מישהו טס פעם עם Air-India ?

אור302

New member
מישהו טס פעם עם Air-India ?

אני מחפש טיסה מלונדון לסיאטל ביוני הבא והם ממש הכי זולים. עם זאת, סוכנת הנסיעות שלי מתנגד נמרצות לטיסה בחברה הזאת. פשוט שוללת באופן מוחלט. למישהו יש ניסיון או מידע בעניין?

אור302

New member
למה מזרחה?

כעת אני בארץ, בספטמבר אני נוסע לאנגליה עד יוני ואז לסיאטל שבה אני גר. זה הכל מערבה, לא?

d a p h n a

New member
עד כמה שאני יודעת

חברות תעופה רשאיות לטוס אך ורק מהמרכז שלהן ואל המרכז שלהן, כלומר חברה כמו לופטהנזה טסה מגרמניה ואל גרמניה, ואם אתה טס מישראל לארה"ב בלופטהנזה אתה צריך לטוס דרך גרמניה. באופן דומה, עד כמה שאני מבינה את זה, אם אתה טס באייר אינדיה, אתה צריך לטוס דרך הודו, כלומר מאנגליה להודו ומהודו לסיאטל.

אור302

New member
נשמע נכון אבל הטיסה מופיעה אצלם באתר

אולי ישנה טיסה מהודו לסיאטל שעוצרת לחילוף מטוסים באנגליה ואז אני אעלה? הביקורות על החברה באינטרנט אגב מאוד מעניינות. נראה כי חלק ניכר מן הנוסעים חושב כי לחברה יש טיסות זוועה, עד כדי שירותים מטונפים בלי נייר טואלט אפילו. חלק אחר חושב שהם טובים. אני שואל עצמי אם כדאי להסתכן כשביל חיסכון של כארבע מאות דולר.

2F2F1

New member
עזוב, בשביל $400 לא שווה

אז תוותר ערב אחד על בקבוק שמפניה Clos du Mesnil - תאמין לי לא יקרה כלום.

22ק ו ס ם

New member
בשביל 400 שווה לטוס איתם

אז יהיו כמה שעות של אי נעימות, אז מה? אחרי יומיים לא תזכור בכלל את הטיסה.

d a p h n a

New member
אני בדיוק בגישה ההפוכה

אולי בגלל שאני מפחדת בטיסות ומאוד לא רגועה, אבל מבחינתי לדעת שאני טסה בחברה שאני מרגישה בה נעים במידה סבירה ובטוח במידה סבירה לגמרי שווה 400$ ויותר. אם הטיסה לא היתה נעימה, אין סיכוי שאני אשכח אותה, לא אחרי יומיים ולא אחרי שנתיים. להפך, אני אזכר בה בכל פעם שאני אטוס אחר כך, וזה רק יגרום לאי-נעימות גדולה עוד יותר.

22ק ו ס ם

New member
יש הבדל בין חוסר נעימות שנובעת מאוכל לא טוב

או כיסאות צרים מדי, לבין חוסר נוחות שנובעת מאי בטיחות. אני לא חושב שיש איזו שהיא עדות שאיר אינדיה (או כל חברה אחרת לצורך העניין) פחות בטוחה לטיסה. אני לא חושב שיש הבדל כזה גדול בין חברות טיסה מבחינת עצם הטיסה. הרבה מהדברים הלללו תלויים בטיסה הספציפית, כמו האם הדיילים היו נחמדים וכו', ואלו דברים שאי אפשר לנבא מראש. ברוב המקרים, השיקול הכספי הוא המשמעותי ביותר עבורי, אפילו אם הוא יהיה כרוך בעוד חניית ביניים למשל.

d a p h n a

New member
תתפלא

אבל כסאות צרים מדי בהחלט יכולים לגרום לי להרגיש לא בטוחה, לא בגלל שבפועל הם לא בטוחים (באופן כללי פחד מטיסות הוא יחסית לא רציונלי כי מדובר על אמצעי תחבורה בטוח מאוד), אלא בגלל שבכסאות צרים יותר יש תחושה של קלסטרופוביה שמגבירה את החשש מהטיסה. במטוס קטן יותר מרגישים יותר את הטלטלות, וכאשר הכסאות פחות נוחים מרגישים אותן גם כן יותר (אני יכולה למשל להגיד לך מהניסיון שלי ושל עוד כמה אנשים שבביזנס קלאס מרגישים את הturbulence הרבה פחות, פשוט בכלל הנוחות של הכסאות והמרווח).

