מישהו יודע

adato man

New member
מישהו יודע

למה כל ארגוני המחבלים ואויבי ישראל מעוניינים שמצנע יעלה לשלטון? אני מחכה לתשובה רצינית!!! רק הטרנספר יביא שלום!!!!

koby83

New member
לא משנה להם.

אירגוני הטרור ימשיכו את פעולותיהם כל עוד מדינת ישראל קיימת, אין ספק שהם ימשיכו גם (אם) יחסלו אותה בעזרתם של הישראלים- כולם. הימין הישראלי אינו יותר צמא דם מהשמאל, פשוט בימין לא סומכים על הפלסטינים להפסיק את הדרישות והטרור לאחר נסיגה לגבולות 67. ומה אם הם יחליטו לעשות לנו טרנספר? אז זה כן נכון? אולי נדלג על כל שלב הנסיגה, נקים אי מלאכותי ענקי בים התיכון ונעבור אליו? או שאתם מעדיפים את אוגנדה? או איזה פיסת אדמה באמריקה? מעניין מה בן גוריון היה אומר לכול האנשים שרצים לסגת- הוא הסכים למדינה שלא על כל שטחי ישראל, אבל גם האמין בהקמת יישובים כתגובה לטרור.

aradori

New member
תשובות רציניות: ../images/Emo132.gif ../images/Emo26.gif

1) התשובה המתבקשת היא שדעותיו של מצנע מתונות יותר - לכן הפלשתינים מאמינים שיוכלו לקבל ממנו יותר. (באותה מידה שאנחנו היינו רוצים לראות דמויות כמה שיותר מתונות במנהיגות הפלשתינית) 2) תשובה אלטרנטיבית היא: ארגוני המחבלים ואויבי ישראל לא מעוניינים לראות את מצנע בשלטון. הם מעוניינים בנצחון סוחף לימין - כך הם חושבים להצדיק את פעולות הטרור שלהם ("מה אתם רוצים מאיתנו? תראו איזה מנהיגות פשיסטית בחרו הישראלים - איך אתם רוצים שנתגונן אם לא באמצעות טרור?"). לכן ראשי ארגוני המחבלים מקפידים לשבח ולהביע תמיכה במצנע - ובכך להניא ישראלים מבחירה בו. אתה מכיר הרבה ישראלים שכשהם שומעים את מנהיגי החמאס והג´יהאד מביעים תמיכה במצנע - זה מה שישפיע עליהם לבחור בו? לעומת-זאת, ישראלים רבים שמתלבטים כיום - ימנעו מלהצביע לשמאל בעקבות אותן הצהרות. כך שיתכן ובצורה פרדוכסלית - "שלטון ימין - טוב לטרוריסטים" - כך יוכלו להמשיך בטרור עם הרבה פחות לחץ בין-לאומי. שלטון שמאל, לעומת-זאת יהווה לחץ כבד עליהם להפחית פעולות טרור ויהפוך את מעשיהם להרבה פחות לגיטימים. כשאתה רוצה להכות אדם - יהיה לך הרבה יותר קל להצדיק את זה אם הוא עומד מולך עם נבוט ומנסה בלי הרף לחסל אותך (או לטרנספר אותך). אם יעמוד מולך אדם מחייך (עם זקן...) שמושיט אליך יד לשלום - יהיה לך הרבה יותר קשה להכות בו (ובטח יותר קשה להסביר לעולם למה זה הדבר הנכון לעשות).

adato man

New member
תזכיר לי רק

מתי פעם אחרונה מנהיג ערבי (חוץ מסאדאת והמלך חוסיין) הושיט יד לשלום? זה המנטליות שלהם בגלל זה אין להם דמוקרטיה כי רק כוח הם מבינים למה הם רוצים את מצנע? מצנע מייצג את השמאל הפרו פלסתיני כך שבעצם הערבים יוכלו גם לרצוח אותנו וגם לקבל שטחים (כמו שהיה אצל ברק)

aradori

New member
קשיי הבנה ../images/Emo5.gif

אני רואה שלא הבנת כמעט כלום ממה שכתבתי. אז אני אעזור לך קצת: 1) במשל על זה שרוצה להרביץ וזה שמושיט יד לשלום? זה שרוצה להרביץ = ארגוני הטרור, זה שמושיט יד לשלום = מצנע למשל (הרמז עם הזקן לא הספיק לך??
), וזה שעומד עם נבוט ורוצה לטרנספר = הימין הישראלי. 2) "למה הם רוצים את מצנע?" - הטענה המרכזית שלי הייתה שהם לא רוצים את מצנע. ככה שכבר הגבתי על מה שכתבת בהודעה המקורית. 3) לעומת-זאת, לא נתת תגובה (לעניין) לאף אחת מהנקודות שהעלתי.

דובי123

New member
ארדורי - למה להניח כאשר יודעים?!

