מישהו זוכר

berrale

New member
החוק בנושא

אני לא מכיר את החוזה החדש של העתודאים אם יש כזה (יש לי את שלי עדיין בבית אבל ..בטל קורבנו), אבל אני מכיר היטב את פקודות מטכ"ל הרלונטיות (32.0219 ו- 32.0220) וכן הפ"ע (הוראת הפיקוד העליון) הרלונטית. ע"פ פקודות אלו תחום זה הושאר במכוון לא ברור, קרי בשליטת הצבא ולא כלל ברור. רוח הפקודות היא כפי שהוזכר לעיל ע"י פרדן וע"י עבדכם הנאמן. הצבא יכול לשבצכם במקצוע גם אם לא סיימתכם את הלימודים, ותאורטית (נראה לי תאורטית בלבד בחלק מהמקצועות) נכון הדבר לגבי כל המקצועות. אז לדעתי- לא שליש לא שני שליש ולא בטיח. אין חוק כזה. הדבר לקח בחשבון טכניקות כאלו...

יוסי99

New member
מישהו זוכר

עד מתי אפשר לפרוש בלי לחתום קבע? מעניין אותי לראות אם אני מצליח לסיים את התואר ע"י בחירה של קורסים בערב והארכת התואר בשנה או משהו..

paradan

New member
מסוכן

בחוזה העתודה רשום כי הקבע הוא בתמורה לשירות במקצוע בלבד. רשום כי אתה יכול להיות מוצב בתפקיד מקצועי אם הצבא יראה זאת לנכון גם אם לא סיימת את לימודיך לתואר, כך שתצטרך לעשות קבע בכל זאת.

udiudi

New member
תראו מי נשבר...

מה קרה יוס´לה, החברה המבוגרים כבר לא אוהבים אותך? הבנתי שאתה רק עתודאי בן 19 והגיע הזמן שתתבשל קצת בצבא? או שגם צבא לא בא לך כבר לעשות....

יוסי99

New member
אודי חמודי

אתה בטוח שצה"ל רוצה אנשים כמוך? אני משאיר אופציות פתוחות. אם מתאים לי לעשות צבא כג´ובניק כמו חצי מדינה, ולללמוד בערב, מה לעזאזל אכפת לך?

berrale

New member
פרישה

כפי שפרדן ציין עקרונית הצבא יכול לשבץ אותך במקצוע גם אם לא סיימת פורמלית את הלימודים. אבל : מובן מאליו כי אם אתה לומד לרפואה או פראמדיק לכאורה לא ניתן לשבץ אותך במקצוע,בהגדרה, כיוון שלא הוסמכת (רעיון: מי שלומד רפואת חירום יכול לפרוש באמצע שנה ג´ (לפני השתלמויות מעשיות במד"א) ולהשלימם תוך כדי שירות ללא ידיעת הצבא). לגבי הנדסה ודומיה- השאלה לא פשוטה. אני מאמין שניתן להניח, מבלי לפגוע בכלליות, שמי שפורש במהלך/סוף שנה ג´ אף אחד לא יוכל לטעון כי ניתן לשבצו במקצוע. אבל אין הגדרה מפורשת ואף אחד לא יכול להבטיח זאת. השאלה: מה עד כמה הנסיון עלול להיות מסוכן במישור האקדמי ?! בדיעבד, הייתי שוקל. אבל, מצד שני קל להגיד...

יוסי99

New member
חבר´ה יש חוק מדויק בנושא

משהו כמו שליש מהתואר או משהו כזה, שעד אז אתה לא מחוייב בקבע (רק צריך להחזיר את המענק). מישהו יודע להגיד לי מהו הכלל הזה?

elevation99

New member
חד וחלק

בחוזה שחתמתי זכור לי בברור שהגבול עליו אתם מדברים הוא 70% מהתואר אם למישהו כתוב אחרת -הודיעו.

למעלה