מישהו יודע במקרה

beivushtang

New member
מישהו יודע במקרה

מה היחס בין רזולוציה לגודל הדפסה מקסימלי ?

beivushtang

New member
עשיתי חישוב

שבמסך מחשב לרוחב, (31 ס"מ) נכנסים נגיד 1024 פיקסלים, לפי החישוב הזה, אפשר באותה איכות להדפיס תמונה של כמעט מטר לרוחב עם הקנון 300D, נראה לכם הגיוני ??

nightjar

New member
לא משווים מסך עם הדפסה.

מדפסות הרבה יותר איכותיות ממסך ולכן המגבלות של הקובץ ניכרות בהדפסה. לפי הנתונים שלך רזולוציית המסך היא קצת מעל 80DPI. הדפסה באיכות כזו תיראה מפוקסלת. בדרך כלל ממליצים להדפיס ברזולוציה של 300DPI. כפי שנכתב כאן רבות ניתן להגיע לתוצאות סבירות גם עם 150-200DPI. זה תלוי במידה רבה מאיזה מרחק מסתכלים על התמונה. זכור שאתה לא בוחן תמונה על קיר מאותו המרחק שאתה מתבונן באלבום. במקרה הגרוע (כלומר לעתים קרובות) יש למתוח את התמונה, כלומר להוסיף לה פיקסלים ע"י אינטרפולציה בתוכנת עריכה. TED כתב על כך, חפש במאמרים בפורום צילום אומנותי.

מרביק1

New member
נצל"ש. ראשית אחלה מאמר. שנית

בהנחה שאני מפתחת תמונות רק בגודל סטנדרטי (10X15) האם יש הבדל נראה לעין בין תמונה שצולמה במצלמה עם 4 מגה פיקסלים לבין מצלמה שצולמה עם 3 מגה פיקסלים?

arnond

New member
אווווופפפססס ../images/Emo9.gif

פליטה מקלדת: שבעלתי = שהעלתי .....

arnond

New member
אז אם אתה מתעקש

גם "פליטה מקלדת" יכולה להיות מקרה קלאסי..... (ונשאיר את הפירוש לדמיון החברים. בכל זאת יש כאן ילדים....)

זה בא מהאצבע לא מהראש

המקשים פשוט קרובים - גם אני מבלבל הרבה בין "ה" ל-"ב"

Gep

New member
אני לא מצליח לראות את המחשבון

משהו על אבטחה ו-- MACROS זה באמת קובץ שמחשב הבדלי רזולוציות, מאוד מסקרן... יש לך מושג למה אני לא רואה אותו ?

beivushtang

New member
אבל ..

נגיד אני רוצה להדפיס תמונה גדולה (נגיד מטר על שישים ס"מ, או יותר גדול,) לפי המחשבון אני אצטרך 20 מגה פיקסל ב 150 DPI .. אז מה ? כל פוסטר של צילום שרואים הוא ממצלמת 20 מגה פיקסל לפחות ? אני לא מבין, מצלמות פילמים רגילות, איך זה עובד שם, כמה "מגה פיקסלים" בעצם הן מפיקות ? ועוד משהו, מישהו מכיר איזה אתר כמו dpreview או dcresource שעוסק במצלמות פילם ?

beivushtang

New member
ועוד משהו,

אם המסך שלי הוא 80 DPI, למה אי אפשר להדפיס ככה? איך זה שאת המסך לא רואים מפוקסל ?

arnond

New member
פוסטרים

פוסטר גדול מדפיסים ב DPI נמוך מכיוון שלא מסתכלים עליו מאותו מרחק כמו שמסתכלים על תמונה קטנה, ולכן "כלל" ה 300DPI, לא תופס. קח לדוגמא פוסטר לא גדול מידי, למשל בתחנות אוטובוס. מרחוק הם נראים טוב, אבל מקרוב רואים את ה"פיקסלים" של התמונה (שמתי מרכאות כי אלו לא ממש פיקסלים אבל משהוא דומה). וחוצמזה, בהרבה מקרים, כשמגדילים לפוסטרי ענק, מצלמים בפורמט בינוני או גדול ומהפילמים הסרוקים מקבלים קבצים של מאות מגה בייטים. לא מזמן יצא גב של פוג'י למצלמות פורמט בינוני עם 20 מגה פיקסלים שיודע להפיק קבצים של 40 מגה פיקסלים (אבל עולה כ 22000 $....)

למעלה