מישהו יודע כמה זמן מחזיק פשתן טחון

maiki1

New member
מישהו יודע כמה זמן מחזיק פשתן טחון

במקרר? האם ניתן להקפיא?

בלבי

New member
מה זה "מחזיק" ??

פשתן טחון שלא נאכל מיד לאחר הטחינה (עד חצי שעה נגיד) ערכו כקליפת השום. מתחמצן בצ'יק צ'ק. לכן אין שום טעם לקנות פשתן טחון בבית טבע. זה אבסורד שמוכרים אותו טחון מלחתחילה. פשוט עובדים על אנשים בעיניים. בכל אופן בצורתו המחומצנת את יכולה להחזיק כמה שתרצי במקרר או במקפיא ...

maiki1

New member
מה את/ה אומר/ת!

אז מה כל יום צריך לטחון מחדש? זו ממש עבודה!

בלבי

New member
נכון ... או לקחת אומגה 3 בכמוסות

לא רק כל יום לטחון מחדש, אלא לטחון ממש לפני האכילה ! זו בהחלט "עבודה" או לפחות "התעסקות". אבל מסוג הדברים שלוקחים שניות והופכים לטבע שני אם מתרגלים אליהם ומפנימים. יש לי בבית מטחנת קפה קטנה (לא עולה יקר) שקניתי במיוחד לטחינת זרעי הפשתן, אותם אני מוסיפה ליוגורט או לסלט. אצלי זה כבר עניין שבשיגרה. תמיד אפשר לקחת אומגה 3 בכמוסות (גם את זה אני עושה) ולחסוך את ההתעסקות.

אפשר לטחון ולהחזיק במקפיא לשבוע

שבועיים, לא יותר. אין צורך לטחון כל פעם.

בלבי

New member
חלילה לא כדי להיכנס לויכוח

אבל תהליך ההקפאה לא עוקף את תהליך ההתחמצנות. ברגע שזרעי הפשתן נטחנים ונחשפים לאור, אויר, חמצן (במקפיא אין אויר ?? ) כל רגע שעובר פוגע באיכותם ובערכם התזונתי. לשים אותם במקפיא מתוך הנחה שהנזק החימצוני יתמתן/יואט (ואתה בכל זאת מבין שאין טעם להחזיק גם במקפיא למעלה משבוע, כי לא נשאר שם כלום) זו ברירת מחדל שבאופן אישי לא הייתי בוחרת בה. תהליך ההקפאה גם ככה יש בו הרס משל עצמו. אין הרבה ערך לזרעי פשתן טחונים שנכנסו להקפאה. עם זרעי פשתן אין קיצורי דרך. ומי שלא בנוי להתעסקות הטחינה לפני שימוש, לא חייב. יש כמוסות ! אבל שכל אחד יעשה מה שהוא מבין, כמובן

tommythecat

New member
יש לך סימוכין?

אני לא רואה סיבה למה זרעי פשתן טחונים, הסגורים בשקית שמונעת את המגע שלהם עם האוויר, בטמפרטורה נמוכה ובחושך לא יכילו את מרבית ה n-3 שלהם. אני רוצה לראות את המחקרים עליהם את מתבססת כשאת קובעת שאיחסון זרעי פשתן טחונים במקפיא חסרים את הערך התזונתי המבוקש. אגב, גם את הכמוסות או שמן פשתן צריך לאחסן בצורה מסויימת שתבטיח את שמירת הערך התזונתי שלהם. מי מבטיח לך שהכמוסות לא נחשפו לחום/אור או דברים אחרים? יוסי