הרי הפת"ח הביע שביות רצון גדולה לדברי דחלן [עתון יום ו] אם מצנע יעלה לשלטון תוך שנה יהיה הסכם שלום [ביעג דיל.. הסכם כזה נחתם כבר לפני 8 שנים.. צריך שכנות טובה יותר מהסכם] החמס טוען שלא משנה מי באשות ישקראל - ישראל מבינה רק פיגועכים ולכן זוהי האסטרטגיה הטובה ביותר [אין ספק שמרץ ודומתיה נותנים להם סיבה טובה לחשדוב ככה] אז למה לרקוח תאוריות ולנסות להתאים המציאות לעובדות?! יש מציאות ועובדות - את התאוריות הונים לפי העובדות ולא להפך!

adato man

New member
בוא אני אסביר לך יותר לאט

ל-מ-ה נ-ר-א-ה ל-ך ש-ה-ם ר-ו-צ-י-ם ש-ל-ו-ם? בדרך כלל שרוצים שלום לא נותנים הוראות לרצוח את הצד השני ומה זאת אומרת ארגוני הטרור? הרשות הפלסתינית היא לא ארגון טרור? עם מי אתה רוצה שנעשה שלום? עם החמאס? עם הג´יהאד? עם הרשות? עם הפת"ח? עם החזית העממית? אני יכול להמשיך עד מחר כי אין לזה סוף אם הם היו רוצים שלום לא היו להם 100 ארגוני טרור

aradori

New member
אין עם מי לדבר.

(הכוונה אליך, לא לפלשתינים) עיקר הטענה שלי היתה שההנהגה הפלשתינית לא רוצה שלום - ככה שהשאלה בה פתחת מוכיחה את קשיי ההבנה שלך. מצטער. המשך הטענה שלי היא שלפלשתינים יהיה הרבה יותר קל לא לעשות שלום עם הנהגה |בדגש|ימנית במדינת ישראל. ולכן הם מוציאים לפועל פיגועי-טרור - שלבטח ייטו את דעת הקהל בארץ ימינה. (כמו שקרה בבחירות הקודמות וכמו שקרה בארה"ב עקב פעולות הטרור שם)

adato man

New member
עם ההנהגה הפלסתינית

לא רוצה שלום אז בשביל מה לבחור במצנע? הרי הוא לא יוכל להביא שלום כי לפי דעתך ההנהגה הפלסתינית לא מעוניינת בכך אם הם לא רוצים שלום למה שאני ארצה שלום איתם?

aradori

New member
טוב, בזאת נסגר הדיון ../images/Emo88.gif

אני מאוד לא אוהב לרדת בדיונים לפסים אישיים... אבל... אתה מגיב על דברים שלא כתבתי, את מה שכן כתבתי - אתה פשוט לא מבין, וממה שאתה כבר מבין - אתה מסיק מסקנות לא ברורות. 1) תראה לי בבקשה איפה כתבתי כן להצביע למצנע??? 2) גם אם מצנע לא יוכל להביא שלום - עצם העובדה שבראש המדינה עומדת דמות מתונה (לצורך העניין - מהשמאל), תקשה מאוד על הפלשתינים לנקוט קו קיצוני יותר. 3) "אם הם לא רוצים שלום למה שאני ארצה שלום איתם?"
ככה דיבר האח הקטן שלי לפני שנתיים-שלוש, כשהוא עוד היה קטן. (היום הוא בן 5). העובדה שההנהגה הפלשתינית לא רוצה שלום, לא מצדיקה את הסבל של שני העמים ולא מסירה את האחריות מההנהגה הישראלית לנסיון לפתור את הבעיה ולהפסיק את הסבל. של שני הצדדים.

adato man

New member
אני מבין

שבקיצור אין לך מה להגיד נורא אופייני לכם -איפה כתבתי כן להצביע למצנע?-המנהיג עם הזקן מוכר לך? " עצם העובדה שבראש המדינה עומדת דמות מתונה (לצורך העניין - מהשמאל), תקשה מאוד על הפלשתינים לנקוט קו קיצוני יותר"-להזכירך בזמן ברק התחילה האינתיפאדה, תכף תגיד לי גם שברק היה מהימין מה זאת אומרת קו קיצוני יותר? אתה מעוניין שהם יפסיקו את האלימות או שהם ילכו על יותר קיצוניות

תגיד, אתה אמיתי?

