מישהו יודע איטלקית?

gracie

New member
מישהו יודע איטלקית?

אני מתרגמת לעצמי שירים (מאסימו די קאטאלדו, אם מישהו מכיר), ויש מילה (בעצם שתיים, אבל נראה לי שהן קשורות) שלא מצאתי במילון. נראה לי שזה סלנג, או קיצור....: sara' saro' אז אם מישהו יודע... אה, וגם: gia' תודה...

lilach de

New member
איזו חמודה!

טוב, במסגרת ערב מתרגמים ומשוררים.. ועד שיגיעו כל האיטלקים, (הם עדיין בשנת הצהרים שלהם, כמובן..) אנסה אני את זכרוני בתקווה שלא אטעה אותך.. piu' פירושו - עוד, או יותר נכון: יותר מ.. כמו במשפט: piu' bella di te שמשמעו: יותר יפה ממך sara' ן - saro' הם צורות העתיד של הפועל להיות saro' זה גוף ראשון יחיד, כלומר: אני אהיה, ובקצרה: אהיה. sara' זה גוף שלישי יחיד, כלומר: זה יהיה, ובקצרה, יהיה. ולדוגמה: che sara' sara' עוד שאלות ? ciao e bouna sera di Tel Aviv :)

lilach de

New member
ועוד מילה ששכחתי

gia' פירושה כבר. מסתדר לך בפזל התרגום ? תביאי את כל השיר, יש כאן אנשים במצב רוח רומנטי-שמאלצי לקראת יום האוהבים..

gracie

New member
תודה, תודה תודה!

עזרת לי מאוד, והשיר מתחיל לקבל צורה.... אם כבר הצעת לי עוד עזרה, אז יש משפט ממש בעיתי: la mia orbita alla tua si avvicina piu che mai ככל שאני ממשיכה עם השיר הזה, אני ממש מתחילה לאהוב איטלקית!!

gracie

New member
אופס, לא ראיתי את ההודעה השניה שלך.

הנה השיר: massimo di cataldo- non ci perderemo mai Sarà la musica che unisce qualcosa ci colpisce e poi mi guardi come non hai fatto mai sarà che già mi senti dentro e il movimento sale sù ancora non capisco cosa sei io satellite di te nello spazio tra di noi dimmi adesso che mi vuoi perchè sento forte che non ci perderemo mai neanche se vorrai e se tu vorrai sai che io sarò con te non ci perderemo mai perchè tu mi hai e io sono dentro te non ci perderemo mai neanche se vorrai e se tu vorrai sai che io sarò con te non ci perderemo mai perchè tu mi hai perchè tu mi hai sarà la musica che cresce non faccio più scommesse ormai è forte l’attrazione tra di noi la mia orbita alla tua si avvicina più

brescia

New member
mishehu yodea italkit!

Sarò and Sarà are the past from of ESSERE - to be sarò 1st person sarò - means will be . già means well or something like this or ALREADY kvar in hebrew. It don't seem that with your knowlege in italian you will be able to translate peoms in italian which is even difficult for translators. you better look for a right translator or the book , if exist such. Anyhow I can help you. Just write to me :[email protected]. All the best M

פלינט1

New member
ל- ברשה M, לילך וחובבת השירה

צודק ברשה, קשה לתרגם את השיר כשאין לך ידע מעמיק באיטלקית. המילון בלבד אינו מספיק לצורך זה. "סרה" אכן זה צורת העתיד בגוף שלישי של הפועל להיות, אך בשירים הכוונות לעיתים יותר מעורפלת ופחות חד משמעיות, ויש לקרוא ולהבין אותם - יותר מאשר סתם אסופה וקובץ מילים מתורגמות. הייתי מתרגם "סרה" במישפט הראשון לא סתם יהיה, אלא: אפילו אם יהיה, והיה ויקרה, והיה ויהיה. האינטונציה חשובה מאוד לצורך הבנה, ולכך צריך הרבה נסיון, ולא רק כוונות טובות (למרות שלילך כרגיל עלא כייפק - סלוטי דה רומא, לא סלוטי די רומא, אבל זה כבר היטפלות לקטנות). אורביטה: הכוונה למסלול אליפטי שבהן נעות חלליות בחלל החיצון. הכוונה לשני הנאהבים שמסתובבים סביב עצמם וסביב מטרה שמימית. יאללה אפסיק להיתפלסף, ולילך הפסיקי לגרור אותי לפיוטיות יתר. את זוכרת שאת מוזמנת לקפוצ'ינו באביב? פלינט.

