מישהו יודע?

sausack

New member
מישהו יודע?

חברים שלום, יש לי שאלה שמעניין אותי לדעת אם מישהו יודע (בעיקר אם עשה את זה). משפחתי ואני עברנו לגרמניה לפני כשמונה חודשים ממדינה אירופאית אחרת בה חיינו שנים רבות. אשתי גרמניה, לי יש אזרחות ישראלית בלבד (לא הוצאתי אזרחות שניה ע"מ לא לאבד את הישראלית) ותעודת תושב קבע שקיבלתי לאחר 5 שנות מגורים (למעשה זו כבר ההארכה שלה). לגרמניה עברנו ע"ב היותה אזרחית אירופאית ואני בעלה. לאחרונה הוצעו לי שתי הצעות עבודה מעניינות (מבחינת עניין ומשכורת) באנגליה ובאירלנד. כשאני אומר הוצעו, אני מתכוון שכבר עברתי ראיון עבודה בשני המקרים (כמו שאומרים בשפת יומנו, ni corto ni perezoso ערכתי סבב של ראיונות באיים, מתוכם שתי הצעות שקוסמות לי). בכל אופן, בינתיים החלטנו שלפחות כרגע במידה וזה יתממש, רק אני עובר - בעיקר בגלל שהילדים כבר התחילו להתרגל לגרמניה ולאשתי יש עבודה נחמדה, ואנחנו לא רוצים לשנות סדרי עולם בשלב זה. טוב, העניין הוא כזה: מכיוון שאשתי לא עוברת איתי, המעבר יצטרך להיעשות ע"ב תעודת תושב קבע, שמסתבר שניתן לעשות זאת כל עוד אני מציג מסמך המעיד שהופעל סעיף מגורים ארוכים (?) ובתנאי שממתין לי חוזה עבודה במדינת היעד. החברה באנגליה לא שמעה על האפשרות הזאת, והם יבדקו (אין לי מושג אם באנגליה זה בכלל אפשרי), החברה האירית גם לא שמעה על זה, אבל הם יותר אקטיביים - פנו לעו"ד שאישר שהאפשרות אכן קיימת. האם מישהו יודע אם זה אפשרי גם באנגליה? כמו כן, אני כרגע גר בגרמניה עם תעודת תושב מקומית. תעודת תושב הקבע הקודמת שלי בתוקף עד שנתיים מגורים מחוץ למדינה, מה שאומר שאני עדיין נחשב לתושב קבע ונותרו לי שנה וחודשיים. האם המעבר לאנגליה/אירלנד יכול להעשות ישירות מכאן, או שהוא חייב להעשות מהמדינה בה יש לי את מעמד תושב הקבע (ז"א לקפוץ לשם, להרשם בבית של חמי כתושב ולא יודע מה עוד - לא הכי נוח בלשון המעטה). החברה האירית בודקת לי את כל זה, אבל אני קצת במתח ומעניין אותי לדעת אם מישהו פה מכיר. תודה!!

Nobilis

New member
תשובה

נדמה לי שהנושא הזה (של מעבר בין מדינות אירופיות על בסיס תושבות קבע באחת מהן) לא יושם על ידי כל המדינות, ובריטניה אכן לא יישמה אותו. אני לא בטוח ב-100% בנושא, אבל זה מה שאני זוכר במעומעם מלפני אי אלו שנים.

shebrew

New member
תשובה חלקית..

קולגה שלי אזרחית רוסיה עם תעודת תושב קבע הונגרית (אחרי מגורים של אי אלו שנים בהונגריה) עברה ללונדון על עם בעלה ההונגרי על בסיס EEA. כעבור תקופה, הם התגרשו והמעסיק נעלץ להוציא לה ויזת עבודה כיוון שתושבות הקבע ההונגרית כשלעצמה לא נותנת זכאות לעבודה באנגליה. המצב שלך שונה כי אתה נשואי לאזרחית אירופאית אבל אני לא יודעת איך זה עובד כשאתה עובר לבד.....

sausack

New member
תודה על התשובות

מאירלנד החזירו לי תשובה חיובית, עכשיו נותר לראות איך עושים את זה ואם ניתן לעבור ישירות מכאן, או שאני צריך להציג משהו בשגרירות אנגליה במדינת תושבות הקבע (זו לא בעיה גדולה, הבעיה היא אם אני צריך להוכיח מגורים נוכחיים באותה מדינה, כי זה ייאלץ אותי להרשם מחדש בכל מיני מקומות למרות שתעודת תושב הקבע שלי כאמור בתוקף).