בן כמה אתה?? אני הולך ומאמין שאתה יוזר פיקטיבי שיצרו מנהלי-הפורום כדי לפתח כאן ויכוחים/דיונים. בכל מקרה, זה יותר הגיוני מאשר שאתה אכן יישות קיימת. בכל מקרה: 1) לא טענתי שצריך להצביע ל"מנהיג עם הזקן". 2) נכון, האינתיפדה התחילה בזמן ברק - וההנהגה הפלשתינית שרצתה לנקוט ב"קו-קיצוני יותר" התחילה עם הפיגועים - כי היא ידעה שאנשים אמוציונלים (ואלי פחות שקולים) ילכו בעקבות הלב - ויצביעו לימין. מה שאכן קרה. (ויקרה גם בבחירות הקרובות) (תחשוב טוב מה הצבעת ותגלה על מה אני מדבר. אם אתה בגיל שמותר בו להצביע) כך גם ימשיכו הדברים: (התאוריה שלי * תבחר (שוב) הנהגה ימנית. הפעם ברוב גדול יותר. * הפיגועים יתגברו (המגה-פיגועים והפיגועים הלא-קונבנציונלים כבר בדרך). * הלחץ לתגובות משמעותיות יותר מצד ישראל יגבר * הלחץ הבינלאומי עלינו יקטן * הדם ישפך (משני הצדדים - אבל בעיקר מהצד הפלשתיני) * המעגל הזה של פיגועים-תגובות ילך יתעצם * כמות ההרוגים בצד הפלשתיני ילך ויגבר, עד שיגיע לרמות של על-סף רצח-עם. * הפלשתינים ירגישו שהם הגיעו למצב של "להיות או לחדול", שללא מדינה - לעולם לא יהיו מוגנים וסופם להכחד. * בשלב זה המורל של הפלשתינים יהיה בשיאו (עקב הידיעה שאם יפסידו במאבק - זה סופם). * הקהילה הבינלאומית לא תוכל להתעלם יותר מהעם הקטן שגוליית הישראלי (בצדק או שלא בצדק) עומד להשמיד. * מדינה פלשתינית תוקם על בסיס חזק ואיתן. בניגוד למה שנדמה - הפלשתינים הרוויחו בגדול מהארועים: - יש להם מדינה. - אין עוררין על קיומו של ה"עם הפלשתיני" שעבר מיני-שואה. הרגשת האחדות אצל הפלשתינים בשיאה. - המורל הפלשתיני בשיא. - המדינה הפלשתינית עומדת על בסיס איתן - יש הצדקה למדינה פלשתינית (וגם לצבא פלשתיני) שיגן עליהם מפני עמים אחרים שרוצים להשמידם. אתה מבין? מישהו אצל הפלשתינים קרא לעומק את ההיסטוריה של העם היהודי בעת החדשה, ורוצה להעתיק את ההצלחה גם למאה הזו. הפעם לעם הפלשתיני. נראה שהם מצליחים בכך בינתיים...

smile2life

New member
שמיר בועידת מדריד

כשקיבל על עצמו את 242 ו 338 בתור בסיס לשיחות

adato man

New member
גם שרון וביבי

הושיטו יד לשלום זה שהערבים לא רצ לקחת והעדיפו את המלחמה זה כבר בעיה שלהם רבין הושיט יד לשלום ומה קיבלנו בתמורה? ר-צ-ח ברק הושיט יד לשלום ומה קיבלנו בתמורה?-אינתיפאדה אני לא רוצה לחשוב מה יקרה אם מצנע יושיט את ידו ל"שלום"

smile2life

New member
שוב

אני קובע שאתה סתם פרובוקטור ושום תשובה שאתן לך לא תתקבל במלוא ההערכה שהיא ראויה לה, הרי לא תחשוב על הדברים שאכתוב. אך אכתוב את התשובה למען אלו שאינם תומכי מרצ אך כן יש בהם טיפונת יושרה, הגינות, בינה וכבוד: ידוע שארגוני הסירוב פוחדים מהתהליך המדיני בכלל ומהסכמי שלום בפרט. הרי הם שואבים את כוחם הפוליטי משנאה - כך גם ארגוני הסירוב הישראלים (מפלגות הימין הקיצוני, מנהיגיהן ותומכיהן). ברגע שישנה התקדמות קלה ביותר בתהליך המדיני - ודומה כאילו מגיעים להסכם (גם אם לא אלא רק נדמה (ש...) ארגוני הסירוב הפלסטינאים נוקטים באלימות פרועה, תוך-כדי רצח מתועב של אזרחים ישראלים ןובכך יוצרים דעת קהל שלילית בציבור הישראלי כנגד התהליך המדיני ובכך משרתים את גחמותיו של הימין הישראלי. אני יכול להמשיך ולפרט אם תהיה דרישה אבל זה הבסיס

Deathatred

New member
זה לא רק ארגוני הסירוב

שדוחים את השלום, אלא "הפרטנר" בכבודו ובעצמו...

דובי123

New member
ההקדמה שלך נכונה בעיקר לעצמך לצערי

וכי מה הפרובוציה בדברי הכותב?! למה סתם לכנותו פרובוקציה?! ולעצם הענין , נחמד שיש לך תאוריות למינהן יש גם מציאות ועובדות עראפת קיבל בברכה את מצנע החמס טוען שאין הבדל ודחלן בראיון כפול עמוד טוען שאם מצנע יבחר אז תוך שנה יהיה הסכם... [הסכם להזכירך היה גם לפני 8 שנים... הביה שהצד השני ניצל אותו מהיום הראשון להקים ישות טרוריסטית ולא שכנות טובה...] יהיה נחמד אם תקבל החלטות לאור העובדות מהמציאות

shay or eli

New member
רגע, שאני אבין

"רבין הושיט יד לשלום ומה קיבלנו בתמורה? ר-צ-ח"?! אתה רוצה לטעון שערבים רצחו את רבין? כניראה שלא היית פה שבע שנים. או שאתה פשוט ממש ממש מטומטם.

למעלה