מישהו יודע כמה זמן מחזיק פשתן טחון

tommythecat

New member
תודה

על ההתקפה האישית עלי אבל עדיין לא התייחסת לנושא עצמו. טענת משהו ואת לא מסוגלת להוכיח אותו. את נתלית בידע המקצועי שלך לכאורה אבל זה לא אומר כלום. באותה מידה מישהי בשם "בלבי2" היתה יכולה לכתוב הודעה שפשתן טחון מחזיק מעמד במשך שנים במקפיא והיא יודעת את זה כי היא "השקיעה 5 עשורים מחייה כדי להתמקצע בנושא". BFD. יוסי

בלבי

New member
לך (ורק לך) זה לא אומר כלום, יוסי.

וזה בסדר. הכל בסדר. אתה טוען שאני לא מסוגלת להוכיח. ואני טוענת שאיני צריכה להוכיח. גם לא מעניין אותי "להוכיח". אני לא ביוכימאית. אבל למדתי אצל ביוכימאים. למדתי אצל דוקטורים לתזונה שסיפקו לי ימבה אינפורמציה במשך 4 שנים. השתתפתי במיטב הכנסים. זה אמור לתת לי מספיק קרדיט. לך זה לא מספיק. זו לא בעיה שלי. בדיוק כמו שרופא (לצורך הדוגמא, להבדיל אלף הבדלות) לא צריך "להוכיח" למטופליו את טענותיו ולספק להם מאמרים ומחקרים (אשר יעידו כי הוא יודע על מה הוא מדבר). מי שלא נראה לו שילך לרופא אחר. ואיש מקצוע שלא יודע על מה הוא מדבר יפלט מהמקצוע ולא יהיו לו מטופלים (צר לי לאכזב אותך אבל אני נחשבת תותח בתחומי). אני יודעת את מה שאני יודעת. אני לא מוכנה להתעסק בטפל בשביל לרצות אף אחד. אני נכנסת לפורומים פה ושם כדי לתרום לקהילה. וממש לא כדי שיכנסו בי או ינזבו בי על כוונות טובות וטהורות. כן טרחתי להסביר לך את ההיגיון, שלפעמים טוב לעודד שימוש בו ! אגב, אם הייתי מתבססת על "סימוכין" מדעי יבש, המתייחס למצבי הבריאותי, הייתי יושבת היום על כסא גלגלים (אני לא צוחקת). מה הציל אותי ? רק ההיגיון שלי ושיקול דעת. כאן זה מצרך זול. אבל זה מה שהופך בעל מקצוע למעולה. היכולת לקחת נתונים ולסנכרן ביניהם ולהסיק מסקנות, ולאו דווקא לצטט איזה "סימוכין" שכמובן אפשר היום למצוא עבור כל נוד. שוב, הרבה מילים. בשבילך כפי הנראה חסרות משמעות. כפי שהבטחתי אני מתנדפת מפה ...

את צריכה להבין

שאנחנו לא מכירים אותך ולא יודעים מי את ומה את. כשהולכים לרופא, התעודה שלו תלויה על הקיר. כמו שאמר יוסי, יכולה להיכנס גם בילבי2 ולטעון ההפך, ולהגיד "כי ככה אני יודעת סמכו עלי" לא נותן לנו מספיק כלים לבדוק את העניין. אל תקחי את זה כל כך אישי, כי באמת אין סיבה. כולם פה רק מנסים להעשיר את הידע שלהם (גם אם זה לא תמיד נראה לך ככה
) ונוטים שלא להקשיב לטיעונים כמו "כי ככה זה הגיוני" אלא לדברים קצת יותר מבוססים. למה? כי בטח גם את יודעת שמה שההיגיון אומר לפעמים רחוק שנות אור ממה שקורה בתכלס, ומכיוון שאין דרך אחרת לדעת שמה שאדם טוען הוא אכן נכון.

ואל תתרגשי יותר מדי מיוסי

הוא בדיוק איבד היום 450 כבשים, ול 10 מהן הוא היה קשור במיוחד.

בלבי

New member
זה באמת לא תמיד נראה כך ../images/Emo13.gif

תודה על ההתייחסות הנעימה והאנושית, קודם כל. אני מבינה את מה שאת אומרת, באמת. ואני גם מבינה שהפורום מתנהל בסגנון מסויים. יחד עם זאת, אני תמיד טוענת - it's not what you say, it's how you say it אני לא לוקחת את זה אישי. באמת לא מכירים אותי. העולם הוירטואלי יכול להיות לא נעים לעיתים, אני כבר מנוסה. אבל באמת חבל על הגישה העויינת והתוקפנית והמזלזלת (לה "זכיתי", ע"י כולם חוץ ממך). כי מה זה גורר ? שאתם נשארים קומונה קטנה וסגורה (טוב, אולי זו המטרה). כשהייתם יכולים להרוויח (דרכי, במקרה זה) המון המון ידע תזונתי קצת אחר מהשבלונה שמלמדים ברחובות, עם "טוויסט" הוליסטי. על אחת כמה וכמה אם כולם פה רק מנסים להעשיר את הידע שלהם. אבל אם על כל פיפס אני צריכה לשלוף "הוכחות" ומחקרים תומכים, או לחילופין לספוג עלבונות, מי צריך את זה ??

החזקים שורדים ../images/Emo6.gif

דבר ראשון, את תלמדי מהר מאוד שזה כיף להעליב את יוסי וגם לא כל כך קשה. דבר שני שאת תלמדי זה שלא מתים פה על גישות הוליסטיות למיניהן, הרבה נובע מניסיון רע עם שטויות שנטורופתים אומרים לפעמים. זו התורה על רגל אחת. אם את רוצה את מוזמנת להישאר, ומהר מאוד תתאקלמי ותלמדי להטיח עלבונות בעצמך

אלי ו.

New member
תראי בלבי

זו לא בדיוק גישה עויינת, זו גישה שמחפשת מידע אמין. האינטרנט מלא במידע תזונתי לא אמין וחסר כל סימוכין, לא חסרים "מומחים" (גם מהזן ה"הוליסטי-טבעי") שכותבים שטויות חסרות ביסוס. הדרך הטובה ביותר לבדוק אמינות מידע היא לבקש סימוכין. כפי שכתבו לך, אנחנו באמת לא מכירים אותך, למעשה אנחנו כמעט לא מכירים אף אחד בפורום מעבר לכתיבה בפורום ולכן כשמישהו מביא אינפורמציה חדשה ולא מוכרת תהיה ממנו דרישה לסימוכין. ולא, לא מדובר על כל פיפס אלא בעיקר במידע שאינו מוכר.

Sybh

New member
אבל...

לא תמיד לסימוכין עצמם יש סימוכין ולעיתים, יש סימוכין שסותרים סימוכין אחרים.

אלי ו.

New member
נקודה מצויינת

אני מניח שאתה מנסה לומר שיש מחקרים שסותרים אחד את השני. במקרה כזה קודם כל לכאורה לכל דעה "יש על מי לסמוך" כך שגם אם אין אמת מוחלטת אפשר לטעון שלא מדובר בדעה שמישהו המציא אלא במשהו מוסמך. לפני שנטען כזה דבר נעבור על המחקרים ונבקר את המתודולוגיה (מאוד ממליץ לקרוא במאמרי הפורום על מחקרים בתזונה) של המחקרים. נוכל לחפש עוד מחקרים בנושא (אם יש מחקר אחד שמראה שתוסף מסוים מסייע להרזיה ומאה אחרים שלא הצליחו להראות כך נוכל לומר שהמחקר הראשון כנראה שגוי) וכו'.

למעלה