מישהו יודע מה זה משל הפיל והעיוורים

homeless1

New member
מישהו יודע מה זה משל הפיל והעיוורים

הייתה לי שאלה כזאת במבוא לפסיכולוגיה. אז אם מישהו יכול להעיר את עיניי... תודה חברים

Fingertip

New member
הממ...

אני מכיר את משל כזה מהרמב"ם, אם אני לא טועה. או אולי מהכוזרי
אבל אין לי מושג אם הוא קשור לפסיכולוגיה... המשל שאני מכיר הוא כזה: יש פיל. ויש עוורים שמעולם לא ראו פיל. שואלים אותם "מה זה פיל?" אז מה העוורים עושים
ממששים אותו כמובן. אחד ממשש את הרגל ואומר "פיל זה סוג של עץ
". השני ממשש את החדש ואומר "פיל זה סוג של נחש
". מישהו אחר ממשש את הזנב ואומר "פיל זה סוג של ענף
". וכו' וכו'. הסיבה לטעות של העוורים היא שהם לא יכלו להסתכל על הפיל עצמו, אלא רק על תוצאות שלו (רגליים, חדק וכו'). מקווה שעזרתי, אהד.

homeless1

New member
../images/Emo57.gifתודה רבה לכם על המידע

חבל שלא ידעתי אותו במבחן המכשיל שהיה היום. בכל אופן - הייתה שאלה אמריקאית לגבי זה, אז סימנתי "כל התשובות נכונות" - מה שבטוח

סיפור ידוע

מעשה בכמה עיוורים (נדמה לי, שהגירסא הקנונית מדברת על שבעה, אבל יש גם גירסאות אחרות, וזה לא ממש חשוב), שלא פגשו מימיהם פיל. והנה, הביאו פיל, והעמידוהו בפניהם, וכל אחד מהם התקרב אליו, ומישש אותו בחלק אחר של גופו. לאחר-מכן, הם שוחחו ביניהם. אמר האחד, שמישש את רגלו של הפיל: "הפיל דומה לעמוד גדול". "לא ולא", אמר חברו, שמישש את חדקו של הפיל, "הפיל דומה לחבל עבה וגמיש". "שניכם טועים", טען כנגדם שלישי, שמישש את הפיל באחת מאוזניו, "הפיל דומה למניפה". "על מה אתם מדברים, רבותיי?", התערב בשיחה הרביעי, שמישש את בטנו של הפיל, "הרי הפיל דומה לשק-עור תפוח". וכן הלאה, וכן הלאה, התערבו בשיחה גם החמישי, השישי והשביעי. הוסיפו העיוורים להתווכח ביניהם, ולא הצליחו להגיע להסכמה. אמרו, אתם, ילדים-- מי מהם צדק? למה, באמת, דומה הפיל?

limor 2

New member
אתה צודק שכל התשובות נכונות.

תסתכל בעמודים הראשונים של יחידה 6 ותראה את כל ההסברים.

limor 2

New member
המשל היה בנושא חשיבה ובא להראות

את הקשיים בפניהם עומדים החוקרים הרוצים לחקור את התחום: כל חוקר 'רואה ' רק את תהחום שלו ע"פ המושגים שלו, 'חשיבה' זה דבר שלא רואים כמו- העוורים, ועוד משהו, שאני לא זוכרת..

homeless1

New member
תגידי לימור, יש לי עוד שאלה

יש לי עוד שאלה לגבי המבחן: מה זה מתכון לאפיית עוגה? אלגוריתם,היוריסטיקה,אופרטור או אנגרמה? אני סימנתי אופרטור,והרבה סימנו אלגוריתם
כמו כן, לגבי המבחנים:מבחני יכולת ומבחני הישג: מה ההבדל? אני רשמתי במהימנות. יש הגיון בדבריי? תודה ובהצלחה

...Oo

New member
היי

בשתי השאלות עניתי כמוך (לא שזה אומר משהו
) ודווקא את משל הפיל והעיוורים זכרתי, ובכל זאת טעיתי
כמה זמן לוקח לציונים להגיע?

limor 2

New member
לדעתי..

המתכון לאפיית עוגה, לדעת זה אלגוריתם - הוראות ברורות המביאות לתוצאה וודאית וסופית במידה וממלאים אחריהן. לא נראה לי אופרטור, מפני שאופרטור זה פעולה שמבצעים המביאה לתוצאה מסוימת ואילו המתכון זה מספר אופרטורים. לגבי מבחני יכולת והישג- רשמתי דווקא במטרתם. מטרת מבחני ההישג לבדוק ידע שרכשנו ואילו מטרת מבחני יכולת לבדוק פוטנציאל שיתממש אם ניקח הכשרה מסוימת. זה לפחות מה שנראה לי, אבל במבחן הזה, נראה לי כמספר התלמידים כך מס' הדעות.. מקווה שהלך טוב !

בתור מי שלא למד מעולם פסיכולוגיה--

ברור לי, שמתכון הוא (מכל האפשרויות שהזכרת) אלגוריתם. כן, יצא לי ללמוד קצת מדעי-המחשב. זו אחת הדוגמאות המקובלות ביותר, כשמתחילים ללמד את מושג האלגוריתם.

למעלה