ביקשו ממני להרחיב לגבי הקשר גוף-נפש
אעשה זאת בשמחה. האדם הוא למעשה מכלול של דברים שחוברים להם יחד. האדם הוא גופו - אבל לא רק. הגוף למעשה, משקף את המכלול. אדם שפוף ברוחו יהיה שפוף בגופו. לפעמים הגוף יהיה שפוף בגלל שהרוח שפופה, ולפעמים הגוף נאלץ להשתופף בגלל תקרה נמוכה והרוח משתופפת בעקבות... האדם הוא רגשותיו אבל לא רק - הרגשות הם אחת הדרכים של האדם (הגוף וחלקיו האחרים) להביע מה נעים לו ומה לא, האדם הוא מחשבותיו אבל לא רק - המחשבות הן אחת מדרכיו של האדם להבין את עולמו, ביצירה למשל, חוברים להם יחד הרגשות והמחשבות וגוף שמבצע - אי אפשר ליצור ללא אחד מהם. לפעמים יש חלקים נוספים שחוברים להם למלאכת היצירה. האדם הוא אוסף כל חוויותיו בעבר, בהווה ובעתיד. האדם הוא אוסף גלגוליו, האדם מורכב ממספר גופים - אחד נפגע, האחרים נפגעים. יש לנו נשמה, יש לנו רוח שנותנת חיים בגוף (נשמה = נשימה) מחשבה יוצרת מציאות = אם אני חושבת שאני לא יכולה, אני לא אצליח. אהבה - אדם שלא אוהב את עצמו לא יכול לאהוב אחרים, ולא יכול לחוש אהבת אחרים אליו. משמע: אם אתם חשים שאין אהבה בחייכם, הסתכלו פנימה. כשאנחנו לא אוהבים עבודה, נלקה בבעיה (מחלה) שתפריע לנו בעבודתנו. וכך הלאה... ויש עוד משהו (שחלק אולי לא מאמינים בקיום של זה אז...) הנשמה, זו שנשארת לאחר תום גלגול חיים, באה לעולם כדי ללמוד בו שעור. ביהדות קוראים לזה "תיקון" אבל זה קיים בכל הדתות באופן כזה או אחר. הנשמה בוחרת או מקבלת עליה מסלול חיים מסויים שכולל בתוכו את השעורים שלה. לנו, בני התמותה זה יכול להיות נורא להיות חולה סרטן למשל, אבל עבור הנשמה שבחרה בסרטן כחלק משעורי העולם הזה, הסרטן הוא דרך לשרוף קרמה. קרמה זהו חוק העשייה והתגובה. כל דבר שאנחנו עושים יוצר ו/או שורף קרמה. פגעתם באדם - בניתם קרמה, הבאתם מזור - שרפתם. שיפוט - בניתם, סליחה - שרפתם נקמה - נו, בניתם הרבה
קרמה מאפשרת לנו לבחון את חיינו בצורה שונה ממה שאנחנו מכירים, קרמה מאפשרת לנו לבחור על פי אמות מידה רחבות יותר. כתוב: "נסתרות דרכי האל" לא תמיד אנחנו מבינים את האיך הלמה והמתי. לפעמים, אנחנו פשוט צריכים לקבל דברים וללמוד מהם. לפעמים, הצמיחה והשינוי באים דווקא (בעיקר) כשאנחנו מוותרים על ההבנה ובוחרים ללכת עם: אמונה, אמון, חוויה, אהבה וסליחה. שתהיה לכולנו שנה של שריפת קרמה ובלשון היהדות הדתית: שתזכו לעשות מצוות
ותודה למי שיזם את ההסבר הזה - נהנתי לכתוב אותו