מישהו יודע?

Raist

New member
מישהו יודע?

מישהו יודע מתי יצא החלק האחרון של מלחמת הנשמות בכריכה רכה?

Raist

New member
סיימתי...

סיימתי היום לקרוא את השני, ואני כבר מת לקרוא את השלישי. אבל הוא יקר בכריכה קשה.

ברינסלי

New member
אגב הסיום האדיר של השני...../images/Emo58.gif

סתם חשבתי על נקודה מעניינת: הקטע של הקרב של לאורנה על המגדל בקאלינסטי הוזכר, וגם יוזכר שוב גם בספר השלישי, בהקשר הברור של הקרב בצריח הכוהן הראשי ב"דרקונים של ליל החורף" ומותו של סער. כל זה טוב ויפה ואפילו כתוב נהדר, אבל אותי מעניין אם הסופרים זכרו דווקא את החלום בסילבנסטי. החלום ניבא עבור חלק מהחבורה (סער, תניס, גדילן, רייסטלין וקרמון) את מה שקרה להם אח"כ באמת, ועבור סער וגדילן גם את מותם (אם כי גדילן חולץ מהמוות הזה ברגע האחרון). למיטב זכרוני, לאורנה מתה בחלום דווקא ע"י חרבותיהם של הדרגונים ששירתו את כרתי רועץ-דם. מאוחר יותר, כשהיא מזכירה את החלום ב"דרקונים של שחר האביב", חלמיש מרגיע אותה שהחלום לא באמת התגשם עבורה: גופתו של סער לא בותרה לגזרים, והיא, לאורנה, לא מתה. כן, אני יודע, זו פרשנות חלשה למדי, ואין פה ממש ביתור לגזרים. אבל אולי החלום התייחס לא לסער, אלא למארשל מידן, שדווקא הוא זה שנדקר למוות. לאורנה בעיקרון הגנה על גופתו מפני בריל (דרקונית ירוקה, כמו כרתי) והלכה לפי ה"דוגמא" של סער כלוחמת בודדת בראש מגדל. הייתי מצפה שהסופרים יחשבו גם על החלום שניבא פעם את מותה של לאורנה כשהם כותבים את הקטע הזה.

בהקשר זה אני חייב לציין שני דברים:

1)כרתי רועץ דם מת ועל החלום למות איתו, הלא כן? 2)העולם הועבר לחלק אחר בגלקסיה והיה שינוי במרחב ובזמן- כך גם בשינוי היעודים של הנפשות המאכלסות אותו. 3)(נו, מילא שיהיה) גם כך, כמו שאמרת, פרשנותך חלשה ורחוקה מן ההגיון.

ברינסלי

New member
אגב הסיום האדיר של השני...../images/Emo58.gif

סתם חשבתי על נקודה מעניינת: הקטע של הקרב של לאורנה על המגדל בקאלינסטי הוזכר, וגם יוזכר שוב גם בספר השלישי, בהקשר הברור של הקרב בצריח הכוהן הראשי ב"ליל חורף" ומותו של סער. כל זה טוב ויפה ואפילו כתוב נהדר, אבל אותי מעניין אם הסופרים זכרו דווקא את החלום בסילבנסטי. החלום ניבא עבור חלק מהחבורה (סער, תניס, גדילן, רייסטלין וקרמון) את מה שקרה להם אח"כ באמת, ועבור סער וגדילן גם את מותם (אם כי גדילן חולץ ממנו ברגע האחרון). למיטב זכרוני, לאורנה מתה בחלום דווקא ע"י חרבותיהם של הדרגונים שמשרתים את כרתי רועץ-דם. מאוחר יותר, כשהיא מזכירה את החלום ב"דרקונים של שחר האביב", חלמיש מרגיע אותה שהחלום לא באמת התגשם עבורה: גופתו של סער לא בותרה לגזרים, והיא, לאורנה, לא מתה. כן, אני יודע, זו פרשנות חלשה למדי, ואין פה ממש ביתור לגזרים. אבל אולי החלום התייחס לא לסער, אלא למארשל מידן, שדווקא הוא זה שנדקר למוות. לאורנה בעיקרון הגנה על גופתו מפני בריל (דרקונית ירוקה, כמו כרתי) והלכה לפי ה"דוגמא" של סער כלוחמת בודדת בראש מגדל. הייתי מצפה שהסופרים יחשבו גם על החלום שניבא פעם את מותה של לאורנה כשהם כותבים את הקטע הזה.

למעלה