מאנגליה לא החזירו לי תשובה, אבל מצאתי באינטרנט את הציטוט הבא, שאני מעריך שבזה נסתם הגולל על הערוץ האנגלי:

Non-EU citizens with permanent residency in an EU country

Contrary to the EU directive, the UK does not accept permanent residence permits or cards issued by other EU countries. Citizens of non-EU countries who have been granted permanent residency in an EU country will be treated as other applicants from their native country.

Commander Bauer

New member
מי אמר לך שישללו את האזרחות הישראלית? שטויות

אין שום בעיה עם זה - תוציא בהקדם אזרחות גרמנית, ואז שתי האופציות שלך (של אנגליה) יהיו רלוונטיות.

ואני עדיין מאוד רוצה לדעת מי שיקר לך כדי שלא תוציא עוד אזרחות :)

crips

New member
לא ישללו, אבל

הוא יצטרך לוותר מרצון על האזרחות הישראלית כדי להיות זכאי לגרמנית.

בכל מקרה הוא גר בגרמניה רק שמונה חודשים, אז אזרחות גרמנית לא רלוונטית אליו בטווח הקרוב, אפילו אם נישואין לאזרחית גרמניה מקצרת את ההמתנה

sausack

New member
שלום ותודה על התגובה

לא אמרתי ישללו, התכוונתי לאבד במובן של לוותר. המדינה ממני הגעתי לא מאפשרת אזרחות כפולה במקרה של אזרוח אלא במקרים מיוחדים. בתחילת התהליך אתה אמור להצהיר על כוונה לוותר על האזרחות שברשותך, ובמעמד ההשבעה אתה אמור להיות בהליכי ויתור או משהו כזה. אז אני יודע שמשרד הפנים הישראלי לא מגיש תצהירים לממשלות זרות, אבל כל העניין של לשקר וכו' לא כ"כ נראה לי. אגב, הבנתי שגם גרמניה לא מאפשרת אזרחות כפולה במקרה של התאזרחות ע"ב מגורים? (תקן אותי אם אני טועה). אבל גם אם כן, מדובר בהצעות עבודה קונקרטיות לכרגע, מה שיהיה בעוד שנתיים (אני מבין שמדובר בשלוש שנות מגורים לנשואים לאזרח/ית גרמני/ה) רחוק ממני.

Commander Bauer

New member
אתה יכול תמיד לקבל מחדש אזרחות ישראלית

ולכן אתה יכול לעשות הכל על אמת - ובעתיד לקבלה מחדש בישראל.
וככה תהיה לך גרמנית בעתיד :)

זה לא כל כך פשוט

אם אני לא טועה, אין אפשרות להיות בעל אזרחות נוספת בנוסף לזו הגרמנית (נוביליס כתב פה לא מזמן שגרמניה מאפשרת כפל אזרחויות במקרה שגם האזרחות השנייה שייכת לאיחוד. בכל מקרה, ישראל היא לא חלק מהאיחוד). בנוסף, אני לא יודעת כמה "פשוט" יהיה לו לקבל חזרה את הישראלית אחרי שהוא ויתר עליה. זה לא עניין של מה בכך לוותר על אזרחות (גם מבחינה רגשית).

Commander Bauer

New member
ודאי שזה פשוט - חוק השבות חל, גם אם ויתר בעבר

על האזרחות.
לגבי גרמניה עצמה אני לא יודע אז לא אומר דבר בנושא זה.

republik

New member
אבל המדיניות של גרמניה די חשובה כאן....

ואכן, ברגע שהוא יבקש מחדש אזרחות ישראלית - הוא כבר לא יהיה זכאי לאזרחות גרמנית.
מעבר לזה, החוויות ששמעתי מאזרחים לא-ישראלים על היחס שמקבלים בנתב"ג הן לא ממש חיוביות.

