מישהו יודע מזה parallel port

Darkness Storm

New member
מישהו יודע מזה parallel port

אם אפשר בעברית ואם אין.......:( אז בבקשה קישורים לאיך לעבוד עם זה ומזה בכלל תודה רבה חברה

DarkArcher

New member
שער מקבילי

כמו זה של הדפסת למשל, תוכל למצוא חומר עליו, השאלה למה ? באיזה שפה ? תנסה את : www.codeguru.com http://www.programmersheaven.com תחפש בגוגל על אסמבלר ותמצא שם משהו..

yair24

Member
פורט פרללי...

כמו שענה לך קודמי פורט פרללי כדוגמת הפורט של המדפסת זה בעצם מספר מסוים של יציאות (נגיד 8) שיכולות להיות ב "1" לוגי או ב"0" לוגי וככה אתה יכול להעביר 256 מספרים (2 בחזקת 8) אפשר לקבל שליטה על הפורט של המדפסת בC יש כל מיני פקודות שאם אני לא טועה נמצאות בCONIO.H ונדמה לי שהן נקראות INPORT קורא את הערכים של הפורט. OUTPORT כותב לפורט. למה זה טוב? תחשוב על המדפסת שמחוברת לפורט הזה ובעזרת כל היציאות אתהבעצם שולט על המדפסת וניתן אם רוצים להפעיל חומרה אחרת (לאו דוקא מדפסת) בעזרת הפורט הזה. אם אתה מעוניין ויש לך סקופ אני יכול לשלוח לך DLL שכתבתי בC ותוכנית בVB שמשתמשת בDLL הזה על מנת לשנות את ערכי הפורט של המדפסת. יאיר

yair24

Member
המשך...

במדפסת יש 25 יציאות אבל עד כמה שאני זוכר ממה שקראתי לפני משהו כמו חצי שנה, אפשר לשלוט על 8 מהם יש אחד שהוא PARITY או משהו כזה (סופר את מספר האפסים והאחדים ב8 הפורטים ואם זה זוגי אז זה 0 אם זה אי זוגי אז 1) על ה8 האלו שניתנים לשליטה אתה שולט באמצעות הפקודות שאמרתי מקודם. יאיר

למעלה