מישהו יכול להסביר

מישהו יכול להסביר

למה במילה tissue ה-S נשמעת כמו שי"ן. זו תופעה נפוצה באנגלית? מה הסיבות והמקורות לספלינג המוטרף של השפה האנגלית? sure

מוּסקט

New member
אבל אבל

גם לנו יש ש' ימנית ושמאלית לא? sugar sure issue measure טוב, זה נשמע כמו J כולם לפני U. בבית אבדוק אם יש עוד.

ועוד משהו

כל המלים הללו כולן נוכחות גם בצרפתית שהיתה מקור להמון מלים שהגיעו לאנגלית, העניין הוא שאף אחת מהן לא מבוטאת בצרפתית כ-sh אלא בכל מיני אופנים אחרים. האנגלים האלה שוב שתו יותר מדי
על המעבורת כשחזרו מהצד המזרחי של התעלה?

בחונגרית

שכידוע נחשבת כשפה פונטית S = שין. SZ = סמך. ושם אין הצירוף של SH. למה אין עקביות באנגלית? לא יודעת.

MiniMax

New member
דיברנו על זה לא מכבר:

כשאין עקביות בהגייה, סימן שפעם הגו זאת אחרת. ממש כמו בשפה שלנו או כל שפה שאינה סינטטית ובשימוש בני אדם לאורך שנים. שינויי הגייה מתחוללים כל הזמן ותחת השפעות שונות - והכתיבה לעולם נשארת... [טוב, לא לעולם אבל משתנה הרבה הרבה יותר לאט או בהחלטה שרירותית כמו בטורקית למשל]. ההשפעה הגדולה ביותר על האנגלית התחוללה אחרי הפלישה הצרפתית שבגדול העשירה להם את הלכסיקון ופישטה את הדקדוק.

עניין של ריבוי מקורות

השפה האנגלית היא תוצר של לטינית, סקסונית, נורדית, קלטית וגאלית במקום הראשון ואחר כך גם השפעות צרפתיות, עבריות, יווניות ומה לא. כשלשפה אין שורש אחד הבלגאן חוגג. ההונגרית לעומתה עד כמה שאני יודע היא תולדה של שפה מרכזית אחת היא שפת העמים המדיאריים, מה שמפשט את הדברים, נקודה נוספת שמפשטת אותה זה שהמדיארים הנהיגו שיטה של קרוא וכתוב בשלב ממאוחר למדי ובאופן מרכזי, בעוד שהאנגלית קיבלה אופני כתיבה מכמה מקורות שונית ועל כן יש בה ce לטיני לצד k גרמאני, אותה הברה יכולה להיות מנוקדת כ-O או כ-AU, כ-U או כ-OO תלוי מאיזו שפת השפעה זה הגיע.

אטיוד5

Active member
אוי, זה מזכיר לי ש...

רציתי להביא בפנייך דוגמא שהבת שלי (11) שמה לב אליה: מטבח הפך למדבח. כמו ש water הפך ל wader בארה"ב.

מוּסקט

New member
מה שיפה

הוא ש-water עשה את השינוי לשני הכוונים או wader למי ששומר על הצליל הקולי או wota הבריטי ששומר על ה-T אבל מוותר על ה-R...

מוּסקט

New member
נכון!

מי צריך שהלשון תעשה עבודה עם חוד הלשון אם אפשר להבין את אותו הדבר רק עם glottal stop...? האמת? דווקא זו דוגמא למשהו שגלש למקום בו הניגוד התקשורתי ניצח. הרי אין באנגלית שום glottal stop כדוגמאת א' או ע' שבא אחרי תנועה. הם לא יודעים להגיד 'יעל' ולעצור את האויר בגרון אחרי ה-YA, אבל wo'a הם יודעים להגיד. לא באסה?

למעלה