מישהו זוכר?

יובל199

New member
מישהו זוכר?

כיצד הבבלים (לכאורה) חישבו את המולד הממוצע של הירח?

neko

New member
את זה תשאל את מי שכתב על כך באתר

חופש (או שזה היה גוברנור בפורום חופש, גם יתכן).

Governor

New member
`או שזה היה גוברנור בפורום חופש,

גם יתכן` איני קשור לארגון כלשהו, יהא זה `חפש`, `דעת-אמת`, או אחר, ואיני כותב עבור ארגון כלשהו, אולם רשותי נתונה לכל אחד, לעשות שמוש בפרי עטי כטוב בעיניו... 0284392570

יובל199

New member
עכשיו אני יודע שלפחות אחד מהקוראים

הבין - וזה אתה (תשובתך מוכיחה זאת - ברכותי)

Governor

New member
תהא מדת הבנתך אשר תהיה (ואין לנו

צפיות גדולות ממנה) - איני קשור לשום ארגון... 0284392570

neko

New member
לא קישרתיך לארגון, רק ציינתי שהדבר

נכתב או על ידיך בפורום חופש, או באתר חופש ע"י מי מאנשיו.

Governor

New member
האם אתה מתכוון להציג לנו `מופת`

כלשהו הקשור למולד ממוצע ור' גמליאל? ומדוע `לכאורה`? הבבלים הם אלה שחשבו את המולד הממוצע. עובדה, הוא מבוטא ביחידות בבליות - חלקים (1080 חלקים בשעה). 0284392570

יובל199

New member
אני שמח שחזרת לפורום

יש לך את הדרך שבה חישבו הבבלים את המולד הממוצע של הלבנה?

Governor

New member
מעולם לא עזבתי את הפורום. ממשק

המשתמש כאן הוא הטוב מסוגו, ואין מחיר למנוע החפוש המשוכלל שלו. הנה קשור ל- item טוב בענין זה היו מאמרים מעולים נוספים, פרי עטו של הכותב, בפורום נטעים (פורום מס. 129), אולם הושמדו ע"י צבי ברזל, ממלא מקום מנהל הפורום. התנהגותו הובילה לסגירת הפורום... 0284392570

יובל199

New member
לא מצאתי שם תשובה לשאלתי

האם אתה יכול להראות לי (עדיף בצורה מתמטית בלי מילים מיותרות) כיצד יכלו הבבלים להגיע לדיוק של חז"ל בקשר למולד הלבנה הממוצע?

ehudt

New member
זו לא השאלה

השאלה היא איך חז"ל השיגו את המספר מהבבלים, והתשובה היא שכנראה הם היו בקשר עם אנשים משכילים מעמים שונים והחליפו ביניהם מידע מסוגים שונים, וגם את המידע הזה. ובפשטות, למקרה שלא הבנת - הבללים לא הגיעו לדיוק של חז"ל. חז"ל העתיקו את אורך מולד הירח מכתבים בבליים במקור.

L7

New member
חז"ל הם מפתחי המתמטיקה

והפיזיקה והכימיה מה להם ולליקוי החמה? הרי ללא אלוהים ליידם לא היו מפתחים כלל את החשבון הדיפרנציאלי והאינטגרלי.

למעלה