בלבי

New member
O.K

אתחיל דווקא מהכמוסות. אתה צודק מאוד. בדיוק מסיבה זו איני קונה סתם כמוסות של כל חברה. כי באמת אי אפשר לדעת ... בדקתי וחקרתי רבות רבות רבות בעניין (סיפור ארוך בפני עצמו שנמשך שנים). וכיום, לאחר שהגעתי למסקנותיי המלומדות, את מה שאני קונה אי אפשר בכלל להשיג בחנויות "רגילות". מבחינתי הגעתי ל BEST !ׁ(עפ"י הקריטריונים הקפדניים שלי), ולקח לי שנים למצוא. יש חברות שמחזיקות אומגה 3 ששווה קקה-דלה-שמטה (זה אגב נכון גם לגבי עוד תוספים). אבל יש כמה חברות שאפשר לסמוך עליהן. זו בהחלט נקודה חשובה. לגבי זרעי פשתן טחונים במקפיא לפעמים הגיון בריא זה כל מה שצריך (מה גם שלימודיי המקצועיים בתחום התזונה הם מספיק סימוכין בשבילי). תהליך ההקפאה (הביתי) רק מאט תהליכים (כמו ריקבון למשל) אך לא מונע אותם (אתה יכול לקרוא זאת בכל ספר או מאמר שדן בהקפאה, זו עובדה בסיסית). יש מזונות שאפשר לשמור זמן מאוד קצר במקפיא ויש מזונות שיחזיקו מעמד זמן ארוך יותר. הכל מתקלקל בסוף, גם במקפיא. על אחת כמה וכמה כשמדובר בחומר כל כך עדין ורגיש לתנאי סביבה כמו חומצות שומן אומגה 3. להחזיק אותם שלמים אין שום בעיה. אבל מרגע שנטחנו ונחשפו לחום/אור/אויר/לחות ושאר ירקות, תהליך ההתחמצנות בעיצומו. זו "פצצת זמן מתקתקת" מבחינה זו, ולכן מומלץ לאכול מיד לאחר הטחינה ! לקחת את הטחינה הזו ולארוז אותה בתנאים ביתיים ולשים במקפיא... באמת נראה לך שהמקפיא יעצור את תהליך החימצון שכבר החל ?? הקפאה יכולה קצת לעכב תהליכים טבעיים שקורים (ושכבר החלו נמרצות מרגע הטחינה), לא מעבר לזה. אויר נכנס להכל גם במקפיא (אלא אם כן מדובר באריזת וואקום). אנחנו מדברים על תנאים ביתיים, לא על אריזות וואקום, לא על הקפאה עמוקה ולא על מה שאפשר (אולי) לעשות בתנאי מעבדה. וכפי שכבר ציינתי, לתהליך ההקפאה עצמו הרס משל עצמו להרכב תזונתי של כל מזון!! כאן מדובר על חומר סופר סופר רגיש. אז מה כבר נשאר שם אחרי יומיים שלושה ?? אולי זה לא מדע מדוייק של 1+1=2, אבל מי שיש לו קצת ידע בתזונה וקצת ידע על הקפאה והרבה שכל, כן יכול לעשות את ה 1+1=2 שלו, ולהבין שזרעי פשתן טחונים בפריזר זו פשרה שתיתן תועלת מאוד חלקית במשך ימים ספורים בלבד ... ומי שזה לא "משכנע" אותו יכול מצידי לאכול גם חצץ !

Y a n i B

New member
שאני אבין:

צריך להאמין לך בגלל ש: א. לך יש היגיון בריא ולאחרים לא. ב. יש לך תואר בתזונה ולכן אתה בטח מבין בנושא. אתה לא מדבר סתם. ג. כי חצץ כנראה לא טעים. האם אני צודק?

Infin1ty

New member
הממ אז זה גורם לי לחשוב

האם יש הגיון בצריכת שמן פשתן שעומד במקרר? לפי ההגיון הבריא שלך, זה לא יתן לי יתרונות כי זה התחמצן.

