מישהו יודע? מאתגר..

pincasbk

New member
מישהו יודע? מאתגר..

יש לי בעיה.. הורדתי שיר ששמו st. louis blues עכשיו - השם של הקובץ אומר שהאמנים הראשיים הם הרבי הנקוק עם סטיבי וונדר - אבל כשאני פותח את זה עם הווינאמפ זה אומר לי שזה בכלל דיוק אלינגטון....! מישהו יודע על מה אני מדבר? מישהו מכיר את השיר בביצועים האלה? דרך אגב - לפי איך שזה נשמע זה דומה לדיוק (הסולו) ופחות להרבי, ויש שם את אחד מהסולואים של החצוצרה הכי יפים ששמעתי בחיים שלי... משהו פשוט ומדהים... אולי גם תגלו לי מי מנגן את זה?

FABER

New member
שלושת האמנים אכן מבצעים את השיר

דבר שמקשה יותר על הזיהוי , אבל אם יש ברשותך את הגירסא של הרבי הנקוק אז היחידי שיכל היה לנגן את הסולו שאתה כל כך אוהב הוא eddie henderson אם יש לך את הגירסא של דיוק אז הסיפור הוא כבר שונה ופה אני אבוד יותר ממך. אילו כלים יש בקטע? זה big band ? באיזה סיגנון זה מבוצע? בקלות אפשר להבחין בין הרבי לדיוק החל בסיגנון הנגינה דרך כמות הנגנים וכלה באיכות ההקלטה , אתה רק צריך לתת רמז:)

pincasbk

New member
אממ אז ככה

בהתחלה יש סולו קצר (40 שניות) של פסנתר עם בס ותופים (שאת האמת נשמע דומה לדיוק...) ואז יש לאיזה דקה מן שאלה ותשובה של סקסופון וחצוצרה... אחר כך סולו סקס (אם אני לא טועה זה אלט).. אחר כך הסולו של החצוצרה ואז סולו פסנתר שנשמע ממש כמו דיוק... אז יכול להיות שזה דיוק.. חחח... אבל מאתגר! אני לא יודע מי זה! אחר כך עוד סולו קטן של סקס ואז מסתיים עם חצוצרה וסקס ביחד חוזרים על אותה פרזה לאיזה דקה עם קרשנדו... משהו מדהים! עזרתי?

FABER

New member
בודאי שעזרת, את השיר מבצע דיוק

בלי ספק . אתה יכול למצוא אותו בדיסק שנקרא Verve Jazz Masters 4 בנוגע לנגן החצוצרה שלו אפשר לייחס את הקטע- אז הרשימה ארוכה ובשביל לאמר לך בוודאות מיהו האדון המחצרץ יש צורך במחקר מעמיק יותר . ניחוש שלי הוא שזה Cootie Williams אבל אל תתפוס אותי במילה , השם שלו הוא הראשון שקופץ לי לראש כשאני חושב על דיוק אלינגטון. Johnny Hodges הוא ללא ספק הסקסופוניסט שמנגן בקטע לצד (או ביחד ,איך שתרצה) החצוצרן

למעלה