מישהו יודע...

ravit2b

New member
או לגרוס ולהוסיף לסלט

זה מאוד מאוד בריא, מכיל הרבה אומגה 3.

Hannyle

New member
תודה:)

האמת היא שזה לא לאכילה בשבילי, פשוט יש כרית חימום שמכילה גרעיני פשתן אז רציתי לדעת אם אני יכולה להשתמש בה

היית יכולה להשתמש גם אם

זה היה מכיל גלוטן כל עוד את לא אוכלת את הגלוטן זה בסדר.... כי המחלה קשורה רק כאשר את אוכלת גלוטן לא כשאת באה במגע איתו אז זה בסדר...

Hannyle

New member
לא נראה לי...

אמרו שגם קרמים ומוצרי קוסמטיקה הם בעייתיים אז לא הייתי לוקחת את הסיכון...

נועית7

New member
קרמים זה לא אותו דבר כמו כרית חימום

כשאת מורחת קרם הוא נספג לתוך העור (וגם אז לא ברור לי הקשר למערכת העיכול...), וכרית חימום זה כמו ללבוש מכנסי פשתן, מה הבעיה? השימוש הוא חיצוני לחלוטין.

leale1

New member
כרית חימום מזרעי פישתן

זה לא מדוייק, כי כאשק מחממים את הכרית במיקרוגל היא מקבלת לחות קלה על גבי הבד, והלחות הזו היא מזרעי הפיתשן החמים. וכאשר שמים את זה על הגוף, מן הסתם זה נספג בגוף. אך אם זה בוודאות לא מכיל גלוטן, אין מה לדאוג ........

רציתי לשאול...

מה זה קשור שזה נספג בגוף הרי המחלה היא במערכת העיכול? כי אני כבר הרבה זמן שומרת על דיאטה ואף פעם לא שמעתי שצריך לשמור על קרמים, איפור וכל מיני דברים חיצוניים רק על תזונה אז רציתי לדעת למה צריך לשמור על הדברים החיצוניים אם הבעייה היא במערכת העיכול?

leale1

New member
אכן יש לשמור גם מדברים חיצוניים

כפי שפרטת, אפילו ממשחות שיניים תתדעכני במדריך של העמותה לא כל משחות השיניים מותרות. מסתבר שכל הגורמים החיצוניים האלה גם משפיעים על המחלה וצריך ללמוד, לבדוק ולהשתמש רק במה שמותר. לא לעשות זאת רק במה שקשור לתזונה.

נועית7

New member
זה לא כ"כ חד משמעי

קודם כל משחת שיניים זה בכלל לא דבר חיצוני. הסיכוי לבלוע אותה (חתיכה מזערית) הוא קיים ומכאן האיסור. לגבי קרמים לפי מה שאני יודעת אין קונצנזוס שזה אסור, וגם אני לא בודקת קרמים וכאלו... leale- כמובן זכותך לשמור ממה שאת מוצאת לנכון, אבל לדעתי ההצהרה שלך שזה משפיע היא לא מבוססת דיה (ואם אני טועה- אשמח לשמוע על סמך מה היא מבוססת).

נטלי22

New member
אני לא יודעת אם נעשה מחקר מסודר בנושא,

אבל באחד מגליונות "פתיתים" של העמותה היה סיפור של חולה, שסיפרה שהיא שמה לב שבכל פעם אחרי שהיא יוצאת לבלות היא סובלת מתסמינים של הצליאק. לקח לה הרבה זמן לגלות, שבאיזה קרם שהיא נהגה למרוח לפני הבילוי היה רכיב של חיטה, וברגע שהחלה להימנע ממנו - התסמינים חלפו. גם אצלנו - נופר משתמשת בסבון על בסיס שיבולת שועל בשביל האטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור) שלה. הרופא שהתייעצנו איתו באיכילוב רשם את העובדה בתיק הרפואי שלה, ואמר שבינתיים נמשיך להשתמש בסבון, אלא אם נראה שהנוגדנים שלה לא יורדים מספיק, ואז נצטרך לנסות לעשות הפסקה עם הסבון ולראות אם זה מה שמונע את הירידה. למזלנו הנוגדנים ירדו יפה מאוד למרות השימוש בסבון. אז אני יודעת שיש מקרים נדירים שבהם גם ספיגה של קרם או סבון עלולים להזיק לחולה, ומשום כך מעשיפה בד"כ למצוא תחליף שאני יודעת לגבי במאת האחוזים שאינו מכיל גלוטן (למשל משתדלת לא לרכוש מוצרים שרשום עליהם שמכילים "נבט חיטה" או "ויטמין E שמופק מחיטה").

לגבי משחות שיניים

פי פה וכל המוצרים שנכנסים לפה זה ברור שצריך לבדוק אני שאלתי פשוט לגבי כל הדברים החיצוניים כי אני אף פעם לא בודקת לגבי איפור, קרמים, סבונים וכיוצ"ב ככה שרציתי לדעת עם זה נכון בודאות אין לי שום תסמינים אבל יכול להיות שזה גם כי במקרה אני משתמשת במוצרים נ"ג אז רציתי לדעת בוודאות כי דברים כאלה אני אף פעם לא בדקתי

CATS7

New member
בכנס האחרון דיברו על שפתונים (ליפסטיק)

שעלולים להכיל גלוטן. לא דובר על שמות חברות אלא רק על האפשרות. בגדול באמת ההגיון אומר שיש לבדוק מה נכנס לפה וחושבים רק על אוכל אבל יש משחות שיניים, מי פה, שפתונים. זה מביא אותי לחשוב: מה קורה אצל רופא שיניים ?? כשהוא מזריק חומר הרדמה למשל - האם הוא נ"ג ?? מה עם כל חומר הסתימות ? החומר שלוקחים איתו מידות לפלטה / גשר ?? מצטערת שזה נשמע מגעיל. לא מבינה בנושא (למזלי) - מישהו בירר פעם ??

רופאת השיניים של בני אמרה

לי שבחומרי רפואת השיניים של סתימות, איטומים הרדמות וכו' אין גלוטן.

בליסטקס

לפני כשנה דיברתי עם החברה והם טענו שבאף שפתון שלהם אין גלוטן ושהם לא משתמשים בחיטה (בשביל הויטמין E)

למעלה