פלינט1

New member
תוספת

תירגמתי קודם מהזיכרון. עכשיו כשהטקסט מולי, המילה "סרה" משמעותה בכלל בעבר. איך זה אפשרי אם זאת הטייה עתידית של הפועל להיות? בשפה עשירה כמו האיטלקית הכל אפשרי. היתה זאת המוסיקה שמאחדת (מקרבת) משהו שנגע בנו (פגע כחיצו של קופידון) את מביטה בי כפי שלא עשית זאת מעולם (יענו, כמו בבליינד דייט) ההיה זאת מפני שכבר את מרגישה אותי בתוכך והזרמים עולים מעלה (תרגום המילה "תנועה" עולה למעלה - חסר משמעות בקונטקסט) עדיין ניבצר ממני להבין מי את (לא מה את בתרגום מילולי). וכו' וכו'... הבאתם שיר של חרמן מתוסכל, אבל אחרי נישואים פיקטיבים בפורום - זה גם לטובה. אללה מעאק, פלינט.

shermond

New member
פלינט!!

עושה מסיבת אביב (חושב שהוא ארנביב) ומזמין רק את לילך... להעלב??

lilach de

New member
ד"ש מהנטפלת לקטנות ../images/Emo8.gif

ואפרופו קטנות, מה עם המפית שהתחננתי לה??? כמה אפשר להתרפס ולבקש, הא? סלוטי די תל אביב (די ולא דה, כי זהו ניב איטלקי מיוחד של יוצאי עיראק ואנגליה.. -איקון של הוצאת לשון-

פלינט1

New member
לשרי לילכי.. ובאין מפית.

שרמונד, פעם הוזמנת לפגישה ברומא, אך לבסוף זרקת לנו וידוי על חשש מניפוץ מיתוסים. (תודה על המיתוסים). אז שבי בלול, ולכי לפגוש את נשות המרתף - בסאונה המיועדת לנשות אגודת ישראל בלבד.. לילכי. בדאלאק יקירתי, אנסה להפיץ את ניב אור יהודה בואכה רמת גן גם לאקדמיה ללשון דנטה אליגיירי שבספגטי לנד. מפית. השתגעת? מפית קטנה גרמה סופה עזה תשובה ספגתי, בעיקר קללה. חיפשו קורבן בכל הכפר ובסוף פוטר לבלר זוטר. נעלתי מגירה, סגרתי העט ותשקוט שוב הארץ בווינט. פלינט.

shermond

New member
פלינטושקה

לא יכול להיות.... א- אנלא זוכרת על איזה מיתוסים דיברת, אבל אם אתה אומר זה בטח נכון
ב- אנחנו אוהבים לקרוא את מה שאתה כותב, מה אמר לך משהו לא יפה?? תראה לי אותו?? ג- אין לי שום דבר נגד נשות אגודת ישראל.. עם סאונה יש לי בעיה

פלינט1

New member
מה לא יכול להיות?

זה היה בתקופה שחיפשת עו"ד בכדי שיסדר לך ניירות שהייה בארץ המגף. הזמנו אותך לרומא, איל, אני וכמובן שלייפי הקטן, אך העדפת קפה בכיכר רבין על קפוצ'ינו במיאצה נבונה, שאותה כיניתי ובצדק - מלכודת לתירים בישיבה. אם יש לך בעיה עם הסאונה - יש מיקווה. כתובת תקבלי מריו במרתף.

shermond

New member
חח, חמוד שלי

איך אני יכולה לסרב לקפוצינו?? ועוד ברומא.. זה הדולרים הם שמאכזבים.. חכה אשבור בלטה.. כבר באה :))

gracie

New member
אבל זה לא poams , זה בסך הכל

שירי פופ/ רוק, איך שלא תקרא לזה. השפה די פשוטה.

gracie

New member
הקטע הוא גם:

שהתרגום הוא רק בשבילי. אני מאד אוהבת את השירים של הזמר הזה, ורק רציתי לדעת מה הרעיון הכללי של השירים. רק בשביל להינות מהם באופן פרטי, ככה שכמה שהתרגום שלי דפוק, זה לא ממש הורס לי....

למעלה