מישהו יודע אולי...

noet

New member
מישהו יודע אולי...

איפה אני כולה למצוא ג'ינס ליוויס (אמיתי, או חיקוי טוב- עדיף חיקוי...) במחירים סבירים? מצאתי רק בצ'אטוצ'אק והם לא משהו... קשים כאלה... הבטחתי לאבא שאני אחזור עם כמה כאלה... תודה רבה

noet

New member
אף פעם לא הייתי שם...

איפה זה ועד מתי זה פתוח? זה השוק או הקניון? תודה רבה

קרלטון

New member
שווקים

פראטונם ברחוב פצ'בורי - יש את הבניין עם מספר הקומות עם הרבה חנויות זולות שמוכרות בעיקר בסיטונאות אבל גם יחידות בודדות. יש גם שוק מסביבו. כל הסיפור הזה נמצא בצד הצפוני של הרחוב. (לא כל כך רחוק מפאנטיפ פלאזה שנמצא בצד הדרומי של הרחוב). לא לבלבל עם הקניון החדש פלטיניום שנמצא בצד הדרומי. Bobae Tower - יותר מערבה משם, בדרך ל Democracy Monument. עדיף להגיע בבוקר לא בסופשבוע. במיוחד bobae נפתח מוקדם מאוד בבוקר, אחה"צ כבר החנויות מתחילות להיסגר. את יכולה להגיע לשני המקומות האלה עם מונית או עם סירה. אם ההסבר לא ברור, תגידי מאיפה את יוצאת או מה את מכירה בבנגקוק ואני אנסה להסביר לפי זה.

noet

New member
סבבה,תודה רבה

נראה לי שהבנתי, קןראים לו קניון פראטונם לא? הוא פינתי בצומת הגדולה, אם אני באה מכיוון big c אז הוא מיד אחרי הצומת בצד ימין, כן? אז השוק זה פשוט מסביבו? איפה Bobae Tower לא ממש הבנתי אבל אני אבדוק במפה. אני בעיקרון באה מכיוון סוי 22 , סוקומוויט, אם בראש שלך להסביר לי........ אני הולכת עכשיו. נשארו לי שבועיים בבנגקוק ואני לא יודעת איך לנצל אותם, יש לכם רעיונות?

קרלטון

New member
האיזור שהתכוונתי אליו

הוא קצת יותר מערבי - כלומר אם את באה מ-Big C את פונה שמאלה ולא ימינה. אבל את האיזור את מכירה, תשאלי שם על פראטונם מרקט. להגיע לBobae תצטרכי להמשיך מערבה באותו רחוב.

Benkok

New member
שני בניינים שונים...

ה"קניון" אליו את מתכוונת נקרא "פראטונם סנטר" והוא אכן יושב מיד אחרי הצומת שאחרי הBIG C מצד ימין. הבניין אליו מתכוון קרלטון הוא הלב של שוק הפראטונם ונקרא BAYOK 1. אם תמשיכי מהBIG C עוד 500 מטר למעלה (לכיוון הויקטורי מוניומנט) אז מצד שמאלה יש את מלון הINDRA REGENT והוא בעצם הכניסה לשוק הפראטונם. הBOBAE נמצא בדרך מהMBK לאיזור הקאוסן. אם תמשיכי מערבה על רחוב RAMA 1 (סוקומוויט מערבה נקרא PLOENCHIT שהופך לRAMA 1 אחרי הצומת של הWTC) אז תגיעי לצומת T. שמאלה ייקח אותך לאיזור הצ'יינה טאון ותחנת הרכבת האו למפונג, וימינה ייקח אותך על לBOBEA MARKET (לכיוון התחלת פצ'בורי)

Benkok

New member
בדיוק...זה רחוב "RAMA 1"

ואם תמשיכי שם ישר ובT תקחי ימינה, תגיעי לBOBEA.

Benkok

New member
חחח אתה מתקן את קרלטון?

תתפלא, אבל קרלטון התכוון לDEMOCRACY MONUMENT (שהיא הכיכר הגדולה על רחוב ראצ'דאמנון בדרך לאיזור הקאוסן) ולא לVICTORY MONUMENT (שהיא הכיכר הגדולה המפרידה בין רחוב PAYATHAI לרחוב PAHOLYOTIN.

קרלטון

New member
לא רק ישראלים...

גם תאילנדים תושבי בנגקוק מתבלבלים לפעמים בין שתי הכיכרות האלה. בתקופה שטיילתי בתאילנד וישנתי בקאוסאן, לקחתי כמה שיעורים בתאית בבי"ס צמוד ל-Democracy Monument. המורה סיפרה לי שהיא קובעת עם תאילנדים שעה לשיעור אנגלית, והם מתקשרים אליה ולא מבינים איפה בדיוק היא נמצאת - הם מגיעים בטעות ל-Victory Monument ומתחילים לחפש אותה שם...

Benkok

New member
זאת לא היתה הכוונה...

מה שעיצבן אותי זה שהבחור תיקן אותך בשחצנות ישראלית מטופשת (ז"א כותרת בלי תוכן, ובלי הסבר...) ועוד עשה טעות... בתור אחד שאת שנתו הראשונה בתאילנד בילה על הקו שבין PAYATHAI PLAZA לבין הקאוסן - היה חשוב מאוד שאדע להבדיל בין השניים...

קרלטון

New member
הבנתי, הוספתי בלי יותר מדי קשר

דרך אגב, בזמן ההפיכה שאלתי אנשים אם עכשיו, כשיש משטר צבאי ואין דמוקרטיה יותר, אולי זה זמן טוב לפרק את ה-Democracy Monument??? שיפרקו וישימו משהו שמסמל יותר טוב את המשטר, למשל איזה טנק או שניים בצדדים, איזה טיל סקאד או משהו דומה בולט באמצע, לשים כמה מוקשים באדמה ולעטר עם מבחר רובים, מקלעים, אולי הכל מולחם ביחד וצבוע בלבן-כחול-אדום?

Benkok

New member
חחח זה בהחלט יבוא טוב שם...

אולי איזה אנדרטה לזכר אלה שנטבחו שם בהפיכה הקודמת...

Ludwig

New member
בתאית זה בעצם לא Democracy Monument

אלא Constitution Monument, שזה לא בדיוק אותו דבר. אבל מכיוון שעובדים על חוקה חדשה, אולי באמת צריך לערוך שינוי בכיכר... דרך־אגב, כחמש דקות הליכה מהכיכר לכיוון הנהר אכן ישנה אנדרטה צנועה לזכר קורבנות הפגנות הסטודנטים המפורסמות. מהרחוב רואים את שער הכניסה לאנדרטה. שוק בּוֹבֶּה (bóbé) נמצא בצומת התעלה San-Saep והתעלה הגדולה Phadung-Krungkasem.

noet

New member
מוזר... כשהמורה שלי לתאילנדית

סיפר לי על השוק הזה הייתי בטוחה שהוא אומר בומביי, והכוונה לסחורה מבומביי (הודו...). בכל אופן, הוא הסביר לי ששוק הפרחים הוא ביום- בערב הופך לשוק רגיל... ליד גשר הזיכרון.. תחנה N5 בנהר, אם אני לא טועה... אתם גם מתכוונים לשוק הזה? כי לפי ההסברים אני עושה סלט.

Ludwig

New member
גם אני מצאתי שזה מצחיק מאוד...

שיש שוק בבנגקוק שקוראים לו ביידיש, ובטח יש בו כל מיני מציאות ודברים ישנים של סבתא (בּוֹבֶּה ביידיש זה סבתא למי שלא יודע)...

למעלה