מישהו יודע

gargamich

New member
מישהו יודע

מה צריך לעשות בבחינות הקבלה של מגמת ג'אז בתיכון "תלמה ילין"? ועם איזה כלים הולכים לשם? מיייייייייייייייייך

לא ממליץ לך

ללכת לשם אלא אם אתה ממש אוהב לסבול. אני "ביליתי" שם 4 שנים, וזה היה סבל מכל הבחינות - נסיעות, חברה, מורים,ולימודים. אפילו תעודת בגרות לא הצלחתי לקבל משם ( כי הבית ספר לא מוכן להגיש תלמידים על ציונים נמוכים, ולכן יוצא שבמקצועות מסויימים אתה לא תוכל לגשת למרות שזה בניגוד לחוק) ואת הבגרות שלי השלמתי אחרי הצבא.

רגע רגע רגע.....

זה שאתה לא נהנת שם או סבלת שם לא אומר שצריך להפחיד ילדים מללכת לשם, לי דווקא יש הרבה חברים שלמדו שם ולומדים שם ונהנים מאוד, קודם כל, לא אמרת לאיזו מגמה אתה רוצה ללכת ג'אז או קלאסי, ומה זאת אומרת עם איזה כלים? עם הכלי שאתה מנגן עליו, כל הכלים (חוץ מסינטיסייזר או אורגן) יכולים להתקבל למגמה שם, למרות שתנאי הקבלה לא פשוטים, ומעבר לזה ישנם בתי ספר נוספים וכדאי ללכת להיבחן גם בהם אפילו רק בשביל הסיכוי שלא תתקבל לתלמה. אורי.

הוא אמר ג'אז

ואני יכול להגיד רק מהניסיון שלי , שזה חרא של בית ספר, הרמה שם באמת טובה,אבל זה עדיין לא שווה את זה, ובסה"כ יש רמה טובה ולפעמים גם מעולה במגמות של תיכונים עיוניים רגילים, ולכן לא מומלץ להתקרב לתיכון הזה (מורים מתאבדים כמו שהיה במקרה שלי, תלמידים שהיו איתי, חלקם סלבריטאים שמתעבים את התיכון הזה,וגם מעידים על כך)

ואללה, לא שמתי לב....

בכל אופן, אכן, יש שם רמה מצויינת, אין שום סיכוי בעולם שרמה של תיכון עיוני רגיל תתקרב אפילו לרמה של תלמה ילין , תיכון אלון, או עירוני א, ממש לא. ומספיק להסתכל עובדתית על מאיפה מגיעים רוב נגנני הג'אז היום, ועל תחרויות הרכבי הג'אז שנערכות פעם בשנה, אם אני לא טועה. מורים מתאבדים?! ומה הקשר? נראה לך שזה רק בגלל בית הספר או השכבה שלך? וחוץ מזה, אוקיי, כמובן שזה לא בית ספר מושלם, וגם לי יש את הדעות שלי לגביו, על תחרותיות וכדומה, אבל בין זה לבין מה שאתה אומר יש הרבה הבדל, שכבה לא טובה יכולה להיות בכל בית ספר, אז נפלת על שכבה של סלבריטאים שהם גם בכייינים, אז מה? אתה מכיר הרבה תלמידים שלא "מתעבים" את בית הספר שלהם? חוץ מתיכון אלון אני לא מכיר הרבה מקומות כאלה, וגם שם לא חסרים כאלה שייתבכיינו. בכל מקרה, תן לבן אדם לעשות את הטעויות (או לא טעויות) שלו לבד. ולבחור עצמו, תשמע, לך, תראה איך הבית ספר, תראה את המגמה, תדבר עם אנשים שלומדים שם (למרות שזה לא מייצג בהכרח) ותחליט לבד מה נראה לך. שוב אני אומר, יש אופציות אחרות ולא כדאי להזניח אותן, תיכון אלון לדוגמא לא פחות טוב מבחינה מוסיקלית למרות שהמורים בתלמה הם ללא ספק הטובים ביותר. נ.ב כפר סבאי, אתה למדת שם במגמת ג'אז?

