חמין של שרי אנסקי - מומלץ
חמין של שרי אנסקי, נוסה בהצלחה מאת: חנהפו 24/12/02 | 14:26 כך אמרו האוכלים. הכמות ל-7-6 סועדים 2 כוסות שעועית לבנה קטנה 1 בצל חצוי וחתוך לרצועות 4 עצמות בקר עם מח 1.5-1 קג בשר שריר, שפונדרה חזה או צואר של כבש או כרעיים של אווז תפו"א קלופים וחצויים כמספר הסועדים 6 ביצים 1 בצל שלם עם הקליפה מעיים ממולאים חומרים לקציצת לחם ושקית אורז 3 בצלים קצוצים 300גר´ בשר טחון (לא הכרחי) 1 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים 2 כוסות אורז שטוף 1 ביצה טרופה 1/2 לחם לבן אחיד או 3/4 חלה לא ממש טריים 1/2 כוס קמח פלפל שחור מלח שמן להכנת קציצת הלחם והאורז: לטגן את הבצלים הקצוציםעד שיזהיבו, להוסיף את הבשר הטחון לטגן עוד כמה דקות ולתבל. - בתערובת הזו משתמשים פעמיים. מסירים את החלק הקשה מהלחם ומרטיבים במים וסוחטים מוסיפים מחצית מתערובת הבצל המטוגן ביצה טרופה ותבלינים וגם 2 כפות מהפטרוזיליה הקצוצה. מניחים לרבע שעה , צרים קציצות מגלגלים בקמח ומטגנים עד שישחימו משני הצדדים. לשקית האורז: בשקית מבד כותנה או בשקית קוקי שמים את האורז שארית תערובת הבצל, פטרוזיליה כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם אם משתמשים בשקית קוקי יש להוסיף מים לאורז, בשקית בד- אין צורך קושרים את השקית במקום הגבוה ב-2 אצבעות מגובה האורז כדי לתת לאורז מקום לתפוח. החמין: לנגב את הבשר שיכול להיות בחתיכה אחת או בקוביות לטגן את הבשר מכל הצדדים עד שמשחים,להוציא מהסיר. לטגן את רצועות הבצל, מוסיפים את השעועית מסוננת, מלח ופלפל שחור, בין השעועית דוחפים את העצמות מוסיפים את הבצל השלם, מעל מניחים את הבשר ושוב תיבול מעל מסדרים את שקית האורז מעיים השכבה העליונה היא של קציצות הלחם,תפו"א וביציםממלאים במים שיגיעו עד לגובה אמצע הקציצות ומרתיחים, מבשלים על אש קטנה 20 דקות,מתקנים תיבול ואם יש צורך מוסיפים עוד מים רותחים ולתנור או לפלטה .