מישהו יודע

popi199

New member
מישהו יודע

איפה אפשר להשיג שיבולת שועל באיכות טובה בארץ? נאמר לי שכבר לא משתמשים בזה באף מכון תערובת...

הורסמאן

New member
אין

למרות ש Never Say Never ואולי תמצאי משהו שמישהו מיבא, אך בעיקרון שיבולת שועל צריכה קור ובארץ אי אפשר לגדל שיבולת באיכות.

לשם ההמחשה, באנגליה לא מספיק קר בשביל שיבולת איכותית וסוסים באימונים מקבלים שיבולת סקוטית.

popi199

New member
מה אתה אומר...

לא ידעתי שזו הסיבה.

לפני איזה 7 שנים היינו מאכילים בזה וגם אז היה קשה למצוא אז אני משערת שעכשיו זה בלתי אפשרי ואם אפשרי אז זה בטח יקר בטירוף...

אוף, חבל.

הורסמאן

New member
לפני 70 שנה

אני מגזים, אבל משהו כמו :)
האכלנו (אני וחבר) בארץ במשך תקופה קצרה שיבולת שהחבר מצא בארץ והסוסים ירדו בצורה מפתיעה.
רק שנים אחרי זה כשנתקלתי בשיבולת באנגליה ולאומתה בשיבולת סקוטית למדתי להבין כמה דלה היתה השיבולת בארץ.
המעניין הוא שאם את מספרת לאנשים כאן שסוסים בארץ חיים משעורה לחוצה, הם לא מצליחים להבין איך, ואיך הם לא מתים.
כאן מאכילים עם שעורה, רק אם היא מבושלת במיים לפחות 8 שעות.

סביר להניח שגם השעורה, כמו השיבולת שגודלת באנגליה, היא מסוג/איכות שונה ולכן, בארץ, הייתי ממשיך להאכיל שעורה. תערובות למניהן יכולות להיות באותה מידה מצוינות, גרועות, או מה שבניהם. אפשר לבדוק אבל כדאי מאוד להזהר.

jgut

New member
מותר לשאול למה אתם רוצים לעבור

לשיבולת?
אני נתקלתי במישהו שהאכיל בחיטה (אם אני לא טועה) כי הסוס שלו היה אלרגי לשעורה. אבל זה היה המקרי היחידי שבו לא האכילו שעורה שידוע לי.

הורסמאן

New member
בארצות אחרות

מאכילים שיבולת ולכן אנחנו בזמנו ניסינו להאכיל שיבולת בארץ.
אני מניח שלפופי יש סיבות דומות.

jgut

New member
אתה יכול לפרט על היתרונות שלה?

כלומר לעומת שעורה לחוצה.
למה באנגליה הם מתפלאים שמאכילים פה בשעורה?

הורסמאן

New member
אני יכול לומר לך

שכאן, כנראה בגלל שזה טיפוס שונה של שעורה, (אך אינני יודע בוודאות) המחשבה, הידע, הנסיון, האגדות, או כולם ביחד, קובעים ש2 -3 קילו שעורה לא מבושלת = קוליק ומוות.

קראתי פעם זכרונות של קצין פרשים אנגלי ששירת בארץ בתקופת המנדט, ותיאר בפליאה את העובדה שבאזור שלנו סוסים אוכלים שעורה ולא מתים מזה.

שיבולת איכותית מכילה יותר חלבונים משעורה. מזיכרון, שעורה 9 -10 אחוז ושיבולת 16-17 אחוז. היא נחשבת נוחה לאיכול (בטח בהתיחס לשם שיש כאן לשעורה) ומשמשת כמזון המרוכז העיקרי לסוסים בעבודה. גם בתערובות השונות והכופתאות שמייצרים לסוסים בעבודה, המרכיב העיקרי הוא שיבולת.

popi199

New member
השיבולת

היא הגרעין שמתעכל בצורה הכי טובה אצל סוסים. יותר משעורה, יותר מתירס ולכן נחשב גם למזון הבטוח ביותר מבחינת קוליקים וכ'ו.

זה לפחות מה שידוע לי.

אני מאכילה כרגע כופתיות תערובת של גדרות, לפי מה שאני יודעת נחשבת לתערובת איכותית אבל עדיין הייתי מעדיפה שיבולת שועל.

danandgal

New member
אני הייתי מתקשרת לארנון של cavlor ושואלת אותו

ארנון מייבא אוכל מרוכז מחו"ל אז יש סיכוי שיש לו ואם אין בטח ידע למי יש בארץ
תעשה גוגל cavlor israel ותמצא אותו

למעלה