מישהו יודע?

RonspotNL14

New member
מה לא רואה את היתרון?

ללא דרכון ישראלי אתה לא צריך לרוץ לשגרירות במרחק נסיעה ארוכה לשלם על דרכון (ולבזבז יום עבודה שלם בשביל זה כי הם פתוחים רק עד 1)ואתה יכול לעשות בדיוק מה שעשית לפני זה לבקר את ישראל ואת המשפחה ולחזור הביתה עם הדרכון החדש יש עוד יתרונות אבל לא אתחיל למנות אותם ב2 בלילה ....

republik

New member
זה היתרון הגדול?...

שאתה לא צריך - *פעם בעשר שנים* - ללכת לשגרירות?...
קצת מצחיק בעיניי. אבל אולי זה רק אני.

RonspotNL14

New member
אני הייתי בעשר השנים האחרונות יותר מפעם אחת

אם לא היית בארץ יותר מכמה שנים למשל ואתה רוצה דרכון אתה מקבל דרכון לשנה ואז שנה אחרי אתה מקבל מדבקה מה לעשות ככה שזה כבר יותר מאחת ל10 שנים

republik

New member
בוא נגיד שזה נכון

ואני ראיתי דיון לאחרונה שהיו בו דיעות מנוגדות לגבי זה, אז בוא נגיד שזה פעמיים בעשר שנים...
אם בשביל זה נראה לך שווה להתעסק בבירוקרטיה (ובכסף) שזה יעלה לך לוותר על האזרחות, סבבה לך.
אני לא רואה ב"חסכון" בשני ביקורים בשגרירות בעשר שנים כיתרון משמעותי.
מה שמפתיע זה שהביקורים האלה כ"כ מציקים לך, אבל לעמוד בתור לביקורת דרכונים בנתב"ג זה לא איכפת לך. מצחיק.

RonspotNL14

New member
מוותרים על אזרחות אם זה החוק במדינה בה אתה חי

אתה לא יכול לעשות מה שבא לך פה בהולנד רק בקרינטריונים מסויימים( וגם אותם ישנו בקרוב אין לי מושג רק מתי )מותר לך להחזיר באזרחות כפולה בטח שהביקורים מציקים אני צריך לבזבז יום עבודה לנסוע 6 שעות ( הלוך חזור ) להמתין עוד שעה וחצי עד שיעלו אותי הזמן הזה חשוב לי הוא לא חשוב לך?חוץ מזה שמה הבעיה לעמוד בתור בנתב"ג ? הרי יש שני תורות מה ההבדל? פה אתה מחכה ופה אתה מחכה

republik

New member
זה משהו אחר

ברור שאם המדינה שאתה חי בה דורשת ממך לוותר על האזרחות השנייה, זה משהו אחר.
הזמן הוא חשוב כמו כל זמן. כשאתה שם את זה בקונטקסט זה נראה לי לא מהותי. חבל להתעסק בזה.
בנתב"ג יש נקודות ביומטריות שאתה מחכה בהן אולי חצי דקה. חוץ מזה גם אם אתה מפחד מביומטרי (וזה לא חלק מ"המאגר" המפורסם, זה קיים כבר כמה שנים) בד"כ כמו בכל מקום גם בנתב"ג יש לך פי כמה יותר נקודות ביקורת למקומיים מאשר לבעלי דרכון זר. לא הייתה פעם שעברתי שם (ועברתי לא מעט בנתב"ג בארבע שנים האחרונות) שלא היה שם תור רציני.
אבל נו, זה ויכוח של התקטננות. אם לך כ"כ מפריעים שני הביקורים האלה כל עשר שנים, ברור שעבורך זה יתרון.
אני שאלתי אם יש איזה יתרון משמעותי, קיבלתי את התשובה שלי.

RonspotNL14

New member
אני מעולם לא הייתי בעמדות ביומטריות

מחכים כמה דקות וזהו בשגרירות אמרתי כבר שזה יותר משני ביקורים ב10 השנים האחרונות הייתי הרבה יותר משני ביקורים מה לעשות

crips

New member
העמדות הביומטריות מהירות ועוברים ברגע

אבל אז עדיין מחכים 20 דקות למזוודה, עד שהיא מגיעה כבר כל האזרחים הזרים הצטרפו אליך מזמן לקרוסלה...

republik

New member
קטנוניות כבר אמרנו?...

בכל אופן, אסכם (שוב) את הדיון הזה בכך שאומר שאני שאלתי איזה יתרון יש בויתור על אזרחות ישראלית.
את התשובה שלי קיבלתי - ה"יתרון" המופלא של לא להיאלץ לנסוע לשגרירות פעמיים, נגזים - ארבע פעמים - בעשר שנים. מי שזה עולה לו בבריאות, שיהיה לו לבריאות.

ממתי נוסעים לשגרירות?

