מישהו יודע

zzzbla

New member
מישהו יודע

מה יכול לגרום לקריסה של כליות ולבלב בכלבת פקינז בת שנה, הכי יפה ומתוקה בעולם?

בעיה גנטית?

לא יודעת.. מה וטרינר אומר? אני חושבת שענבים גורמים לכשל כלייתי..היא אכלה ענבים?

zzzbla

New member
ענבים היא מעולם לא אכלה

הוטרינר לא ידע להגיד למה... לפני חודש היא התחילה לצלוע (רגל ימין אחורית) ומאז היא במנוחה.לפני שבועיים-שלושה התחילה להקיא ולשלשל, אחרי כמה זמן הפסיקה להקיא ולשלשל אבל אכלה מעט מאוד, וקיבלה אינפוזיות. לאחר מכן מצבה השתפר קצת לכמה ימים והיא אכלה קצת יותר אבל לאחר מכן שוב החמיר והיא שוב הקיאה. היום בדקו את מערכת העיכול שלה (בריום+צילומים) - ראו דלקת בקיבה ובמעי - ובדיקות דם. היא הקיאה את הבריום אחרי 3 שעות. היום בערב חזרו תוצאות בדיקות הדם והיו לה מדדים גבוהים מאוד של urea בדם ועוד משהו שקשור ללבלב... מאז ומתמיד (היינו שם כשהיא נולדה) היא שתתה הרבה, אולי באופן מוגזם אפילו, מה שבדיעבד מתקשר למצבה, אבל זה לא ממש עלה בדעתנו...

zzzbla

New member
... ../images/Emo10.gif

המצב לא נראה טוב... הוטרינרים חושבים שזו בעיה מולדת וכרונית.היא כרגע מקבלת הרבה מאוד נוזלים וחומרים משתנים כדי לנסות לגרום לכליות לתפקד אבל הסיכוי קלוש ביותר. סבא שלי מטופל בדיאליזה ומהיכרותי עם הטיפול הנורא הזה, אני לא חושב שחיים כאלה שווים לחיות אותם.
רציתי לשמוע מה דעתכם על הרדמה, האם יש כמה אפשרויות? האם יש דרך נעימה יותר להפרד? תודה על הכל.

הרדמה היא הדרך ה"נעימה" ביותר להפרד.. אבל-

אתה צריך לחשוב עד כמה היא סובלת ואם זה מצדיק כבר בשלב הזה הרדמה.. האינדיקציה הכי טובה על מנת לראות עד כמה כלב סובל היא לראות אם הוא אוכל או לא.. אם היא אוכלת רגיל ויש לה תיאבון-תנצלו את הזמן הזה להיות ביחד... אם היא כבר לא אוכלת אפילו-כדאי לשקול הרדמה... זו הדרך ההומנית ביותר להפרד, כאשר כלבינו מקבלים את האפשרות הזו ואנחנו לא..

enbalush

New member
הדרך היא לראות אם המצב מתדרד או לא

אם הוא מתדרדר והיא לא מגיבה לעזרה שהיא מקבלת אז עדיף לעשות לה חסד, עם כל הקושי. אבל אם היא מתחזקת או מצבה יציב כדאי לחכות, לפעמים הם מפתיעים, תתייעצי עם הוטרינרים גם ותסמכי על הרגשתך. שלא תדעי צער.

zzzbla

New member
אני מסכים...

היא לא אוכלת... היא רק ריחרחה טיפה את האוכל (שאנחנו מבשלים לה, באוכל הסופר פרמיום ה"רגיל" היא כבר חודש לא נוגעת) והזיזה את הראש... כשהיא כן אכלה טיפה, היא הקיאה את זה אחרי כמה שעות. היא ירדה קילו לפחות במשקל (שוקלת עכשיו 3.5 ק"ג) ויש לה בחילות כל הזמן, וקצף בפה כתוצאה מכך. עכשיו היא רק מקבלת נוזלים ותרופות. אנחנו מאוד אוהבים אותה ובשביל הסיכוי הקלוש שהיא תצא מזה החלטנו לתת צ'אנס לטיפול למשך כמה ימים, אבל אנחנו ריאליים ובעלים מאושרים לא רק של כלבה מתוקה אלא גם של צוואה לחיים, ואם מצבה לא ישתפר באופן ניכר, נפרד ממנה בעצב ואהבה. האם יש רק דרך אחת להרדים?

enbalush

New member
מסכימה שצריך לתת לזה כמה ימים

הכלב שלי בן 15 בערך והשנה הוא הוריד המון במשקל, לא אכל, רעד והיה חולה, לאחרונה העלה הכל חזרה ואפילו קופץ ורץ (אנחנו מגבילים אותו למרות הרצון שלו) לכן אני לא ממהרת לרעיון ההרדמה וידוע לי שיש וטרינרים שכן ממהרים (ויש אחרים). למרות זאת, בעלים מריגישים את הכלב שלהם הכי טוב ואתם תדעו שזה הרגע הנכון (ואולי אתם כבר יודעים). הדרך הכי טובה להמתה היא קודם זריקת טישטוש ורק שהכלב מטושטש להזריק לו את הזריקה (לא לעשות זאת בשום אופן בלי טישטוש). מאחלת רפואה שלמה והמון כח לכלבתכם.

shirili

New member
הכלבה שלי מתה פתאום לפני שנה

בכלל כשל בכליות. היא מתה מהיום למחר!!! פשוט היה לא צפוי הוטרינר אמר לי שרק השתלה מיידית תוכל להציל אותה אולי

zzzbla

New member
בעיקר איגל גורים

לא נמצא ברשימה שצירפת אליה לינק... תודה.

shirili

New member
לא הבנתי מה עם המזונות שברשימה

יש שם את יוקנובה, רויאל קנין, ניוטרו ועוד....

מה אתה אומר??

רעל עכברים גורם לדימום ופציעה באברים הפנימיים ואם יש פציעה המקום יכול לקבל דלקת. אני הייתי בודקת במקומה...

WTR

New member
כדאי לשאול בפורום רפואת בעלי חיים ../images/Emo201.gif

yaelhar

New member
לפעמים חולים

בלי סיבה ידועה. ברור שכלבה צעירה ומטופלת אינה "בקבוצת סיכון" לחלות במחלות כל כך איומות וממיתות. כך גם אנשים - צעירים ולפעמים ילדים - שחולים במחלות שלאיש אין תשובה ל"למה ?" מה שחשוב עכשיו זה לבדוק באמת שהיא אינה סובלת ולהרדים אם היא כן. אתה השופט הטוב ביותר לגבי זה כי אתה מכיר ואוהב אותה. לפעמים מתפתים "למשוך" עוד קצת - כי קשה להיפרד. אבל הרדמה לכלב סובל היא אקט של אהבה וחשיבה על טובתה ולא על טובתך. אין מלים שינחמו אותך אבל אני איתך - ואני יכולה לומר שאני יודעת מה אתה מרגיש.

למעלה