מישהו יודע?

republik

New member
פטור מהצבא?

ילדים לא אמורים לקבל פטור אוטומאטי (כלומר לא פטור אוטומאטי, פשוט לא מזמנים אותם) אם הם לא גרים בישראל בגיל 15 או משהו כזה? אני די בטוח ששמעתי משהו כזה בעבר, ועל ילדים של יורדים שבאו להתנדב.
כאילו באמת אתם מדברים פה על יום חופש פעם בחמש שנים?... בחיי. זה "יתרון" בעיניכם? מה אתם עושים כשיש תור בקופה בסופר??

atlanta3

New member
לא אוטומאטי (אמור להיות)בפועל זה לא

ובמקרה שלי משום מה זה הפך להיות קפקאי והצריך מספר ביקורים .
זה לא הפריע לי בעבר אבל היום זה מפריע לי ברמת העיקרון שאם אני לא נחשבת תושבת מבחינת הביטוח הלאומי למה מחייבים אותי לשלם מעמ, להיכנס עם דרכון ישראלי ,להוציא דרכונים לילדי שלא נולדו בישראל(במקרה שלי ילדים לאב שאינו ישראלי)להוציא פטור לשירות צבאי .
בן זוגי בריטי ולילדנו יש דרכונים בריטים לא נדרש ממנו או מהם להיכנס או לצאת מאנגליה עם הדרכון הבריטי או בכלל לרשום את ילדיו כאזרחי הממלכה המאוחדת. אנחנו חיים בארה"ב וכולנו אזרחים אמריקאים.
לא ויתרתי על האזרחות הישראלית שלי אבל אני לא מוצאת יתרונות בהשארתה.אני עומדת בתור בסופר ,בדואר ובבנק ....אבל כן אחת לחמש שנים שאני צריכה להגיע לקונסוליה על מנת להוציא ולשלם לחתיכת קרטון שממש אין לה שימוש מעבר לכניסה וליציאה לישראל (וכאמור בלעדיה אני אחסוך כמה דולריים בביקור לישראל )וכל פעם אני חושבת לעצמי שאני אבדוק מה תהליך הויתור בפועל אני לא עושה דבר.

republik

New member
את יכולה להתעודד

בכך שהליך הויתור מסתכם בכך שאת מבקשת לוותר על האזרחות (תוך שאת נפרדת מסכום כלשהו שאני לא זוכר מהו) ומדינת ישראל לא חייבת לקבל את בקשתך... דבילי ומטומטם, אבל כמו שאר הדברים שתיארת, מדינת ישראל היא פסיכית כזאת בקשר לאזרחים *שלה* (ככה המדינה תופשת את זה כפי שאני רואה את הדברים, אנחנו שייכים לה, בנוסף לכל מה שכתבת אל תשכחי שהיא גם מרשה לעצמה לזייף דרכונים זרים של אזרחיה שיש להם אזרחות כפולה).
לא כתבתי שיש יתרון בהשארת האזרחות, רק שאלתי מה היתרון בויתור עליה.

diday

Member
האם אתה מכיר מדינה שבה זה אחרת?

ז"א שמחויבת לקבל את הבקשה לוויתור?
ידוע לי על מדינות כמו ישראל ששומרות את זכות ההחלטה לעצמן.
ידוע לי על מדינות שלא מאפשרות וויתור על אזרחות בכלל.

אשמח להרחיב את הידע על אותן מדינות אחרות.

Commander Bauer

New member
אם אני לא טועה, בארה"ב מקבלים את הבקשות לווית

לא יודע אם חייבים - אבל עם נוהלי המיסוי החדשים, מספר המוותרים קפץ.
אם לא היו חייבים, לא היו מוותרים על "נישומים" בחיים :)
השווי של אזרח בסופו של דבר לממשלה הוא עובדת היותו נישום - עד יום מותו, ורק בגלל זה יש את כל המערכות מסביב (בריאות, הגנה, וכו') - כדי להגן על הפרה החולבת של הממשלה.

כל השאר זה פוליטיקלי קורקט.

republik

New member
באוור צודק

יש לי אזרחות אמריקאית. ההליך לויתור על אזרחות הוא מילוי טופס, הצהרה בשגרירות ופרידה מ-475 דולר.

diday

Member
אכן, אבל האזרחות האמריקאית היא דוגמה גרועה

כיוון שזו בין הבודדות שעליהן ניתן לוותר גם אם אין לך אזרחות של מדינה אחרת. דבר שבדרך כלל אינו אפשרי. וגם כיוון שאין שום אפשרות להתאזרח שוב.

sausack

New member
במקרה שלי

אין לילדים אזרחות ישראלית, ושני חידושי הדרכון שעשיתי היו מהירים, (האחרון, אגב, ב-2007, בדואר!), בשני המקרים חודש לעשר שנים (בניגוד למה שנאמר מעליי), כך שאין לי תלונות. כל אחד והניסיון שלו.

אאל"ט אזרחות בריטית היא לא אוטומטית

לכן אזרח בריטי לא נדרש "לרשום" את ילדיו כאזרחים כי הם רק זכאים לאזרחות אבל לא אזרחים בריטים מלידה (המצב שונה, כמובן, אם הם נולדים בממלכה המאוחדת, אז הם אזרחים מלידה וכן צריך לרשום את הלידה שלהם ברשות המקומית).

אזרחות ישראלית שונה מזו הבריטית בכך שדור ראשון לאזרח ישראלי מחוץ לישראל הם אזרחים מלידה. כלומר הם נולדים אזרחים ישראלים, לא צריך "לרשום" אותם כדי להפעיל את האזרחות שלהם, הם מחוייבים, כמו כל אזרח ישראלי אחר, לצאת מישראל בדרכון ישראלי (בעקרון, גם להיכנס אלא שאסור למנוע כניסת אזרח ישראלי לישראל).

בלינק שצירפת

מצויין כי מדובר בהשבת אזרחות קודמת/שמירה על אזרחות
קיימת, לא כשמוציאים אחת חדשה...

Commander Bauer

New member
נכון, ומבחינת החוק אין הבדל

בין אם עושים את השימוש בחוק השבות פעם ראשונה, או כבר וויתרו על אזרחות, רכשו אחרת, ולאחר מכן שוב מפעילים את חוק השבות....

sausack

New member
תודה, אבל

אני מעדיף לא לוותר על האזרחות הישראלית. בהערת אגב, אף פעם לא התייחסתי בכובד ראש לכל העניין של האזרחויות. להורים ולאחים יש אזרחות אירופאית, והם בכלל גרים בארץ, ודווקא אני שגר כ"כ הרבה שנים בחו"ל תמיד חשבתי מה אני צריך את זה עכשיו, אני חי כאן כבר הרבה זמן, יש לי תעודות וכו' וכו'. לא חשבתי על המצב הנוכחי, אבל נו טוב, אלו מים שעברו.

סחטיין על הגישה

RonspotNL14

New member
עד כמה שידוע לי

בישראל יש אפשרות להשאר עם שתי אזרחויות ...

למעלה