זה לא רק לדרכון ראשון לילד? אני שלחתי את שלי בדואר (לפני כמה שנים אמנם אבל בכל זאת)

atlanta3

New member
כשגרים בעיר עם קונסוליה

הם לא מאפשרים משלוח בדואר.
בעבר גם חייתי בעיר במרחק 4 שעות מהקונסוליה ושלחנו בדואר.

atlanta3

New member
אין לי מושג למעט שהתמזל מזלך ...

מאד טיפוסי לשרות לקוחות ישראלי ממשלתי שיש הבדל בן משרד למשרד גם אם שניהם שייכים לאותו אגף/משרד .
בכל פעם שאני צריכה לחדש אני מתקשרת לוודא האם פתוח והאם במקרה אני יכולה לשלוח את זה בדואר ...עד היום נעניתי בשלילה.

אם תיכנס לשרשורים בפורום זוגות מעורבים על השוני בלשכות משרד הפנים -שום דבר כבר לא מפתיע בהקשר הזה.

republik

New member
סתם שאלה

מתוך עניין, כתוב באתר של משרד החוץ כמו שנאמר פה שכל ישראלי חייב לצאת ולהיכנס לישראל עם דרכון ישראלי.
מה קורה בעצם אם לא עושים את זה? אילו סנקציות יש (אם בכלל)?

atlanta3

New member
במסגרת ההשתתפות בפורומים

נתקלתי/קראתי על מספר מועט של אנשים שנתקלו בקשיים בעקבות אי הוצאת דרכון ישראלי לילדים(בכניסה וביציאה ).באופן אישי מכירה מישהו שנאמר לו שבפעם הבאה לא יתנו לו להכנס ללא הדרכון ישראלי.
אני מכירה הרבה יותר אנשים שלא הייתה להם שום בעייה ובניהן שתי אחיותי שששנים לא הוציאו דרכונים ישראלים לילדהם ונכנסו ויצאו ללא בעייה .(לאחת מהן העירו פעם או פעמיים לא יותר מזה )
למה אני הוצאתי?כי אני פחדנית ואין לי כוח להתמודד עם הפחד מבירוקרטיה ועימותים (שהסכוי שהייתי נתקלת בהם היה קלוש) בדיעבד זה היה מטופש/מיותר מצידי ....
לא חושבת שהיו יכולים לעשות לי משהו כי אבא של הילדות שלי אינו ישראלי.

צריך לזכור שבכל זאת אתה לוקח צאנס שמישהו יחליט לאכוף את החוק עלייך.

sausack

New member
באמת? חידשתם לי בכל השרשור הזה

טוב שפתחתי אותו

אחרי כל השנים של כניסות ויציאות מהארץ, טוב לדעת שעברנו על החוק

אין בעיה בכניסה

יכולים לעשות לך פרצופים ולאיים עליך איומי סרק אבל אסור למנוע כניסה של אזרח ישראלי מישראל.

יציאה זה משהו אחר. הם יכולים, חוקית, למנוע מאזרח ישראלי לצאת מישראל בלי דרכון ישראלי. אם לאותו אזרח יש אזרחות כפולה הוא יכול לעשות רעש וצעקות וכמעט תמיד רעש וצעקות עובדים בישראל וכמובן שזה לא נחמד לספר לשגרירות זרה שמנעת יציאה של אזרח שלהם בגלל שהוא לא מחזיק דרכון ישראלי בר תוקף.

אגב, הוצאת דרכון היא טכנית בלבד. זה לא משנה את האזרחות של הילדים אם הוציאו להם דרכון או לא ואם רשמו אותם בשגרירות או לא. אלא אם ויתרו בשמם על אזרחות ישראלית הם עדיין אזרחים ישראלים.

topgear2

New member
זה מעניין

בעוד כמה חודשים אני נוסעת עם הבת שלי לארץ
יש לה רק דרכון בריטי . אני מקווה שלא יעשו לנו בעיות בחזרה לאנגליה

atlanta3

New member
במקרה של משפחה עם 3 ילדים

לו הייתי מוותרת על האזרחות הישראלית שלי (שאחרי מעל 20 שנה מחוץ לישראל די ברור שהסיכוי שאחזור לחיות בה די קלוש)
הייתי חוסכת לעצמי את הוצאת הדרכון שלי אחת ל10 שנים ,הייתי חוסכת לעצמי את הוצאת דרכוני הילדים כל חמש שנים,
לקיחת יום חופש שלי ושל אבא שלהם על מנת להתייצב בקונסוליה בעיר מגוריי (על מנת לגלות שסגור כי יש חג ,שביתה.. ולא מעודכן באתר או בטלפון )
להתעסק עם הפטור הצבאי של כל אחד מהילדים ששוב מצריך הגעה לקונסוליה בנוסף לביקור בלשכת הגיוס.
והבונוס לא הייתי משלמת מעמ בהשכרת רכב בביקור בישראל .

למעלה