מישהו יודע מה זה Cesaro Summability

פעם קראתי הסברים על זה..

וזה משהו מתמטי , ואני ומתמטיקה כמובן לא מסתדרים. אם תחפש באינטרנט תמצא המון אתרים שיסבירו את זה.. אם אני מצאתי.. גם אתה תצליח. גבר תביא נשיקה

TheHead

New member
Innuendo Cornecopria

היי, אינואנדו קורנקופריה זה אתר טול שמעוצב ע"י איש טוב מאוד. יש כמה וכמה גירסאות של האתר הזה צפות ברשת, חדשות יותר וחדשות פחות. האתר מלא בחומרים על דברים שקשורים לטוּל... כלומר, כל הקונספטים וכו´ שהם מזכירים פה ושם (ובעצם כל הזמן!). רצ"ב לינק לעמוד שאתה צריך. תקרא ותחזור ותכתוב לנו מה זה לעזאזל. יום טוב!

יא מאנייק לא היה לך כוח לקרוא הא :)

טוב אני קראתי ומשכתבה לי מקודם שזה נוסחה במתמטיקה צדקה ואני מצוטת מהאתר: "Summability of the Geometric Series 1 + z + z2 + z3 + z4 + ... is absolutely convergent when |z| < 1 with sum 1/(1-z). We saw this by examing the nth partial sum sn = 1 + z + z2 + z3 + ... + zn-1 which, by elementary mathematics, has the value sn = 1/(1-z) - zn/(1-z) Since for |z| < 1, lim zn = 0, the second term in this formula approaches 0, and the limit of the sequence sn of partial sums is 1/(1-z)." אני הבנתי מזה שזה נוסחה שלא נגמרת כאילו היא בלולאה אם אתם מבהינים מזה משהו אחר אז סבבה... באתר שנתת לי כתוב שם איזה 10 דפים על זה ששם בעצם כתוב על מטמתיקה וחלק מההיסטוריה שלה וכל מיני זיוני שכל עכשיו יש לי השארה מטורפת כזאת... מישהו מהלהקה לומד מתמטיקה והוא צריך ללמוד את זה וזה עשה לו כאב ראש ובגלל זה בשיר שומעים קולות של תינוק בוכה...הגיוני לא? אם אתם יודעים יותר אנא העשירו אותי...

למעלה