2F2F1

New member
דפנה, טוב שאת סטודנטית להיסטוריה ../images/Emo13.gif

להסיק מהעובדה (?) שבביזנס מרגישים פחות טלטלות על כך שזה בגלל נוחות הכסאות, זה, איך לומר קצת יומרני. יש בביזנס עוד כמה גורמים שקשה להזניח. החשובים ביותר בעיני למשל הם האווירה הכללית שמשרה עליך נינוחות והעובדה שאתה נמצא (בכל המטוסים שאני מכיר) בקדמת המטוס ולכן התנודות פחות מורגשות מאשר בזנב (זה נכון גם לאוטובוס אאל"ט). חוץ מזה, כבר הצהרת מזמן שזה איזה עיניין אישי שלך, אז אני לא בטוח עד כמה זה רלבנטי לשיקולים של הבחור. ברור שגם העיצה שלי יוצאת מתוך הנחה שהבחור מוריד בקבוק שמפניה יוקרתי כל ערב (?don't we all) ולכן יוכל להמנע ממנהגו לערב אחד ובכך לפצות על $400 האבודים (ויותר) אבל נראה לי שזו הנחה יותר סבירה מאשר פחד טיסה.

d a p h n a

New member
בהחלט אמרתי שזה שיקול אישי

אבל אני לחלוטין לא מסכימה איתך שפחד מטיסה או סבל קשה מטיסות הוא הנחה לא סבירה. במהלך השנה האחרונה דיברתי עם לפחות 20-30 אנשים בסביבתי שכולם ציינו שהם סובלים ברמה זו או אחרת מפחד מטיסות או מאי-נעימות קשה מאוד במהלך טיסות, כך שזו בכלל לא הנחה בלתי סבירה. הרבה מאוד אנשים מאוד מאוד סובלים בטיסות.

d a p h n a

New member
ורק להבהיר

לא אמרתי שזו רק נוחות הכסאות בביזנס. אמרתי שהתנאים במטוס יכולים להשפיע על תחושות החרדה והרגשת הטלטלות, ובביזנס חשים את זה פחות, וייתכן מאוד שזה קשור לכך שהכסאות גדולים ונוחים יותר, שהמקום מרגיש יותר מרווח ויש פחות אנשים, שיש נינוחות כללית כפי שאמרת וכו'. כמובן ייתכן וזה גם קשור למיקום של מחלקת העסקים ביחס למטוס, אבל כבר קרה לי שישבתי במטוסים שבהם מחלקת התיירים היתה בחלק הקדמי של המטוס (למשל כאשר היה סידור של תיירים בקדימה, עסקים באמצע, ועוד תיירים באחורה, כשהמחלקה הראשונה היתה בקומה נפרדת), וגם שם היה הבדל. לא הסקתי בשום שלב שרק גודל הכסאות משפיע על תחושת הבטיחות, אבל מה שאמרתי הוא בדיוק מה שאתה אמרת - שהתחושה בתוך המטוס, שקשורה בין היתר לנינוחות ונוחות ודברים כאלה, יכולה בהחלט להשפיע גם על הרגשת הבטחון, תחושת התנודות וכו'.

22ק ו ס ם

New member
זה עניין אישי

אני חושב שרוב האנשים או לפחות אחוז די גבוה מהם מצליח להתגבר על פחד הטיסה למרות אי אלו מערבולות אוויר ואי נעימויות אחרות. ושוב, יצא לי לטוס במטוסים גדולים שעברו סערות וזה לא היה נעים בכלל. קשה לצפות את תנאי מזג האוויר מראש.

milindapanna

New member
פעם הם היו בסדר גמור

אבל זה היה לפני 11 שנה, ומאז לא טסתי איתם... בכל מקרה, מצטרף לשאלה לעיל - נשמע מוזר משהו, לא?

2שוגר

New member
air india

דבר ראשון דפנה צודקת. חברת תעופה רשאית לטוס ממדינת האם למדינת האם בלבד (יש אפשרות להעלות נוסעים באמצע אל או להוריד ממדינת האם). במקרים יוצאי דופן במיוחד ישנה אפשרות להעלות נוסעים ביעד הביניים (לדוג' לאלעל ניתנה אפשרות כזו לפני כמה שנים להעלות נוסעים בטורונטו ל L.A). AIR INDIA נחשבת לחברה פחות בטוחה בגלל מספר סיבות: 1. מטוס שלהם התפוצץ מעל ונקובר לפני מס' שנים. 2. התחזוקה של המטוסים שלהם לוקה בחסר. דרך אגב, עקב בעיית הבטחון,הרשויות הקנדיות מעבירות את כל נוסעי AIR INDIA בטחון מיוחד שאינו קיים בשאר הטיסות. ודבר אחרון, יכול להיות שהחברה מוכרת את הכרטיסים האלה אבל זה עדיין עם עצירה בהודו- תבדוק יותר לעומק.

22ק ו ס ם

New member
אגב, אם מחפשים בגוגל ניוז

יש ידיעות שאיר אינדיה במשא ומתן על האב שיהיה באירופה, אז אולי זה כבר קיים וזה מה שהם עושים.

that must be it

I just asked my friend He tool Air India from London to NYC direct, no stopovers at all And he was very happy with them (and loved the food

למעלה