מישהו יכול בבקשה

jamesT

New member
מישהו יכול בבקשה

לכתוב לי את המשפט "כאשר אלוהים ברא את האדם הוא ברא טת החטא וכאשר האדם ברא את אלוהים הוא ברא את התירוץ" ביפנית, תודה!

GnomeBubble

New member
הממ

神は人を創りながら罪も創って呉れた。 そして、人は神を創りながら言い訳も創ったんだ。 kami wa hito wo tsukurinagara tsumi mo tsukutte kureta. soshite, hito wa kami wo tsukurinagara iiwake mo tsukutta n da.​
אני מקווה שזה יצא טוב. הערה: השתמשתי בקאנג'י 創 בכוונה. בדרך כלל לא אמורים להשתמש בו לפועל tsukuru (לעשות, ליצור), אבל אפשר להשתמש בו לזה במשמעות של בריאה.

5 0 6

New member
עכשיו אתה יכול לתרגם בבקשה?

tsukuru זה לעשות, כמו שאמרת, אבל מה זה tsukurinagara? למה כתבת ha וברומג'י כתבת wa? למה משמשות המיליות במשפט? tsumi זה חטא ו-iiwake זה תירוץ? מה זה tsukutta? מה זה soshite?

swirrrly

New member
../images/Emo118.gif

tsukuru זה לעשות, כמו שאמרת, אבל מה זה tsukurinagara? ながら זה סיומת לפעלים של עשיית כמה פעלים בו זמנית או משהו למה כתבת ha וברומג'י כתבת wa? כי ככה מבטאים את זה למה משמשות המיליות במשפט? כדי לקשר בין חלקי המשפט [?] tsumi זה חטא ו-iiwake זה תירוץ? כנראה
מה זה tsukutta? פועל עבר פשוט לつくる מה זה soshite? and

swirrrly

New member
כמובן שבאבל יסביר יותר טוב ../images/Emo118.gif

אבל בגלל שאתה הגבת על הおうかみ שלי אני רציתי להגיב לך [?] (וזה לא ממש מתוך תודה
)

GnomeBubble

New member
../images/Emo13.gif הרבה שאלות

רגע, אני אענה על כולן: tsukurinagara זה הטיה של הפועל tsukuru שמשמעותה "בזמן שיצר". אני לא בטוח אם זה התרגום הכי מתאים. התלבטי בין זה לבין tsukutta toki wa. ההבדל ביניהם לא ברור בעברית, אבל באנגלית אפשר להבחין:
tsukurinagara - "while he created" tsukutta toki wa - "at the time he created" = "when he created"​
wa ו-ha. זה עניין של צורת רומניזציה. יש 3 מיליות שקוראים אותן באופן שונה משכותבים (וזה הכל! יפנית זאת אחת השפות שבה הכתיב, לפחות בקאנה, הכי דומה לקריא! בעברית ובאנגלית יש הבדל עצום בין האופן שמילה נכתבת לבין איך שקוראים אותה, אבל מי שדובר את השפות לא שם לזה לב): את wo אומרים o (למרות שבכלליות, o שבא מיד אחרי תנועה נשמע הרבה פעמים כמו wo, לפחות לאוזן שלי). את ha אומרים wa (רק כשהיא באה בתור מילית!) את he אומרים e (רק כשהיא באה בתור מילית!) tsumi זה חטא ו-iiwake זה תירוץ? -> כן, בדיוק. tsukutta? -> צורת העבר של tsukuru. soshite = ואז

שרית(^_^)

New member
חידוד בעניין ה-nagara

אני לא הייתי משתמשת במקרה הזה ב-nagara ながら משמש לפעולה שנעשית בו זמנית לפעולה אחרת. מדובר בד"כ במשהו המשכי. דוג' לשימוש ב-nagara: テレビを見ながらスイカを食べています terebi wo minagara suika wo tabeteimasu (אני אוכל אבטיח בזמן הצפייה (בזמן שאני צופה) בטלויזיה). שימו לב שהפועל השני יבוא בד"כ בצורה "מתמשכת" (ている) ולא בצורה הרגילה. מאחר שבמשפט של ג'יימס (משפט חביב, אגב
) לא מדובר בדיוק בשתי פעולות מתמשכות שנעשו בו זמנית, הצורה המתאימה יותר תהיה: tsukutta toki wa .

GnomeBubble

New member
כן

רק ש-nagara נשמע יותר טוב.
שיערתי שזה מתמשך, אבל בכל זאת התפתתי.

למעלה