מישהו חשב על זה פעם?

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

ljs

New member
מישהו חשב על זה פעם?

אברפורת'. בתוך השם שלו מסתתרת הפתעה. לפחות בעברית, כל האותיות הראשונות של שמו של אחיו,[
] נמצאות בתוך השם. כמעט ראשי תיבות. הנה: אלבוס פרסיוול וולפריק בריאן. מה שמשאיר אותנו עם האותיות ר' ר' ת'. [אולי יש בהן איזה רמז?] אני חושב שבאנגלית תהיה בעיה עם ה"P" של פרסיוול, כי אברפורת' בטח כותבים עם "F". זה עלה בדעתי רק בגלל הרמז שרולינג נתנה על קריצ'ר בספר החמישי שהיה מורכב מראשי תיבות של המחלקות בבית החולים. [או משהו דומה..]

אז למה דמבלדור?

אם רולינג הייתה רוצה לדעתי היא הייתה עושה את זה עד הסוף, ולא כמעט. לא בכוונה לדעתי.

ljs

New member
א. ייתכן שבאותיות האחרות מסתתר רמז,

ב. מה הכוונה לא עד הסוף? אם כל השם הפרטי מופיע זה לא עד הסוף?

ljs

New member
אגב,

מישהו זוכר מה היה בדיוק הרמז ההוא בנוגע לקריצ'ר?

ראשי התיבות של המחלקות בקדוש מנגו,

באנגלית, כמובן, יצרו "creature dangerous serious die", או משהו בסגנון, משמע פחות או יותר- "קריצ'ר מסוכן סיריוס ימות".

Mr Sinister

New member
אז ככה

בחדר שבו ארתור היה בקדוש מנגו, היה שלט על הדלת שאומר: "דיי *שם משפחה* פציעות חמורות מחלקת יצורים מסוכנים" [או משהו כזה] כשמתרגמים את זה לאנגלית[מה שאין לי כוח לעשות כרגע], ולוקחים את המילה הראשונה בכל שורה מקבלים "דיי סיריוס קריצ'ר דנג'רוס" באיות משובש למדי, מה שאפשר לתרגם ל"מות סיריוס, קריצ'ר מסוכן". אישית, אני חושב שזה קצת מוגזם הדבר הזה. לוקחים שלט, מארגנים את השורות בצורה כלשהי, לוקחים את המילה הראשונה מכל שורה ומקבלים מילה שרק נשמעת כמו המילה שמתכוונים אלייה כדי להרכיב את המשפט הזה. לא נשמע כמו רמז שרולינג שמה בכוונה.

dוDav

New member
יש עוד תאוריה נחמדה עליו

כמו שיש אלבוס פרסיוול וולפריק בריאן דמבלדור, או במילים אחרות, אלבוס PWI דמבלדור, יכול להיות אברפורת' RAB דמבלדור.

למעלה