 7.הסתכלי על המצב החיצוני של הכלי בדרך כלל כלי מלוקק חיצונית יהיה מטופל טוב גם פנימית. 8.דרשי קבלות על טיפולים - בדרך כלל כל 4000 ק``מ . 9. שאלי כדרך אגב את המוכר באיזה שמן הוא משתמש (לא לשיער כמובן) פרט חשוב בקטנועי 2 פעימות שמן טוב = תוחלת חיים. 10. ואם הכלי עבר את כל הבחינות האלו קחי אותו לבדיקה באחד המכונים שווה את זה. והכי חשוב אל תהיי פראיירית אם יש ספק אין ספק חבל לקנות נבלה במיטב כספך. שיהיה בהצלחה !

TheFinalCut

New member
שוביניסטים!!!!!!!!!! ;-p

לעניות דעתי אין שום סיבה ללכת על 50 סמ``ק, בעיקר לא כדי ללמוד לרכב, אלא רק מסיבות פרקטיות (צריכת דלק, עלות קנייה, עלות וקלות אחזקה). קטנועי 50 סמ``ק מוגבלים וחלשים, הם אמנם מאוד יעילים בעיר, אבל בהחלט לא ככלי שעליו אתה אמור ללמוד משהו על רכיבה על אופנועים גדולים יותר. אם את מחפשת כלי למטרות ניוד בלבד, לטווח הקצר, או שאת חושבת שתישארי עם קטנועים לעד- 50 סמ``ק בהחלט אופציה. אם את צריכה לרכב מחוץ לעיר, או רוצה בנוסף ליעילות הדו-גלגלית גם קצת נשמה, כיף ולהכשיר את עצמך בצורה הטובה ביותר לקראת כלי גדול וחזק יותר בעתיד - לכי על אופנוע, הכי טוב דו-שימושי קטן (DR350\KLR250\XR250\XT350). אם אופנועי שטח נראים לך מכוערים ולא מעניינים ואת לא מוכנה בשום אופן לעלות על כאלה (אם כי אלו האופנועים הכי פרקטיים שיש), אז אופנוע כביש קטן על הפרק.

איילR

New member
מה זה קשור?

1. מאיפה הבאת את השוביניסטים ? 2. קטנועי 50 סמ``ק כן מהווים התחלה טובה - הם נותנים בסיס לנהיגה על דו גלגלי, הם נותנים בסיס להבנת הסכנות הכרוכות בנסיעה על דו גלגלי במיוחד מהפחנועים. 3.יש כמה כלים שאפשר להפיק מהם הרבה פאן - הייה לי אפריליה SR RACING ותאמין לי שבחלק מהמקרים הפקתי ממנו יותר פאן מאשר הטנרה 600 שהיה לי. 4.הבחורה כתבה שהיא קצרה במזומנים לכן הוצאת רשיון עד 500 + קניה של כלי סביר תהיה הוצאה כבדה לעומת כמה שיעורים + מבחן שליטה וקטנוע חמישים. 5.חוץ מזה בוא נכבד אחד את השני בפורום - הכותרות הסנסציוניות האלו לא מוסיפות לף אחד

TheFinalCut

New member
ובנוסף

אמנם אתה צודק, וללמוד איך לשרוד בעיר קטנועים יכולים ללמד אותך ואפילו טוב, אבל לא עם כל סוג של כלי. כשאתה עולה מקטנוע 50 גמד ל-GS למשל, פתאום אתה לא נכנס ב-90% מהמקומות אליהם היית משתחל בלי מחשבה קודם - נסיון עשוי להוביל לשבירת מראות של מכוניות. נסיונות להפליק GS מאוטו לאוטו כמו שעשית עם קטנוע ילמדו אותך כמה הבדל של כ-90 ק``ג ועוד איזה 50-80 מ``מ בבסיס הגלגלים יכולים להיות משמעותיים. אתה עשוי למצוא את עצמך בפגוש של רכב איפה שקודם היית מתחמק בלי בעיה. וזה רק צמד דוגמאות קטנות וקלות לשוני העצום. לדעתי רכיבה על קטנוע יכולה ללמד אותך ממי להיזהר בעיר, אבל זה לא יהיה פחות מסוכן מאשר ללמוד את זה על גבו של אופנוע. בקשר לשליטה בכלי גדול יותר - תסלח לי, זה לא מלמד אותך שום דבר. אולי רק שליטה בכלי כשהגלגל אחורי נעול עקב בלימה חריפה. כשהזנב של האופנוע מתנהג כמו זנב של דג - כל האופנועים בערך מגיבים אותו הדבר, והצורה בה יוצאים מזה גם היא זהה בדרך כלל. חוץ מזה - אי אפשר ליישם שום טכניקה שלמדת ברכיבה על קטנוע 50 - על אופנוע. אם הסתמן פה בטעות שאני נגד קטנועי 50 - אז לא קראתם טוב את דבריי. אני גם מאמין שיש בהם הרבה פאן ותועלת, אבל לא צריך לעשות מהם גם כלי לימוד רכיבה; את הטעות הזו מספיק שעושים בשבילנו מורי הרכיבה למיניהם.

psichi

New member
מה שובניסטים?!?

במשך כמעט שנתיים נסעתי על בלנדר 50 סמ``ק, וברמזורים הייתי מביט בערגה אל אחי ואחיותי הרכובים על הכלים ה``אמיתיים`` עכשיו שסוף סוף הצלחתי לקנות אופנוע (אני סטודנט, וזה לא פשוט בכלל...) אני לא מצטער אפילו על יום אחד של נסיון שצברתי על הקטנוע לפני שעליתי על האופנוע. חד משמעית. על הקטנוע הרבה יותר חפשיים לשים לב ולהגיב לדברים בכביש, ובכללי זה כלי הרבה יותר סלחני לטעויות של הרוכב המתחיל! לו הייתי חוזר בזנן, ללא ספק הייתי בוחר ללכת על קטנוע (טוב, אולי 125) בתור דו``ג ראשון.

zataomm

New member
העלבת אותי

אני לא מתיימר להיות בעל עבר עשיר באופנועים למרות שעברו תחת ידיי מספר כלים (קטנועים ואופנועים, שטח וכביש), היום אני מחזיק קטנוע 50 סמ``ק בשם mbk rocket קטנוע נחמד, ספורטיבי מהמדרגה השניה (לא ברמה של ה-nrg, runner ודומיהם) וגם לאחר מספר שנים של רכיבה כל יום עם הקטנוע אני לומד משהו חדש, מתרגל את כל מה שידעתי ולמדתי (גם בקורס אופנוען מאומן) והנסיעה ממש מהנה, יש ימים שהנסיעה לאוניברסיטה וחזרה עושה לי את היום. לא צריך 1000 סמ``ק כדי להנות בסיבובים, שלא לדבר על סטופי וווילי (אני לא אמרתי את זה), בקיצור את מוזמנת (או מוזמן) למירוצי הקטנועים ע``מ לראות שגם על 50 סמ``ק האדרנלין זורם. נכון שדון? יחזקאל הנעלב

למעלה