בלבי

New member
שמן פשתן

ראשית, לא יתן לך הרבה יתרונות כי תתעלף רק מהטעם. טעמו מזעזע ומבחיל. ניסית ?? שומר נפשו ירחק. זו דרך מאוד "קשה" לצריכת אומגה 3. שנית, אכן שמן פשתן נוטה להתחמצן עם האויר. באסכולת התזונה הטבעית (אליה אני שייכת) השמן הזה לא מי יודע מה מומלץ. בכל אופן, מוצר שאלי לא נכנס הביתה. בגלל שאומגה 3 זו מולקולה לא יציבה, הרגישה לחום ולאור, ומתפרקת בקלות, אכן יש לשמור את השמן הזה במקרר, ויש לקנות בקבוק כהה בלבד, אשר כביכול "מגן" עליו כמעה ממגע עם אור. אני לא הייתי ממליצה לך על שמן פשתן.

Infin1ty

New member
בגלל הטעם לא היית ממליצה לי?

אז אין לי בעיה איתו דווקא. ואגב, איפה יוסי שיצחק עלייך שיש לך בהודעה כשל לוגי
?

בלבי

New member
עכשיו הבנתי. ילדון בן 17.

"איפה יוסי שיצחק עליך" ? תת רמה. ואם זה מה שהבנת, שבגלל הטעם לא הייתי ממליצה לך, אז תשתה גלונים !

Y a n i B

New member
הכשלים האלה זה פשוט תענוג!

בבקשה תגיבי להודעה שלי כדי שנהנה עוד קצת.

Infin1ty

New member
נכון אני "ילדון" בן 17

Got Problems? אז כנראה רוב האנשים בעולם שצורכים שמן פשתן הם מטומטמים.

tommythecat

New member
כל כך הרבה מילים

ולא אמרת כלום. אני יכול להתחיל להתייחס לשטויות שכתבת בהודעה אבל זה רק יסיט את הנושא ממה שנדון כאן והוא חוסר היכולת שלך לספק סימוכין למה שאמרת. יוסי אגב, "לימודייך המקצועיים" בתחום התזונה הם לא סימוכין. הם בסה"כ כשל לוגי מסוג אד ורקונדיאם (ad verecundiam) שאולי יעבוד לך במקומות אחרים אבל לא כאן.

בלבי

New member
יוסי !

ברור לי כי אתה מעוניין לנהל כאן פורום סגור דיקטטורי בו כותבים 5 אנשים קבועים, שאגב מאוד אוהבים להשתלח ולהצליף בכל דיכפין. אני מבינה שזה מה שאתה מעודד, ודואג נאמנה להבריח מכאן את כל מי שרק מעיז להתקרב. וגם עושה זאת בשחצנות, יהירות ורוע לב שלא ברא השטן. כולם כותבים שטויות, כל העולם הוא כשל לוגי, רק אתה גאון. יש לי חדשות בשבילך. אני לא "צריכה" להוכיח כלום לאף אחד ! לספק לך "סימוכין" על הידע שלי ?? על מה שהשקעתי עשור מחיי כדי להתמקצע בו (תחום התזונה הטבעית) ?? למה ?? נראה לך שמשעמם לי ?? להתחיל לחפש מחקרים/מאמרים... לבזבז שעות... כדי שיוסי יהיה מרוצה ויתן לי "אישור" שאני עומדת בקריטריונים שלו ??
הזוי לחלוטין. מזמן עברתי את גיל 16 בו אמא עושה לי עם האצבע "נו נו נו". היכן שאיני רצויה או מוערכת אין לי עניין להיות. אני בטוחה שתשמח לשמוע שלא אטריד אתכם יותר. כל טוב.

Infin1ty

New member
אומנם לא יוסי

אבל הפורום הזה דוגל בהוכחות אמיתיות, ולא בגלל שיש לי ניסיון ובלה בלה.. איך בדיוק יש לך ניסיון לדעת עם הזרעי פשתן התחמצנו במקפיא? יש לך מכשיר מיוחד? יש לך תנאי מעבדה? ואגב, איפה למדת תזונה?

למעלה