מישהו יודע אולי...

Ludwig

New member
ואפשר להגיע גם בסירה...

משוק פְּרַטוּ-נָאם (ประตูน้ำ / Pràtu:ná:m) לשוק בּוֹבֶּה (โบ๊เบ๊ / bóbé) אפשר להגיע בסירה לאורך התעלה (คลอง / khlo:ŋ), מתחנת "Pratunam" לתחנת "Bobe", ממש פשוט

IndianaJones

New member
KHLONG SAN SAEB

בהחלט אפשר בסירה מפראטו נאם וגם ממעלה סוקומוויט . וגם למי שמגיע מהצד של קאו סאן אפשר בסירה מה Golden Mountain אחד מקיצורי הדרך המדליקים ביותר לדעתי בין סוקומוויט וקאוסאן . יש תחנות גם בסואי נענע , סואי 15 , ואסוק(למשל בשביל השגרירות). השוק מדליק למרות שדי זהה במה שייש בו ל פראטונאם . לגבי ה DEMOCRACY MONUMENT = ANUSAWALI PRACHA TI PA THAI הוא נמצא שם משנות ה 30-40 בסגנון איטלקי של מוסוליני(השתמשו אפילו בארכיטקט איטלקי מהחברה' של מוסוליני). כוונת האנדרטה היא "דמוקרטיה ממשטר עריצות של מונארכיה אבסולוטית" כמו שהיתה בסיאם עד להפיכה הצבאית ב 1932 למרות ההיסטוריה הפאשיסטית של האנדרטה מדובר באנדרטה ממש יפה ומרשימה איך אפשר להתבלבל בין ה דמוקרסי מונומנט לבין ה ויקטורי מונומנט ?(כשנוסעים בסוף שבוע ב סקיי-טריין לצ'אטוצ'אק יש תצפית ממש ממש יפה מלמעלה על ה ויקטורי מונומנט)

קרלטון

New member
עניין של טעם כנראה...

שני המונומנטים לא נראים לי מרשימים במיוחד, גושי בטון בלי הרבה אסטתיקה. איזו מזרקה מעוצבת עם יותר נוי ציבורי מסביבה יותר מושקע היתה עושה את העבודה יותר טוב לדעתי (החסרון הוא שהם היו צריכים לגרום לה לעבוד, וזה בטח היה מתפקשש רוב הזמן, נו טוב).

IndianaJones

New member
מתי פעם אחרונה ?

הסתכלת מקרוב על ה דמוקרסי מונומנט ? יש לו מבנה מיוחד שמשולבים בו המון פסלים . ממש מעניין . הרבה יותר מיוחד מאוד איזה גינה באנאלית . הויקטורי מונומנט - בהחלט אין בו שום דבר יפה , אבל הוא מעניין מאוד , ובמבט מלמעלה ממרומי הסקיי-טריין או הגשר העילי להולכי רגל שמסביב לכיכר בהחלט נותן לה נופך מעניין ומיוחד . איזה מזרקה מעוצבת ? כמו זאת בכיכר דיזנגוף אולי ?!?

קרלטון

New member
חחח לא כמו זאת שבדיזנגוף ../images/Emo6.gif

חשבתי יותר בכיוון של המזרקות בכיכרות של אירופה. גם שם אפשר לשלב פסלים בכיף. הגשר העילי בויקטורי מונומנט בהחלט נותן אפשרות צפייה מיוחדת לכיכר הזאת ובאמת חבל שלא שמו שם משהו יותר יפה ומרשים. לגבי הדמוקרסי מונומנט.... זה לא כאילו שקל להסתכל עליו מקרוב עם מה שהולך בכיכר הזאת. טוב, עכשיו חיפשתי תמונות גדולות שלו, הממ.... טוב, אולי לא מגיע לו שאני אקרא לו גוש בטון חסר צורה, אבל במקרה הטוב הייתי נותן לו "עובר", באמת. אני לא מתחבר לארבעת הכנפיים הענקיות והמגושמות האלה. 6 בסולם קרלטון.

למעלה