מישהו יודע איך ...

מישהו יודע איך ...

איך ניתן להגביל את המשתמש שלא ישנה את גודל הפורם? הורדתי את לחצן ההגדלה אבל זה לא מספיק כי אפשר לשנות את הגודל גם מהצדדים של הפורם חיפשתי במאפיינים ולא מצאתי וגם אם יש אפשרות להסיר את לחצן ההגדלה מהפורם בכלל כי מה שאני עשיתי זה ה-ENABLED שלו שיניתי ל FALSE אך הוא עדיין קיים

פיתרון

גם אני נתקלתי בבעיה-פשוט משנים את אחד המאפיינים של הטופס . שכחתי את השם של המאפיין אבל זה מאותחל ל-2 שזה אומר FIXED SINGLE יש 5 אפשרויות אחת מוחקת את כל מסגרת החלון , אחת מונעת את שינוי גודל החלון וכו... תחפש את המאפיין אני זוכר שהוא מתחיל ב A

cald

New member
למה לא טימר?

למה שלא תיצור טימר שעובד כל הזמן, עם interval של 1 בתוך הטימור תרשום פקודות שקובעות את הפורם לגודל הראשוני. לדוגמה אתה יכול להגדיר שני משתנים: FormWidth, ו FormHeight, אשר ב Form_Load תכניס להם את Form.width, Form.height, ואז הטימר יקבע את הרוחב והגובה של הפורם למשתנים האלו. קוד מלא לדוגמה: - - - Dim FormWidth, FormHeight Private Sub Form_Load() FormWidth = Form1.Width FormHeight = Form1.Height End Sub Private Sub Timer1_Timer() Form1.Width = FormWidth Form1.Height = FormHeight End Sub

זה למה...

1.זה פחוות אסטתי ומבלבל מפני שעדיין יש לך את החיצים שאמורים לאפשר שינוי גודל של החלון 2.במקרה של עומס של טיימרים הפקודות לא יעבדו טוב 3.זו לא הדרך החוקית לעשות את זה

eliranh

New member
הנה שתי אפשרויות

אחד זה ככה Private Sub Form_Resize() Form1.Height = 3600 Form1.Width = 4800 End Sub שני זה לשנות את ה bordsyle של הפורום ל0

למעלה