Luis12

New member
אין טעם להתדיין מה זה פשוט או מורכב

מה כל אחד פה מגדיר כפשוט או מורכב זה כך או אחרת עניין סובייקטיבי, האם זה ניתן ? סביר להניח. ניתן לוותר על האזרחות הישראלית, להתאזרח בגרמניה ולרכוש את האזרחות הגרמנית ואז דרך חוק השבות להחזיר את הישראלית לאחר שכגרמני הגשת בקשה ל Beibehaltungsgenehmigungכלומר בקשה לשמור על האזרחות הגרמנית למרות רכישת הישראלית בחזרה ובקשה זו אושרה. זהו מסלול לא קצר ולפי הגדרותיי גם לא פשוט, אבל סביר להניח שאפשרי.

קיצור דיון מעניין רק אני לא בטוח כמה הוא נוגע לפותח השרשור.

RonspotNL14

New member
אני חושב רק על דבר אחד

אם התאזרחת במדינה איקס עלייך לפעול לפי החוק במדינה למשל כאן בהולנד יש קריטריונים לשמירת אזרחות נוספת לא כל אחד יכול לשמור עליה .. אמנם זה לא ממש הוגן שחלק כן מורשים (למשל נשואים) וחלק לא אבל עלייך לפעול לפי החוק במדינה ...

בכדי לקבל בחזרה אזרחות ישראלית אחרי שוויתרת

עליה, צריך לוותר על האזרחות האחרת, אם לא חל שינוי בחוק (לפני כמה שנים זה היה ככה, ולדעתי לא השתנה החוק מאז).
אין ספק שלו היה עליי לבחור באחת משתי האזרחויות שלי הייתי בוחרת בגרמנית בלי למצמץ ובלי לחשוב פעמיים. אבל אני מבינה שלא אצל כולם זה כזה ברור.

Commander Bauer

New member
איזה מקבץ של BULL...

http://www.piba.gov.il/Subject/Citi...ion/Pages/ViturImShmiraAlEzrachutKodemet.aspx

משרד הפני כותב לך שחור על פני לבן - הם יתנו לך אישור על וויתור על אזרחות, ואפשר להמשיך להיות "תושב ישראל"...

אם תקראי פה:
http://www.psakdin.co.il/fileprint.asp?filename=/minhali/private/ver_xipz.htm
כמה וכמה פעמים מצוין בפירוש, שחוק השבות לא מבדיל בין שימוש ראשון בו, לשימוש חוזר - כל מה שצריך זה כמו שכתוב - הוכחות על יהדות, והדרכון הזר (ולא הפקדתו, כפי שטענת).

אז תפסיקי לנסות ולהניא אנשים מלוותר על אזרחות ישראלית בכדי להשיג אזרחות זרה.

"לנסות להניא אנשים?"

מה אכפת לי מהם ומהאזרחות שלהם? מצדי שיישארו בלי אזרחות גם, בעיה שלי?
כשמכר קרוב הלך לפני מספר שנים לברר בדיוק את העניין הזה בקונסוליה של אחת ממדינות אירופה, זה מה שנאמר לו. תעשה עם זה מה שאתה רוצה. לילה טוב

republik

New member
את מי היא מנסה להניא?

את האדם המדומיין שקורא/יקרא את הפוסט הזה מתישהו וזה יהיה רלבנטי עבורו?...
כי כמו שכבר נאמר כאן, עבור פותח השרשור זה גם כך לא רלבנטי. ככה שאותו היא בטח לא "מנסה להניא".
דבר שני, אני חושב שבנאדם יתקשה למצוא יתרון מוחשי (כלומר, מעבר לאקט אידיאולוגי) בויתור על אזרחות ישראלית. זה עוד כסף, עוד בירוקרטיה, עוד "סיפור" בכניסה ויציאה מנתב"ג. בשביל מה?

RonspotNL14

New member
ביוקרטיה קיימת גם כשרוכשים אזרחות

או כשמהגרים בויתור על אזרחות זה סביבות של 90 יורו ויכול לקחת כמה חודשים לסיום התהליך גם זה לא כזה סיפור בכניסה ויציאה מהנמל צר לאכזב

republik

New member
כן,אבל ברכישת אזרחות יש יתרון

לפחות כשמדובר במהגר. בויתור על אזרחות אני לא יכול לחשוב על יתרון.
ברור שזה לא כזה סיפור, מה כבר אפשר לעשות לך?... אבל עדיין, מיותר בעיניי....

למעלה