מישהו יכול להסביר לי

• פותח הנושא taro
  • פורסם בתאריך

איילת1974

New member
אתה צודק!

אלוהים לא רצה לעזור למילוני היהודים שנרצחו באכזריות בגרמניה הנאצית, אפילו לא לילדים רכים שלא עשו כל עוול. אני חושבת שאלוהים פשוט שונא אותנו ואנחנו לא העם הנבחר שלו אז אני דורשת לבטל את יום כיפור ולעשות במקומו את יום החופש- יציאה מעבדות לחירות!!!

taro

New member
אלוהים הוא לא הבייביסיטר שלך

הוא לא איזה נער מעלית שכשאת מצלצלת לו הוא בא בריצה; הוא לא המאבטח האישי שלך, לא סוכן הביטוח שלך ולא ועד הבית שלך. אלוהים לא חייב לך שום דבר; הוא יכול כמובן לעזור לך, אך הדבר לא יהיה מתוך חובה, אלא מתוך חסד. אלוהים לא כפוף לחוקים של עצמו; הוא יכול לרצוח, לאפשר רצח, לגנוב, לאפשר ניאוף, לנסוע בשבת ולאפשר אכילת חזיר. יותר משהשואה מוכיחה משהו על אלוהים, היא מוכיחה משהו על תנועות החופש של האדם.

ברוריה2

New member
אלוהים הפרטי שלך

אבל אני מעריכה את היראת שמים והאמונה שלך. לשואה, אגב, ניתן למצוא הסברים גם בלי לשרבב את אלוהים ולהיתלות בו. הכל ענין של המקום ממנו אתה מגיע. הבעיה היא שבתור מאמין קשה לך לקבל גישה של רליטיוויזם מאחר שאמונה באמת אחת לא מאפשרת ראיה מבוזרת. וכל תופעה חדשה שתיכנס לתמונת עולמך תעבור סובלימציה ש"תתאים" אותה לגישת הבסיס שלך של היות אלוהים וסיבה.

taro

New member
התפיסה הדתית בכלל

מעצם היותו אלוהים הוא לא מחוייב לדבר. הוא יכול להיות רחום, אבל מגוחך להאשימו כשהוא לא. על היעדר אמת אחת ביהדות (וגם בנצרות) כבר נאמר מספיק; תפיסה כזו היא דווקא מורשת חילונית.

Yair Segal

New member
למה להגיד דבר כזה קשה?

לאדם יש בחירה והאדם מביא על עצמו את מה שהוא מקבל. אים לא היתה בחירה חופשית, אפשר היה לבוא בטענות לבורא עולם. קשה לקבל את זה שכל אחד בעצם אחראי למה שקרה בשואה אבל זה המשמעות של בחירה חופשית. מי שבוחר ברע והופך כפירה לאידיאולוגיה משלם על כך.

israelberger

New member
תקראי את הדו שיח שלי עם artbear

זה יסביר לך את כל העיניין של הבעיתיות בין דת לשואה. זה נמצה כרגע בעמוד הקודם תחת הכותרת "מחוכמתו של הרמב"ם"

למעלה