מישהו יודע

tuchi

New member
מישהו יודע

איך עושים את האקורדים: F#4 A# D#m B F# Abm Ebm Gb או פשוט, אתר פשוט בעיברית אם רשימת האקורדים ואיך עושים אותם??

The Exorcist

New member
ככה:

b = במול = חצי טון גבוה # = דיאז = חצי טון נמוך כל שריג על הגיטרה מייצג חצי טון. לכיוון התיבת תהודה = דיאז לכיוון הראש = במול עכשיו אתה רק צריך לדעת את האקורדים הבסיסיים וזהו.

*noosh*

New member
אמממ...

במול זה חצי טון יותר נמוך ודיאז חצי טון יותר גבוה, התבלבלת

The Exorcist

New member
אמ...אוקי....

אתה לא יודע את האקורדים הבסיסיים? כי יהיה לך הרבה יותר קל אם תלמד את האקורדים הבסיסיים...

tuchi

New member
אני כן יודע

את האקורדים הבסיסיים אבל אני לא יודע תוים אז זה לא אומר לי שום דבר שאתם אומרים לה דיאז או משהו כזה ובכלל מה אומרים המספרים באקורד??

The Exorcist

New member
אתה לא חייב לדעת תווים

מומלץ, מאוד מומלץ. המספרים אומרים את הרמה של האקורד (כמו מינור ומז´ור) ל4 אין מינור ומז´ור.

tuchi

New member
סליחה על השאלה המפגרת אבל

מה זה מנור ומז´ור? בגיטר פרו יש רשימה של האקורדים?

The Exorcist

New member
וואו...אמ...

מינור = עצוב מז´ור=שמח אין לי הסבר יותר פשוט. וכן, רק חל שמישהו מסויים מתכוכח עם עובדות...תראה מתוכנה יש שם רשימה מלאה של כל האקורדים.

Zed off

New member
האמת אין דרך אחרת להסביר את זה...

אפילו במגמת מוזיקה הסבירו לנו ככה...(את העניין של עצוב ושמח)

insomniac

New member
אני אנסה להסביר לך על מז´ור ומינור.

כל האקורדים בנויים מטרצות, טרצות הן מרווחים של טונים בין תווים, יש טרצה מוגדלת, שהיא מרווח של טון וחצי, ויש טרצה מוקטנת, שהיא מרווח של חצי טון, שזה נקרא בשם אחר גם -> סיקונדה - מרווח של חצי טון. עכשיו, ניקח את האקורד הכי פשוט, דו מז´ור, הוא מורכב מהתווים דו, מי וסול, כלומר שני טרצות ועוד טרצה מוגדלת, שזה יוצא מבנה של שני טונים, וחצי טון, שזה בעצם המבנה של כל האקורדים המז´ורים, לדוגמא אם אתה רוצה להרכיב את האקורד רה מז´ור, אז אתה לוקח את התו רה, מוסיף שני טונים, ואתה מקבל פה דיאז, אתה מוסיף עוד טון וחצי ואתה מקבל את התו לה, כלומר רה מז´ור זה אקורד המורכב מרה, פה דיאז, ולה! ההבדל בין מז´ור למינור זה במבנה. כמו שהבנה של אקורד מז´ורי זה שני טונים וטון וחצי, אז המבנה של האקורד המינורי הוא טון וחצי ואז שני טונים, ואז יוצא שדו מינור מורכב מהתווים דו, מי במול, וסול... ככה אתה יכול להרכיב כל אקורד מז´ורי ומינורי כמה שאתה רוצה. הבנת? יופי! רון.

Zed off

New member
אחלה הסבר! אבל...

הבן אדם עוד לא יודע מה זה מינור ומז´ור, אז נראה לי שההסבר שלך הייה לו קצת מסובך...

mocko

New member
עוד Guitar Chord Generator

באתר המצורף יש עוד אפליקציית Java קטנה שמאפשרת לראות כל אקורד שניתן לחשוב עליו , ועל כל שריג\פוזיציה לאורך הגיטרה . מאוד מאוד נוח .... קודם כדאי לבנות אקורד פשוט כדי להבין את הממשק , ואז להתחיל להתפרע ....

wiz

New member
הנה עוד אתר נחמד, ומאוד ברור

שנותן את כל הפוזיציות של האקורדים, כולל הצורות ברה שעל כל הצוואר, ולא רק אקורדים עם מיתרים "פתוחים", שיש ברוב הספרים... הנה האתר. wiz

למעלה