מישהו יודע

• פותח הנושא bekN
  • פורסם בתאריך

bekN

New member
מישהו יודע

איך בוגונוויליה מגיבה להעתקות? אמנם נשאר עוד זמן רב לתחילת העונה,אבל אני כבר מתכנן..

dharani

New member
לדעתי אין ביכלל בעיה

להעתיק ולהניח את הכלי במקום מוצל עד שהצמח מתחיל להגיב קדימה

סן תאי

New member
התאוששות איטית

הבוגונוויליה לרוב מתאוששת לאט מאוד אבל בטוח. לא להתייאש אם לוקח לה זמן רב עד שהיא פורצת מחדש, בסוף זה קורה.

kfirik

New member
בוגנוויליה

לי יש בוגנוויליה שעקב פטרייה במצע העתקתי אותה בעונה הזו ,לפני חודש ועכשיו היא פורצת מכל הכיוונים ,בהעתקה הנוכחית שמונים אחוז מהשורשים ירדו ועם כל זאת היא שרדה,לפני חודשיים וחצי אספתי בוגנוויליה מאתר בנייה שבמשך יום שלם כדור השורשים היה חשוף והעברתי אותה למצע של כבול וטוף גרוס בימים אלה עשיתי בדיקה לראות מה שלום השורשים והופתעתי לראות מסה נכבדה של שורשונים לבנים... למה התכוונת כשאמרת שעוד לא העונה,מתי מומלץ להעתיק בוגנוויליה?

bekN

New member
אני משער

שכמו רוב הצמחים גם הבוגונוויליה לא תעריך יותר מדי העתקה בתנאי שרב ורוחות מזרחיות כמו שיש אצלי רוב הזמן ,אני אעתיק אותה בסתיו בדצמבר-נובמבר או בסוף החורף.

אולמוס

New member
העתקת בוגונויליה

לפני חודש וחצי העתקתי והשרשתי בוגונויליות בהצלחה מלאה. גם ההשרשות נקלטו ומלבלבות (ענפים בעובי 3-5 ס"מ) וגם המועתקים מלבלבים בכיף. כעת נראה לי מאוחר להעתקת בוגונויליה אלא במקרה חרום. מציע להמתין לחורף ולאביב.

גיא קרן

New member
פטריה במצע?

כפיר שלום, למה כוונתך "פטריה במצע"? מה היו הסימפטומים? תודה גיא

kfirik

New member
פטרייה במצע.

אני משתמש הרבה פעמים במצע שתילה בתוספת טוף גרוס(בעצים באימון...אני מניח כמו שרובנו עושים.),לעיתים המצע של השתילה לא טוב כלומר זה נתון שמשתנה מחברה לחברה המייצרת את המצע הקנוי,לא תמיד המצע מתנקז בקלות,לעיתים הבעייה נמצאת במיכל האימון וכמות חורי הניקוז עומק וכו'... אך לעיתים הבעייה נמצאת בהרכב החומרים של המצע. במיקרה של הבוגנוויליה המצע שבו השתמשתי לא היה מסוג טוב וכתוצאה ממים שלא התנקזו טוב והפכו לעובש בבסיס מיכל האימון נוצרה מחלה פטרייתית שחדרה לעץ כניראה דרך השורשים והחלה לנוון ענפים וחלקים בעץ. הרבה פעמים,באשמתי,בתקופת החורף,כתוצאה מעודף מים במצע ראיתי מעין תולעים לבנות קטנות ש"חופרות" בבסיס השורשים וממיתות לאט את העץ,איש המקצוע באיזורי זיהה את הסימפטומים האלה כמחלה פטרייתית....

למעלה