לא מבין על מה הוויכוח

פה, אם היית לומד שם, היתי יכול לפחות לא להסכים איתך, אבל אתה אפילו לא לומד, אז על סמך מה בדיוק אתה אומר את הדברים שאתה אומר ? ובשביל מה ? רק לשם הויכוח ? לגבי מה שאמרת על הרמה - פה אתה טועה לגמרי, ובגדול. אני אישית מכיר נגנים של מגמת מוסיקה בכצנסלון בכפר סבא,(יותר נכון נגניות....בחליל) - יש שם לפחות 4 שזכו במלגת קרן שרת, 2 שזכו בקלרמונט, והולכות לקבל מוסיקאי מצטיין ואחת שגם זכתה בתחרות בינלאומית, הרמה שלהם מעולה, בקנה מידה ארצי, וממש לא פחותה מאלה של תלמה ילין. כנ"ל לגבי חלק מהפסנתרנים (לאו דווקא בבית ספר הזה). מורים מתאבדים - יש לזה ועוד קשר לבית ספר, ואם היית שם בזמן הטרגדייה הזאת שקרתה, כשהמורה למוסיקה (סולפג' ותאוריה)אייל התאבד, היית מבין למה. שכחתי גם לציין שהיו 2 תלמידים (אולי יותר, זה מה שידוע לי לפחות) שהתאבדו, ביניהם אסף וייס ז"ל. לגבי ה"התבכינות" - לא מדובר על זה, אלא מדובר על אנשים שזה היה עבורם סיוט אמיתי, לחלק מהם גיהנום, ואני מציע לך לא לזלזל בהרגשות ובתחושות של אחרים, בטח לא בגיל הזה. ברור שזה שפנה פה יברר בלי קשר למה שאני כותב אבל הוא ביקש חוות דעת, אני לא אלוהים, וברור שהבחירה שלו לא תיעשה רק על סמך מה שאני כותב פה, לכן אני לא מביןמה הטענה שלך ואני חושב שחוות הדעת הכי טובה היא מאלה שלמדו שם. (ויש כמוני עוד הרבה שחושבים כך, אם לא הרוב מהבוגרים) לגבי פסנתרנים, בלי קשר לאווירה ולכל הדברים השליליים והרעים שיש לתיכון הזה, אין להם שם כל כך מה לעשות, כי אין הרכבים כמו תזמורת לנגנים, או דברים אחרים, ולכן רובם די מתוסכלים בקטע הזה. אני הייתי בדיוק בתקופה שזה היה עדיין משולב (הג'אז והקלאסי) ואח"כ בשנתיים האחרונות שם בחרתי להיות בקלאסי. בקיצור - העצה שלי - לבדוק, אבל לקחת כל מה שהתיכון הזה "מייצג" בערבון מוגבל, לא להתלהב יותר מידי, ואם יש מגמת מוסיקה טובה בתיכון באזור המגורים - עדיף מכל הבחינות.

נ.ב.

שכחתי לציין אחד הדברים שהכי מרגיזים בתיכון הזה - יש מגמה ונטייה של ההנהלה והמזכירות, להאדיר את השם של הביתספר, ליחצן אותו ברמות של הוללות, וליצור מין בועה של "high society" בעוד שבמציאות הדברים ממש הפוכים - מה שעוד יותר צורם ומקומם, במיוחד לתלמידים שעבורם זה בלתי נסבל

Damit

New member
הנה...

בעקרון מה שאתה צריך להכין לבחינה זה שתי קטעים בעלי אופנים שונים, חוץ מזה יש גם מבדק שמיעה. הולכים לשם עם כל הכלים חוץ מאורגן (כמו שכבר אמרו) וכלים עממים כמו אקורדיון, מפוחית וכו'... אבל עזוב, בוא לעירוני א'. עמית.

seafox

New member
תגידו לי

איך זה שיש כ"כ הרבה ביקורות שליליות על הבצפר הזה? וזה עוד בצפר טוב למוזיקה.ושמעתי חבר'ה משם והם מנגנים ממש אחלה

איך ?

כי זה מה שהביצפר הזה דורש מעצמו...מכל הבחינות שציינתי- ביקורת שלילית. הרמה הביצועית שם די טובה, רוב הנגנים והמוסיקאים שם סבירים עד מעולים, למרות שה"רוח" המנשבת שם והאווירה מלמעלה היא של תחרותיות ושל ציונים, לא של השקעה פרטנית באינדבדואל. בכל מקרה, אין שם מורים ללימוד הכלי עצמו - את זה ממשיכים עם המורה האישי לכלי, לכן הקרדיט ל"ביצועים" ולרמת הנגינה של התלמידים שם לא רלבנטית לתיכון, כי באים לשם עם רקע וממשיכים ללמוד באותה מסגרת,לא בתיכון.

למעלה