מישהו יודע אולי

BlueCat

New member
מישהו יודע אולי

מתי בוטל החוק שאסר על קיום יחסים הומוסקסואלים בישראל? אני יודע שעד שנה מסויימת, הדבר היה נחשב כעבירה על החוק אבל לצערי לא יודע יותר מזה...

EyeSeeYou

New member
21.3.1988

הסעיף בחוק הישראלי שאסר על קיום יחסי מין הומוסקסואליים נמחק בתאריך בתאריך 21.3.1988. סעיף זה היה חלק מחוק שהיה תקף עוד מימי המנדט הבריטי על ארץ ישראל.מרדכי וירשובסקי, אמנון רובינשטיין שולמית אלוני ויוסי שריד היו מהמובילים במאבק זה.

אופס, עוד פעם שמאלנים?

אולי שהשמאלנים האלו יפסיקו לדחוף את עצמם ל"קהילה" שלנו שהיא "א-פוליטית"?

כמה מוזר שהשמאלנים

האלה הם אותם שמאלנים שפועלים לקידום הכחדת הקהילה ההומולסבית בישראל

זו סתם הציניות האסוציאטיבית שלי

תראה, בזמן האחרון אני קורא כאן ובפורומים שכנים יותר מדי הודעות שמאמצות כאקסיומה את אפקט ההילה. (למעוניינים: "אפקט ההילה" היא תופעה פסיכולוגית ידועה בה אנשים משליכים מתכונה טובה אחת של אדם על תכונות אחרות שלו. למשל: אנשים נוטים לחשוב שאדם יפה הוא אדם טוב חכם ומוכשר ושאדם מכוער הוא אדם רע וטיפש - המון מחקרים הוכיחו זאת). ולמה הכוונה שלי כאן? לייזר בייבי "רומז" שאם לשמאלנים (יוסי, שולה, אמנון ואחרים) עמדה נכונה לגבי הומואים, סימן שכל שאר העמדות שלהם הם גם נכונות, ולכן הומו שלא תומך מיידית בבריחה חד צדדית מהשטחים למעשה מפגין עמדה לא עקבית. מה שאני אומר זה שלמרות שתיאורטית אולי יש קשר שמקורו בתפיסת עולם מסויימת, הרי שפרקטית למצבנו הנוכחי בארץ קשר זה איננו רלוונטי. אני חושב ומאמין שיישום התפיסה המדינית של "די לכיבוש" יביא במהרה למצב בלתי נסבל בארץ בו נתגעגע לכמות הפיגועים שיש לנו עכשיו. למעט "אי נעימות" קלה זו, מצב זה יביא בהכרח לחיסולה של הדמוקרטיה בארץ והקמתה של דיקטטוריה ימנית-פשיסטית בעל אורינטציה דתית מובהקת. לא צריך לנחש מה יהיה מצב הקהילה ההומו-לסבית (ובכלל הקהילה החילונית השפויה) בתרחיש כזה: כל בעלי האמצעים יברחו לחו"ל והאחרים יאלצו שוב לחיות בארון ובפחד (ותאמין או לא - זה יכלול גם את מנתחי שירי יהודה עמיחי במצעד הגאווה הירושלמי הסולידי "בלי חוטיני"). כמובן שאני לא חושב שהשמאל פועל במודע לכיוון זה (ולכן אין כאן חס ושלום האשמה שלהם במזימות סתר כנגד לסבו-הומואים), אולם לדעתי זו תהיה התוצאה (כידוע, הדרך לגיהנום רצופה בכוונות (ואידיאלים) טובות). מספיק רחב? אם לא - אשמח להמשיך.... (במסגרת התוכנית המשותפת של אורי ושלי שעדיין אין לה שם)

BlueCat

New member
שאלתי שאלה, קיבלתי שיעור באזרחות

אבל תודה!

אלאדין בייבי, נראה לי שהלכת רחוק

מדי. מה בין תמיכה ביוסי,שולה, אמנון ושות´ במפעל שלהם לזכויות אדם ולבריחה חד צדדית מהשטחים ולמפלה שבעיקבותיה. ראשית, גם במחנה השמאל הדעות לא ברורות האם הפיתרון הוא נסיגה חד צדדית או פינוי מתוך הסכם. כמו שאני רואה את הדברים, המפלה לקהילה הלסבו-הומית תהייה הרבה יותר קשה ובכלל לא רק ל"קהילה" אלא לכל הסקטורים בחברה, כאשר כל הערך הזה שנקרא "זכויות אדם" ירמס ויעלם. ולכן התמיכה שלך במרצ/חד"ש או מי שזה לא יהיה אינה רק במתווה המדיני שהמפלגות הנ"ל מציעות אלא גם באמירה החברתית שלהן. האם באמת ישנה המפלגה שאתה יכול להצביע לה ולחשוב שהיא משקפת את עמדותיך ב 100% ? לי באופן אישי אין מפלגה כזו, ולכן אני עושה את הבחירות שלי על פי עקרונות שנראים לי חשובים יותר.

augustus

New member
מה אתה עושה כאן בשבת למען ה´?

אני אוכלת את האוכל שלך.

בהחלט מסכים איתך

וזו בדיוק הנקודה שלי. אחדים מהכותבים בפורומי הגאווה (ובעיתונים גאים למיניהם) (ולמען האמת, עד שקראתי את הודעתך הנוכחית הייתי בטוח שגם אתה אחד מהם) העלו טיעון שרק הגופים הפולטיים של השמאל תומכים בזכויות ההומואים, ושזכויות ההומואים נגזרות מזכויות האדם שגוררת איתם תמיכה בסיום מיידי של הכיבוש. המסקנה שהם הציגו היא שהומו שאיננו תומך בסיום מיידי של הכיבוש מציג עמדה לא רציונלית, לא עקבית ולא מוסרית. לא באתי לטעון בכיוון של "איזה עמדה פוליטית "טובה" יותר מבחינה מדינית", אלא שאין מניעה להפריד בין תמיכה בזכויות אדם מחד לבין גיבוש דעה עצמאית נפרדת בנושא המדיני. לפיכך, דעתי הנחרצת (!) היא שבמציאות הנוכחית (כלומר, ישראל 2002) - נושא זכויות ההומו-לסביות הוא נושא א-פוליטי, בניגוד לדעתו של לייזר לעיל. במצבים שפויים בהחלט קיימת אחדות גדולה יותר בין הפוליטיקה לבין ה"גאווה". (אגב, כשאני אומר א-פוליטי מדובר במוסן הרחב של המילה. ברור שכל דבר הוא פוליטי, אפילו כתיבת מוזיקה). אכן, אין מפלגה שמשקפת ב- 100% את עמדותי (היי, אני אפילו לא בטוח ב- 100% מהן עמדותי. אם אני הייתי הנציג של עצמי בכנסת כבר מזמן הייתי מעיף את עצמי משם עקב יצוג לקוי), ולצערי כיום (בניגוד לעבר) אני בספק אם יש מפלגה שמייצגת אותי אפילו ב- 10%. מכיוון שאני מאמין שהעקרון הראשון במוסר הוא הישרדות (שמירה על החיים שלי, שמירה על החרות שלי, שמירה על הרכוש שלי), ככל הנראה אדחוף טמפון (משומש!) בכל נחיר באף ואצביע ליכוד או שינוי. ולא אלך להתגאות בזה אחר כך (ואם מישהו רואה את גופתי המעולפת מחוץ לקלפי, לפני שיתחיל בהנשמה, שיתכבד בבקשה ויוציא את הטמפונים מהאף שלי. תודה.)

למעלה